Piorę wszystkie buty w pralce, no może poza czółenkami Trzeba tylko dopchać szmatkami albo starymi ręcznikami. A ogólnie pytanie świetnie wpisuje się w wątek o zdejmowaniu butów, @Aniuszka chybaby trupem padła jakby jej ktoś crocsy w zmywarce wymył
Polećcie, proszę, jakieś (poza KKK) rzetelne i wyczerpujące temat źródło wiedzy w temacie odpustów- może być przedsoborowe. @Rusałka Ty zdaje się coś gdzieś pisałaś, ale nie mogę znaleźć.
Wiecie może co do warunków uzyskania odpustu zupełnego za zmarłych -czy koniecznym warunkiem jest odwiedzenie cmentarza czy nawiedzenie cmentarza lub kościoła?
Wiecie może co do warunków uzyskania odpustu zupełnego za zmarłych -czy koniecznym warunkiem jest odwiedzenie cmentarza czy nawiedzenie cmentarza lub kościoła?
Wczoraj i dzisiaj może być tylko kościół. Pozostałe dni do 8.11 musi być cmentarz
Polećcie, proszę, jakieś (poza KKK) rzetelne i wyczerpujące temat źródło wiedzy w temacie odpustów- może być przedsoborowe. @Rusałka Ty zdaje się coś gdzieś pisałaś, ale nie mogę znaleźć.
Temat bardzo na czasie
Siostry Wspomożycielki Dusz Czyśćcowych mają dużą wiedzę. Wydają książki. Oglądałam na YT konferencje z rekolekcji u nich.
Słuchajcie, taki cieniutki estetyczny papier, w jaki pakują ubrania sklepy wysyłkowe, taka bibuła - gdzie to kupić? Wiem że jest na allegro, ale potrzebuję niewielką ilość i szkoda mi płacić koszty przesyłki. Będzie w papierniczym? W dużym markecie? Lub...?
To jest bibułka. W papierniczych/marketach często jest w takim ruloniku zestaw różnych kolorów za grosze, ale to są małe kartki, a4 chyba Edit. Jak potrzebujesz więcej, to podejdź do kwiaciarni i poproś o sprzedaż 1 arkusza. Pewnie się zgodzą. Nawet może trafisz w jakieś mazgaje czy kwiatki
Słuchajcie, taki cieniutki estetyczny papier, w jaki pakują ubrania sklepy wysyłkowe, taka bibuła - gdzie to kupić? Wiem że jest na allegro, ale potrzebuję niewielką ilość i szkoda mi płacić koszty przesyłki. Będzie w papierniczym? W dużym markecie? Lub...?
Bibułka Polecam jej masz gdzieś w okolicy mały sklep papierniczy. Albo duzy Czyli nie sieciowa Tam potrafią być takie rzeczy co to np ja nie miałam pojęcia o ich istnieniu
@wiesia może Ty będziesz wiedziała, czy w ogóle taką odzież termiczną ciążową da się znaleźć? Bo o spodniach narciarskich, to nawet nie marzę.
@mamlu nie pomogę chyba... Pamiętam, że nosiłam narciarskie z brzuchem, nie zapinałam zamka, tylko ten pasek taki jakby parciany z klamrą. Spoko się trzymało. Kurtka za tyłek i nie było widać
Natomiast ze sportowych patentów to miałam takie obcisłe (ale elastyczne) rowerowe zimowe z szelkami, kto wie czy nie męskie nawet (mały rozmiar). I tam nic nie trzeba bylo kombinować - przyjęły brzuszek. Ale one wybitnie do sportu, bo trzeba się nieco bardziej ruszać żeby utrzymać ciepło. To mogło być coś takiego: tu jest softshell w moich jest windstopper. Teraz ciężko coś tak dobrego znaleźć.
Komentarz
Trzeba tylko dopchać szmatkami albo starymi ręcznikami.
A ogólnie pytanie świetnie wpisuje się w wątek o zdejmowaniu butów, @Aniuszka chybaby trupem padła jakby jej ktoś crocsy w zmywarce wymył
@Rusałka Ty zdaje się coś gdzieś pisałaś, ale nie mogę znaleźć.
Temat bardzo na czasie
Dziś słucham tego - o odpustach częściowych i całkowitych.
Tak, że chyba to słaba propozycja.
@groszek
Pozostałe dni do 8.11 musi być cmentarz
Tutaj jedna z publikacji:
https://docplayer.pl/4522153-Oprac-s-anna-czajkowska-s-irena-zlotkowska-zgromadzenie-siostr-wspomozycielek-dusz-czysccowych-sulejowek-laska-odpustu.html
Tą książkę miałam ale podałam dalej. Warto bardzo:
https://m.ceneo.pl/111070107
@mysikrolica mówi, że dziś wystarczy kościół....
Ot problem
1 i 2 listopada kościół
Edit. Jak potrzebujesz więcej, to podejdź do kwiaciarni i poproś o sprzedaż 1 arkusza. Pewnie się zgodzą. Nawet może trafisz w jakieś mazgaje czy kwiatki
Polecam jej masz gdzieś w okolicy mały sklep papierniczy. Albo duzy
Czyli nie sieciowa
Tam potrafią być takie rzeczy co to np ja nie miałam pojęcia o ich istnieniu
Te nowoczesne dają radę, czy raczej tradycja w domu i w zagrodzie, czyli wełna/merynos?
Natomiast ze sportowych patentów to miałam takie obcisłe (ale elastyczne) rowerowe zimowe z szelkami, kto wie czy nie męskie nawet (mały rozmiar). I tam nic nie trzeba bylo kombinować - przyjęły brzuszek. Ale one wybitnie do sportu, bo trzeba się nieco bardziej ruszać żeby utrzymać ciepło.
To mogło być coś takiego: tu jest softshell w moich jest windstopper. Teraz ciężko coś tak dobrego znaleźć.
edit: zapomniałam wkleić: https://allegro.pl/oferta/rogelli-fondo-zimowe-spodnie-rowerowe-softshell-11363688837