@mamababcia kochana bardzo dobrze napisałaś nie rezygnuj. Dołowanie poglebia tylko frustrację a my powinniśmy " strapionych pocieszac" ku pokrzepieniu ...choćby to. Też mam wrażenie, że forum przybrało smętny czarny ton. Wątek kobiecość stoi, cieszy mnie, sztos fotos. Jakoś nie ma motywacji do dzielenia się dobrymi rzeczami lub banalnymi, zwykłymi żeby się oderwać od trudnej codzienności. Dziękuję, że to napisałaś! Ja całą sobą za tym! </p>
Starość, moja pani. Polityka, choroby, drożyzna. Ząb czasu nas po prostu nadgryzł.
A narzekania na polityków jako takich nie lubię. Oczywiście, polityka to brudna gra, i kto w nią gra, ten się ubrudzi, inaczej odpadłby w przedbiegach. Co nie znaczy, że wszyscy są tak samo zdemoralizowani.
Starość... Hmm skąd ja to znam? Wszak ja tu jestem najstarsza. Narzekanie w ogóle jest złe. Ja mam na nie uczulenie. Myślę że można, jak ktoś lubi, narzekać w stosownych wątkach. Wiem wtedy, gdzie nie wchodzić. Jednak, jeśli tylko ja mam problem, najlepiej wcale nie wchodzić.
Z tym narzekaniem na polityków, to jednak jest tak, że nikomu nigdy nic się nie podoba.
Mnie się na przykład podoba, że sześciolatki nie muszą już iść do szkoły, a dwunastolatki do gimnazjów. Że polskie drogi są bez porównania lepsze niż jeszcze niedawno. Że wiele lat temu ktoś pomyślał, że przydałoby się mieć Baltic Pipe na wypadek złego humoru ruskich. Że rok temu ktoś inny pomyślał, i mimo nacisków nie otworzył granicy z Białorusią. Że mnóstwo spraw urzędowych mogę załtwić przez internet. Że aborcja jest nielegalna, co jeszcze do niedawna było nie do pomyślenia.
To tak spod dużego palca.
Że wiele rzeczy także mi się nie podoba, to oczywiste.
Jeśli duża część matek z grupy przedszkolnej mojego dziecka to na oko nastolatki z gołymi brzuchami i pośladkami, tatuażami, tipsami i doczepionymi gigantycznymi rzęsami, to znaczy to, że jestem matką geriatriatryczną?
A na poważnie, to duży procent to mogą być siostry starsze lub opiekunki. Sama się posiłkowałam starszymi dziećmi w zebraniach. A juz na spacery zaluchami to w ogóle. I tak Mary np jest matką Gorzej jest rzeczywiście w drugą stronę jak jedziesz z wózkiem i biorą cię za babcię.
Dobra wrócę do tematu ... W Toruniu megaciezko z tymi oprawkami dla 4 Latków.. jedyny optyk do którego się dodzwoniłam ma od 300 w górę.. internetowo się z panem w rozmowę wdałam... Internetowym optykiem... Zalecił jednak zmierzyć na początek.. ale poleca takie, choć miraflexy mają.. tylko one chyba mają na stałe gumkę a nie wiem czy Niko by zaakceptował.. na razie jestem na skraju psychiatryka przy ubieraniu go rano .wszędzie się spóźniamy .albo idzie w krótkich spodniach, albo dziurawych dresach a dziś w garniturze.. już brudnym..więc będzie trudno... Jedyna nadzieją że ślepy na prawdę i odmiana mu się spodoba . https://www.hosz.pl/p6223,milo-me-charly-3-5-lat.html?fbclid=IwAR3bQjPhP_hziNustcReekB3QYA_dd-5uU-aFewyl3g-pp3yDLvm0Y4f2o8
Milome... 190 zł.. ma ktoś takie? Też gumka w zestawie i stoperami... Szkła niepękające 290 ( alternatywa dla zwykłych plastikowych 230) ..zniżka na nxz raczej nie wejdzie bo inne województwo ale da 15% na szkła.. dobre ceny?
@MAFJa ja tylko na szybko dodam, miraflexy mojej córki miały gumkę na klik w zaucznikach, używała lub nie lub zamieniała na sznurek z tyłu, ale kiedy to było, dziś panna i ma druciaki.
Jeśli duża część matek z grupy przedszkolnej mojego dziecka to na oko nastolatki z gołymi brzuchami i pośladkami, tatuażami, tipsami i doczepionymi gigantycznymi rzęsami, to znaczy to, że jestem matką geriatriatryczną?
Może idź chociaż na botoks i zrób sobie jakiś długi pazur
No ja się boje tych zawiasów jednak... Ufam że są lepsze niż w słonecznych ale jednak obawiam się że pójdą szybciej niż zdołam wypowiedzieć słowo.. gorzej że mirafleksow nie ma gdzie zmierzyć .. mogę wszystko zamówić i zwracać oprawki ale wiadomo jak jest
@mamababcia i @Rusałka , macie rację że offtop, tak to wychodzi czasem na forum, albo i często. Postaram się pilnować. Ja niestety nie bardzo mogę żyć w przekonaniu, że wszystko jest dobrze, wystarczy się pomodlić a Pan Bóg za mnie załatwi i Matka Boska mi dzieci wychowa. Owszem, trzeba się modlić - bardzo!, robić swoje 100% a czasem sobie ulać. Jedno drugiemu na drodze nie stoi. Mnie się wydaje, że nie jestem bez przerwy marudzącym człowiekiem, może się mylę ale nikt mi w realu na to nie zwracał uwagi. Mówisz Rusałka że są ponure komentarze, no są, bo i czasy się robią ponure. Można chyba o tym porozmawiać? Choćby w kontekście tego, że ja wybierałam tych ludzi więc jakiś tam wpływ miałam/mam, chciałabym wiedzieć, kogo wybierać następnym razem. Pogadałabym i o makijażu dla równowagi, ale tu się czuję zupełnie niekompetentna
@MAFJa żadne zawiasy w tym wieku. Fischer Price. Niestety oprawki ponad 300 pewnie. Szkła plastikowe zwykle zawsze mieliśmy za ok. 200. Po co Ci takie drogie szkła daje to i tak jest plastik. Nigdy nam nie pękły jak skakać po tym nie będzie to nie pękną. I tak za rok półtora będziesz robić nowe. A jak będą zawiasy to za miesiąc
Rusałka ja też pytałam .. Chic ten gość na necie też miły ;-) ale jednak zawiasów nie widzę u nas..oni nawet nie dość regularnie niszczą w słonecznych .. a tu miałby maluch cały czas.
Komentarz
Oczywiście, polityka to brudna gra, i kto w nią gra, ten się ubrudzi, inaczej odpadłby w przedbiegach.
Co nie znaczy, że wszyscy są tak samo zdemoralizowani.
Narzekanie w ogóle jest złe. Ja mam na nie uczulenie.
Myślę że można, jak ktoś lubi, narzekać w stosownych wątkach. Wiem wtedy, gdzie nie wchodzić. Jednak, jeśli tylko ja mam problem, najlepiej wcale nie wchodzić.
Jak mam podobne zdanie, to jest to ocena sytuacji, a jak inne to narzekanie.
Nie widzę problemu.
Mnie się na przykład podoba, że sześciolatki nie muszą już iść do szkoły, a dwunastolatki do gimnazjów. Że polskie drogi są bez porównania lepsze niż jeszcze niedawno. Że wiele lat temu ktoś pomyślał, że przydałoby się mieć Baltic Pipe na wypadek złego humoru ruskich. Że rok temu ktoś inny pomyślał, i mimo nacisków nie otworzył granicy z Białorusią. Że mnóstwo spraw urzędowych mogę załtwić przez internet. Że aborcja jest nielegalna, co jeszcze do niedawna było nie do pomyślenia.
To tak spod dużego palca.
Że wiele rzeczy także mi się nie podoba, to oczywiste.
Jest ten wątek w polityce.
Sama się posiłkowałam starszymi dziećmi w zebraniach. A juz na spacery zaluchami to w ogóle. I tak Mary np jest matką
Gorzej jest rzeczywiście w drugą stronę jak jedziesz z wózkiem i biorą cię za babcię.
https://www.hosz.pl/p6223,milo-me-charly-3-5-lat.html?fbclid=IwAR3bQjPhP_hziNustcReekB3QYA_dd-5uU-aFewyl3g-pp3yDLvm0Y4f2o8
Milome... 190 zł.. ma ktoś takie? Też gumka w zestawie i stoperami... Szkła niepękające 290 ( alternatywa dla zwykłych plastikowych 230) ..zniżka na nxz raczej nie wejdzie bo inne województwo ale da 15% na szkła.. dobre ceny?
Może... Nic.
Może tylko, że się zgadzam każdy ma prawo do własnego zdania i oceny sytuacji, nawet forumowej pełna zgoda!
Szkła plastikowe zwykle zawsze mieliśmy za ok. 200.
Po co Ci takie drogie szkła daje to i tak jest plastik. Nigdy nam nie pękły jak skakać po tym nie będzie to nie pękną.
I tak za rok półtora będziesz robić nowe. A jak będą zawiasy to za miesiąc