Aneczka w wyszukiwarce szukałam i wyższych cen nie było.. może warto zamówić i dać do wsadzenia u optyka.. ale pewnie nie bo pewnie Kruczek jakiś jest ..Bogu dzięki że trojaczki dobrze widzą ;-)
@MAFJa jeśli chodzi o Fischer Price dostajesz w zestawie gumkę i zauszniki zwykle. Do wyboru i ew. zmian. Ja tak przynajmniej dostawalam
My nie dostawaliśmy nigdy gumki, a z 4 pary miałam u różnych optykoe
Zawsze pytali czy chcę gumkę czy zauszniki. Raz dostałam oba warianty w zestawie. W sumie od niemowlęctwa cztery pary kupowałam bo dziewięciolatek już takich nie chciał.
Aneczka w wyszukiwarce szukałam i wyższych cen nie było.. może warto zamówić i dać do wsadzenia u optyka.. ale pewnie nie bo pewnie Kruczek jakiś jest ..Bogu dzięki że trojaczki dobrze widzą ;-)
Ja dziś zamawiałam okulary, miałam. swoje oprawki i musiałam zapłacić 50 zł więcej, jakaś opłata której nie biorą gdy oprawki z salonu.
@Rogalikowa, ja szukałam. To są takie słuchawki z ANC czyli z aktywną redukcją szumów. Jak sobie to włączysz to jest taaaaka przyjemna cisza w mózgu... testowałam u koleżanki. Takie porządne to droga impreza, używane 400-500 zł i takie mierzyłam, a nie wiem jak z tańszymi.
@Rogalikowa, ja szukałam. To są takie słuchawki z ANC czyli z aktywną redukcją szumów. Jak sobie to włączysz to jest taaaaka przyjemna cisza w mózgu... testowałam u koleżanki. Takie porządne to droga impreza, używane 400-500 zł i takie mierzyłam, a nie wiem jak z tańszymi.
Dzięki! Coś kojarzyłam, ze była mowa o "przyjemnej ciszy"
Szukam sobie właśnie różnych i chyba muszę najpierw u kogoś spróbować, bo to droga impreza.
Mój mąż ma jakieś aktywne do strzelania, ale to nie o to mi chodzi. W nich się nadal słyszy jak ktoś do nas mówi
@Rogalikowa jak nie zapomnę, to sprawdzę rano z jakiej firmy mąż ma, chyba właśnie takich redukujących szumy i hałas, używa do pracy. Bardzo sobie chwali. Ja mniej, bo jak nałoży, to muszę do niego dzwonić, żeby coś uzyskać
@Rogalikowa, ja testowałam Sony xm3, moja siostra ma Bose700, to wiem ze te dwa rodzaje są super. Te drugie maja nawet wyciszanie trzystopniowe. Matkom powinni to dawać w tym boxie przy wyjściu z porodówki
@Rogalikowa, ja testowałam Sony xm3, moja siostra ma Bose700, to wiem ze te dwa rodzaje są super. Te drugie maja nawet wyciszanie trzystopniowe. Matkom powinni to dawać w tym boxie przy wyjściu z porodówki
Koleżanka zaproponowała mi, żebym poprowadziła za nią zajęcia dla mam z dziećmi-chyba niemowlakami. Żal nie skorzystać. Raz w tygodniu. Niemniej jednak trochę mnie to przeraża, że nie dam rady wymyśleć nic sensownego. Nigdy nie bywałam na takich salonach i zresztą nie wiem co teraz kręci mamy Pomożecie wymyśleć?
Ja wymyśliłam tylko - sensoplastyka - nauka kołysanek - drobne ćwiczenia dla mam - mogę się pokusić o poprowadzenie zajęć pseudomadażu dla niemowlaków(ja pokazuję, mamy robią to samo z dziećmi) - zajęcia z doradcą laktacyjny
Czy coś własnym sumptem mogę jeszcze wymyślić, bez zapraszania specjalnych gości?
Jak kolysanki to może i wierszyki typu Warzyla sroczka kaszkę?
Kiedyś było modne BLW, może jeszcze jest i wtedy jakieś warsztaty, w jakim miesiącu ci dziecku podawać, trochę jakichś przepisów na klopsiki w rączkę czy coś?
Możesz jeszcze coś o rozszerzaniu diety. - Posłuchaj na yt sobie o zajęciach " gordonki" - może znasz kogoś kto ładne zdjęcia robi i móglby powiedzieć jak najlepiej fotografować dzieci. - jakaś prelekcja na temat rozwoju emocjonalno poznawczego dziecka .
@kuria_domowa , teraz nie mam jak pisać, ale jeśli masz FB zobacz na profil Klub Latających Mam- przez 2 lata spotykaliśmy się co tydzień. Ale to w założeniu było, że to mamy się maja rozwijać, a dzieci po prostu przy tym będą.
Ale to dobrze, że zwiększyli. My mamy średnio rocznie zużycie 2800 lub mniej ale powyżej 2600. Bardzo nas ucieszyła ta wiadomość. Ty agnieszkamama wszystko na nie... nie wiem czy teraz czy w ogóle był taki Tomasz z Austrii na orgu całkiem podobnie.
Ale to dobrze, że zwiększyli. My mamy średnio rocznie zużycie 2800 lub mniej ale powyżej 2600. Bardzo nas ucieszyła ta wiadomość. Ty agnieszkamama wszystko na nie... nie wiem czy teraz czy w ogóle był taki Tomasz z Austrii na orgu całkiem podobnie.
Z Austrii to był pewien akwarelista, Tomasz, niech nigdy tu nie trafi, był że Szwajcarii
Z Austrii to był pewien akwarelista, Tomasz, niech nigdy tu nie trafi, był że Szwajcarii
O to pomyliłam hmmm to teraz, który to był akwarelista z Austrii
A jak udowadniać, że nie jest się wielbłądem? My mamy zakręcona całkiem sytuację w domu. Licznik jest na mamę - od niedawna, bo mamy fotowoltaike na całości domu, w którym de facto są 3 gospodarstwa. Tylko ten licznik jeden. Ale my płacimy swoje (zresztą mieliśmy licznik swój... na moich rodziców razem przepisany. Skomplikowane. Nie pytajcie Insztalator płakał jak podłączał jednocześnie węgiel, pompę, gaz i foto.
Komentarz
Szukam sobie właśnie różnych i chyba muszę najpierw u kogoś spróbować, bo to droga impreza.
Mój mąż ma jakieś aktywne do strzelania, ale to nie o to mi chodzi. W nich się nadal słyszy jak ktoś do nas mówi
Pomożecie wymyśleć?
Ja wymyśliłam tylko
- sensoplastyka
- nauka kołysanek
- drobne ćwiczenia dla mam
- mogę się pokusić o poprowadzenie zajęć pseudomadażu dla niemowlaków(ja pokazuję, mamy robią to samo z dziećmi)
- zajęcia z doradcą laktacyjny
Czy coś własnym sumptem mogę jeszcze wymyślić, bez zapraszania specjalnych gości?
Kiedyś było modne BLW, może jeszcze jest i wtedy jakieś warsztaty, w jakim miesiącu ci dziecku podawać, trochę jakichś przepisów na klopsiki w rączkę czy coś?
- Posłuchaj na yt sobie o zajęciach " gordonki"
- może znasz kogoś kto ładne zdjęcia robi i móglby powiedzieć jak najlepiej fotografować dzieci.
- jakaś prelekcja na temat rozwoju emocjonalno poznawczego dziecka .
Bardzo nas ucieszyła ta wiadomość.
Ty agnieszkamama wszystko na nie... nie wiem czy teraz czy w ogóle był taki Tomasz z Austrii na orgu całkiem podobnie.