Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1116117119121122168

Komentarz

• Tylko dziecioodpirne kupuj. Żadne zwykle bo będziesz kase topić co kilka mcy
    Podziękował(a) 1Barbasia
  • Aneczka08 powiedział(a):

Tylko dziecioodpirne kupuj. Żadne zwykle bo będziesz kase topić co kilka mcy

Dokładnie tak. 4latek to jeszcze maluch, kto wie co się będzie z tymi okularami działo.
  • Aneczka w wyszukiwarce szukałam i wyższych cen nie było.. może warto zamówić i dać do wsadzenia u optyka.. ale pewnie nie bo pewnie Kruczek jakiś jest ..Bogu dzięki że trojaczki dobrze widzą ;-)
  • Aneczka08 powiedział(a):

aqq powiedział(a):

@MAFJa jeśli chodzi o Fischer Price dostajesz w zestawie gumkę i zauszniki zwykle. Do wyboru i ew. zmian. Ja tak przynajmniej dostawalam

My nie dostawaliśmy nigdy gumki, a z 4 pary miałam u różnych optykoe
    Zawsze pytali czy chcę gumkę czy zauszniki. Raz dostałam oba warianty w zestawie. W sumie od niemowlęctwa cztery pary kupowałam bo dziewięciolatek już takich nie chciał.
  • No wkleilabym link ale nie da się..drożej niż 160-180 nie znajduje jak wtlukuje mira flex dla dzieci od 3-6 lat.. on kończy 4 w poneidzielek.
  • MAFJa powiedział(a):

Aneczka w wyszukiwarce szukałam i wyższych cen nie było.. może warto zamówić i dać do wsadzenia u optyka.. ale pewnie nie bo pewnie Kruczek jakiś jest ..Bogu dzięki że trojaczki dobrze widzą ;-)

Ja dziś zamawiałam okulary, miałam. swoje oprawki i musiałam zapłacić 50 zł więcej, jakaś opłata której nie biorą gdy oprawki z salonu.
    Podziękował(a) 1MAFJa
  • Może i tak warto
  • @Rogalikowa, ja szukałam. To są takie słuchawki z ANC czyli z aktywną redukcją szumów. Jak sobie to włączysz to jest taaaaka przyjemna cisza w mózgu... testowałam u koleżanki. Takie porządne to droga impreza, używane 400-500 zł i takie mierzyłam, a nie wiem jak z tańszymi.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • Pietruszkowa powiedział(a):

@Rogalikowa, ja szukałam. To są takie słuchawki z ANC czyli z aktywną redukcją szumów. Jak sobie to włączysz to jest taaaaka przyjemna cisza w mózgu... testowałam u koleżanki. Takie porządne to droga impreza, używane 400-500 zł i takie mierzyłam, a nie wiem jak z tańszymi.

Dzięki! Coś kojarzyłam, ze była mowa o "przyjemnej ciszy" ;)

Szukam sobie właśnie różnych i chyba muszę najpierw u kogoś spróbować, bo to droga impreza.

Mój mąż ma jakieś aktywne do strzelania, ale to nie o to mi chodzi. W nich się nadal słyszy jak ktoś do nas mówi :D
    Podziękował(a) 1Bambidu
  • @Rogalikowa jak nie zapomnę, to sprawdzę rano z jakiej firmy mąż ma, chyba właśnie takich redukujących szumy i hałas, używa do pracy. Bardzo sobie chwali. Ja mniej, bo jak nałoży, to muszę do niego dzwonić, żeby coś uzyskać ;)
  • edytowano września 2022
    @Rogalikowa, ja testowałam Sony xm3, moja siostra ma Bose700, to wiem ze te dwa rodzaje są super. Te drugie maja nawet wyciszanie trzystopniowe. Matkom powinni to dawać w tym boxie przy wyjściu z porodówki :p
  • Pietruszkowa powiedział(a):

@Rogalikowa, ja testowałam Sony xm3, moja siostra ma Bose700, to wiem ze te dwa rodzaje są super. Te drugie maja nawet wyciszanie trzystopniowe. Matkom powinni to dawać w tym boxie przy wyjściu z porodówki :p

O to to!!

Koleżanka zaproponowała mi, żebym poprowadziła za nią zajęcia dla mam z dziećmi-chyba niemowlakami. Żal nie skorzystać. Raz w tygodniu. Niemniej jednak trochę mnie to przeraża, że nie dam rady wymyśleć nic sensownego. Nigdy nie bywałam na takich salonach i zresztą nie wiem co teraz kręci mamy
    Pomożecie wymyśleć?

Ja wymyśliłam tylko :smile:
    - sensoplastyka
    - nauka kołysanek
    - drobne ćwiczenia dla mam
    - mogę się pokusić o poprowadzenie zajęć pseudomadażu dla niemowlaków(ja pokazuję, mamy robią to samo z dziećmi)
    - zajęcia z doradcą laktacyjny

Czy coś własnym sumptem mogę jeszcze wymyślić, bez zapraszania specjalnych gości?
  • Nie mam znajomości z chustowania, fizjoterapeutą i takich tam a zapraszanie kogoś takiego łączy się z dodatkowymi kosztami
  • Jak kolysanki to może i wierszyki typu Warzyla sroczka kaszkę?

Kiedyś było modne BLW, może jeszcze jest i wtedy jakieś warsztaty, w jakim miesiącu ci dziecku podawać, trochę jakichś przepisów na klopsiki w rączkę czy coś?
    Podziękował(a) 1kuria_domowa
  • Możesz jeszcze coś o rozszerzaniu diety.
    - Posłuchaj na yt sobie o zajęciach " gordonki"
    - może znasz kogoś kto ładne zdjęcia robi i móglby powiedzieć jak najlepiej fotografować dzieci.
    - jakaś prelekcja na temat rozwoju emocjonalno poznawczego dziecka .
    Podziękował(a) 2Izka kuria_domowa
  • Jeszcze dbanie o siebie i małżeństwo przy dziecku o:)
    Podziękował(a) 3Izka joanna_1991 kuria_domowa
  • @kuria_domowa , teraz nie mam jak pisać, ale jeśli masz FB zobacz na profil Klub Latających Mam- przez 2 lata spotykaliśmy się co tydzień. Ale to w założeniu było, że to mamy się maja rozwijać, a dzieci po prostu przy tym będą.
    Podziękował(a) 1kuria_domowa
  • No to zaszaleli ..... Oj, ich upadek będzie wielki .....
    Podziękował(a) 1Bea
  • Bo? Za dużo dali, czy za mało?
  • Bo są kiepscy w ogóle, chaotyczni,nieudolni , niekompetentni, mam wymieniać dalej? Prąd to tylko jeden z przykładów.
    Podziękował(a) 1Bea
  • Ale to dobrze, że zwiększyli. My mamy średnio rocznie zużycie 2800 lub mniej ale powyżej 2600.
    Bardzo nas ucieszyła ta wiadomość.
    Ty agnieszkamama wszystko na nie... nie wiem czy teraz czy w ogóle ;) był taki Tomasz z Austrii na orgu całkiem podobnie.
  • Rusałka powiedział(a):

Ale to dobrze, że zwiększyli. My mamy średnio rocznie zużycie 2800 lub mniej ale powyżej 2600.
    Ty agnieszkamama wszystko na nie... nie wiem czy teraz czy w ogóle ;) był taki Tomasz z Austrii na orgu całkiem podobnie.

Obserwuję raczej że na nie do pis, jak ja :)
    Podziękował(a) 2agnieszkamama Bea
  • No jeśli chodzi o PiS to wxwiekszosci na nie,bo staram się patrzeć trochę szerzej niż ja, mój portfel tu i teraz itp.
  • Rusałka powiedział(a):

Ale to dobrze, że zwiększyli. My mamy średnio rocznie zużycie 2800 lub mniej ale powyżej 2600.

Z Austrii to był pewien akwarelista, Tomasz, niech nigdy tu nie trafi, był że Szwajcarii
    Podziękował(a) 2Juka siostraKasik
    Ja też ich nie popieram, nie głosowałam na nich ale teraz piszemy o rozwiązaniu dla rodzin takich jak my. Edit I nie tylko my
  • Rogalikowa powiedział(a):

Rusałka powiedział(a):

Z Austrii to był pewien akwarelista, Tomasz, niech nigdy tu nie trafi, był że Szwajcarii
    O to pomyliłam hmmm to teraz, który to był akwarelista z Austrii :D
    A jak udowadniać, że nie jest się wielbłądem? My mamy zakręcona całkiem sytuację w domu. Licznik jest na mamę - od niedawna, bo mamy fotowoltaike na całości domu, w którym de facto są 3 gospodarstwa. Tylko ten licznik jeden. Ale my płacimy swoje (zresztą mieliśmy licznik swój... na moich rodziców razem przepisany. Skomplikowane. Nie pytajcie :p Insztalator płakał jak podłączał jednocześnie węgiel, pompę, gaz i foto.
  • Rusałka powiedział(a):

Ja też ich nie popieram, nie głosowałam na nich ale teraz piszemy o rozwiązaniu dla rodzin takich jak my. Edit I nie tylko my

Czyli jakich?

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik