Nie pytanie tylko wkurzenie ostre Syn dostał skierowanie do labo diagnostyki m. in. badania z krwi, na NFZ. W ramach tego samego wkłucia pediatra sugerowała, żeby zrobić igE całkowite prywatnie, bo nie może dać skierowania. Ok. I clue: diagnostyka sobie życzy 9zl za samo wkłucie + wiadomo cena badań. Więc dzisiaj za to samo wkłucie (ta sama praca laborantki), ten sam sprzęt użyty (byłyby użyte jedna igła, jedna rękawiczki, nieważne) zapłaci NFZ i drugi raz (ZA DOKŁADNIE TO SAMO!) miałam zapłacić ja. Nie mówię o cenie badania, tylko o dodatkowej opłacie za samo wkłucie. Krew mnie zalała. Nieważne, że to jest opłata za te sama usługę z tym samym sprzetem, opłata byłaby pobrana 2x, raz od NFZ, drugi raz ode mnie. Zrezygnowałam.
Maz mówi, że to klasyczne wyłudzanie i należy to zgłosić. Kurka, komu płacą 2x za to samo?
Próbowałam słuchać Biblii audio ale nie mogę. Dla mnie czytanie Biblii przez aktorów, którzy odgrywają "role", przesadnie się wczuwają, modelują głosy jest jakimś zgrzytem i bardzo przeszkadza w skupieniu się na Słowie. No nie mogę... Myślę,że przesadzili i przepłacili... Dla mnie to powinien być lektor, kapłan, ktoś kto ma Ducha, kto jest jakby w cieniu tego co czyta.
Lubię za to kanał "Ku Bogu". Ostatnio właśnie dodali Ewangelię św. Łukasza:
Ja zaczęłam słuchać Księgi Mądrości z "Ku Bogu". Ten głos bardzo mi pasuje i bardzo mnie wyciągnęło słuchanie, tylko ciągle ktoś mi przeszkadza, o cis pyta, coś opowiada.
Nie wiem kto to czyta ale jeśli niski, aksamitny męski głos to jest to z dużym prawdopodobieństwem Igor Nadolski. Pierwsza liga.
Tak, Igor, zgadza się. Jak dla mnie on ma jakiś specjalny charyzmat do czytania. Nie przeszkadza w skupieniu się na treści. Warte przesłuchania są na tym kanale nagrania o duszach czyśćcowych. "24 godziny męki" -bardzo mi pomaga puszczenie w trakcie rozważania różańca, części bolesnych. Albo Maria z Agredy przy innych tajemnicach. Łatwiej skupić się na treści tajemnic.
Czy ktoś ma może wiedzę lub doświadczenie na temat postępowania w związku z bezpodstawnie nieuznaną reklamacją i naliczeniem w związku z tym kosztów? Chodzi o produkt za niemal 500 zł i prawie 100zł kosztów.
https://archwwa.pl/miejsca/kosciol-seminaryjny-pw-wniebowziecia-nmp-i-sw-jozefa-oblubienca/ czy ktoś mieszka w pobliżu , czy adoracje sa też w wakacje i jesli tak to czy ktoś potrzebuje na weekandy w wakacje pomocy w zamian za nocleg dla 18 -latki bardzo dobra uczennica która chętnie pomoże w lekcjach dla uczniów ze szkoły podstawowej , jakiś pracach domowych ponoć nawet trochę gotuje- wody nigdy nie spaliła
a jak zgaszałaś, w jakim terminie odpisali, czemu nie uznali?
generalnie Federacja Konsumentów udziela info telefoniecznie
Reklamacja dotyczy mojego taty, a konkretnie szlifierki, która przerywa pracę po kilkunastu sekundach, kupionej bez akumulatorów (to jest zdaje się w tej sprawie kluczowe). Skądinąd tych akumulatorów obecnie już nie produkują, nie można ich kupić, tata miał je kupione prywatnie wcześniej. Pierwsza reklamacja (w markecie budowlanym) została nieuznana, pracownicy polecili za jakiś czas zrobić drugą. Przy drugiej reklamacji zażądano dosłania akumulatorów (!), które nie były częścią kuupionego sprzętu. W uzasadnieniu nieuznania reklamacji napisano:
"dziękujemy za przesłanie nam narzędzia do naprawy. Urządzenie zostało dokładnie sprawdzone w naszym serwisie. Poniżej przedstawiamy szacunkowy koszt naprawy
Reklamacja bezzasadna. Narzędzie zostało przetestowane - sprawne. Parametry pracy są zgodne z kartą produktu. Urządzenie spełnia wszystkie założenia postawione przez producenta dla tego typu narzędzi. Reklamacje bezzasadne są obciążane kosztami transportu i obsługi. ..............................................................................................
Bezzasadna reklamacja, narzędzie dziala prawidlowo. Prszyslano bez akumulatora brak mozliwosci sprawdzenia jego sprawnosci."
Wydzieliłam drugą część, która jest dla mnie zaprzeczeniem pierwszej. Ponadto data tego nieuznania pokrywa się z datą, kiedy zażądali dosłania akumulatorów.
Przepraszam, jeśli napisałam coś niejasno, nie jestem zorientowana, co jest utaj najistotniejsze.
zasadniczo teraz chyba jest tak, że oni musza się z odpowiedzią (przynajmniej o przyjęciu reklaacji) zmieścić w 14 dniach. Jeśłi tego nie zrobią reklamację uznaje się za przyjętą na warunkach o jakie prosił konsument , dlatego warto skaldając napisać o co się wnioskuje (napirawa, wymiana, zwrot kasy). Pamietaj że składając do sprzedawcy korzystasz z rękojmi, skłądając do producenta z gwarancji,
Zmieścili się z terminem, w międzyczasie kazali wysłać akumulatory (prywatną własność - może takich nie maja w serwisie, tak przypuszczam) i tego samego dnia wydano decyzję o nieuznaniu reklamacji, stwierdzając w jednym mailu, że a) sprzęt działa prawidłowo b) że nie mogli go sprawdzić, bo klient przysłał szlifierkę bez akumulatorów (których nie było w zestawie).
To jak sprawdzili, że działa? Czy od decyzji w sprawie reklamacji jest odwołanie?
dowiedz się jutro i pisz dalej, że sprzęt nadal nie działa, ale może niewłąsciwie go uzywasz to jakby Ci mogli pokazac jak zrobić, żeby dziąłał. albo składaj z rekojmi do Brico
Komentarz
Syn dostał skierowanie do labo diagnostyki m. in. badania z krwi, na NFZ. W ramach tego samego wkłucia pediatra sugerowała, żeby zrobić igE całkowite prywatnie, bo nie może dać skierowania. Ok.
I clue: diagnostyka sobie życzy 9zl za samo wkłucie + wiadomo cena badań.
Więc dzisiaj za to samo wkłucie (ta sama praca laborantki), ten sam sprzęt użyty (byłyby użyte jedna igła, jedna rękawiczki, nieważne) zapłaci NFZ i drugi raz (ZA DOKŁADNIE TO SAMO!) miałam zapłacić ja. Nie mówię o cenie badania, tylko o dodatkowej opłacie za samo wkłucie.
Krew mnie zalała. Nieważne, że to jest opłata za te sama usługę z tym samym sprzetem, opłata byłaby pobrana 2x, raz od NFZ, drugi raz ode mnie. Zrezygnowałam.
Maz mówi, że to klasyczne wyłudzanie i należy to zgłosić.
Kurka, komu płacą 2x za to samo?
Bibliaaudio.pl
Dwa screeny, jak mniej więcej wyglada strona główna.
Myślę,że przesadzili i przepłacili...
Dla mnie to powinien być lektor, kapłan, ktoś kto ma Ducha, kto jest jakby w cieniu tego co czyta.
Lubię za to kanał "Ku Bogu". Ostatnio właśnie dodali Ewangelię św. Łukasza:
Ten głos bardzo mi pasuje i bardzo mnie wyciągnęło słuchanie, tylko ciągle ktoś mi przeszkadza, o cis pyta, coś opowiada.
Warte przesłuchania są na tym kanale nagrania o duszach czyśćcowych.
"24 godziny męki" -bardzo mi pomaga puszczenie w trakcie rozważania różańca, części bolesnych.
Albo Maria z Agredy przy innych tajemnicach. Łatwiej skupić się na treści tajemnic.
Czy mogłby ktos podac strone z przesyłkami, gdzie nie trzeba drukowac etykiety?
Chodzi o produkt za niemal 500 zł i prawie 100zł kosztów.
generalnie Federacja Konsumentów udziela info telefoniecznie
czy ktoś mieszka w pobliżu , czy adoracje sa też w wakacje i jesli tak to czy ktoś potrzebuje na weekandy w wakacje pomocy w zamian za nocleg dla 18 -latki bardzo dobra uczennica która chętnie pomoże w lekcjach dla uczniów ze szkoły podstawowej , jakiś pracach domowych ponoć nawet trochę gotuje- wody nigdy nie spaliła
"dziękujemy za przesłanie nam narzędzia do naprawy. Urządzenie zostało dokładnie sprawdzone
w naszym serwisie. Poniżej przedstawiamy szacunkowy koszt naprawy
Reklamacja bezzasadna.
Narzędzie zostało przetestowane - sprawne. Parametry pracy są zgodne z kartą produktu.
Urządzenie spełnia wszystkie założenia postawione przez producenta dla tego typu narzędzi.
Reklamacje bezzasadne są obciążane kosztami transportu i obsługi.
..............................................................................................
Bezzasadna reklamacja, narzędzie dziala prawidlowo. Prszyslano bez akumulatora brak mozliwosci
sprawdzenia jego sprawnosci."
Wydzieliłam drugą część, która jest dla mnie zaprzeczeniem pierwszej. Ponadto data tego nieuznania pokrywa się z datą, kiedy zażądali dosłania akumulatorów.
Przepraszam, jeśli napisałam coś niejasno, nie jestem zorientowana, co jest utaj najistotniejsze.
a) sprzęt działa prawidłowo
b) że nie mogli go sprawdzić, bo klient przysłał szlifierkę bez akumulatorów (których nie było w zestawie).
To jak sprawdzili, że działa?
Czy od decyzji w sprawie reklamacji jest odwołanie?
możesz reklamować u producenta z gwarancji
Dokument odmowy reklamacji jest właśnie od Boscha, przesłany za pośrednictwem Bricomana.