Ktoś się pytał o przeciwciała, tu babka na fb na grupie napisała. Ciekawe.
Przeciwciała... 1.Ja po 2 dawkach w styczniu 728 2.Mama średnio cieżki stan przed dwa tygodnie na poczatku marca przeciwciała 282 3. Partner ciezki stan przez cały marzec z hospitalizacją przez 3 tygodnie z powikłaniami pocovidowymi nadal jelitowymi,przeciwciała 667 4.3.5 latek który najprawdopodobniej był źródłem zakażenia ,zero jakichkolwiek objawów,przeciwciała 1256
Zetknął się ktoś z merytorycznych z badaniami dotyczącymi tego, że przy infekcjach zwykle u osoby chorej izoluje się wiele różnych wirusów? Moim zdaniem, bardzo interesujące zagadnienie. Niestety, linka nie podam, bo nie pamiętam, gdzie o tym czytałam.
Czytałam artykuł ale nie mogę go teraz znaleźć. Była informacja o tym, że w próbkach pobranych od chorych na grypę znajdują się różne wirusy, w różnych proporcjach, w tym również korona wirusy. Zauważono, że w przypadku osób zaszczepionych przeciwko grupie, którzy mimo wszystko zachorowali, udział wirusów grypy był mniejszy, ale zwiększył się udział korona wirusów. Bo jak to napisali natura nie znosi próżni.
Podejmujac ten watek zapewne wiesz ze praca nad metoda trwa od ponad 20 lat Uzyskano zadawalajce efekty leczenia i dlategowykorzystano ten sposob tworzenia szczepionki do obecnej. Zwiazanej z covidem Więc ec to nie praca sprzed roku czy 1,5 ale badania ponad dwudziestoletnie. Wykorzystano wczesniesze badania Ale nawet o tym nie wspominam bo uwazam ze jak ktos zabiera glos w tej sprawie to ten oczywosty fakt sprawdzil i zna. Mozna się czepic grupy badanej Ale tu rowniez byla dosc spora ilosc
Ktoś wrzucał, że w 2012 wycofano się z prac na szczepionki na koronawirusy, a teraz szybko powrócono nie patrząc na ówczesne zastrzeżenia.
Więc pracować, a wypracować to jednak różnica.
Pawel twraz pierogi lepie Poszukam artykulu Ale mi nie chodzi o orace nad szczepionka Nad metoda Metoda nadal jest wykorzystywana np w leczeniu nowotworu Poszukam ok Ale musze muec więcej wolnego czasu Jeszcze dziwwczynom wisze o opiece wyslac inforacje
W sensie szczepionki mRna? Na koronawirusa nie jest pierwsza? A propos hodowli na komórkach ludzkich to wiemy o takich szczepionkach, nie wiem czy inne leki są wytwarzane z ich udziałem, w sensie testowane na ludzkich komórkach?
Gosc w tym wykladzie mówi ze od 10 lat cos wydarzylo sue ze owa szczepionka zaczela dzialac. Jest to nadal zakryte prawdopodbnie przed uzyskaniem pozniej patentu Prace nad takimi szczepionkami trwaja juz wiele lat. Podba mi sposob w jaki gosc wyklada Spokoj spokoj i pokora naukowca
Z tego co pamiętam, technologię użytą w szczepionkach, stosuje się od 10 lat w lekach onkologicznych, wcześniej były badania nad nimi, stąd są informacje że technologia stosowania od 20 lat.
Tutaj ocena etyczna księdza Jaworskiego. Nie zatrzymywałabym się na ocenie etycznej ale polecam proste wyjaśnienie na czym polega ludzka linia komórkowa. Bardzo podoba mi się logiczność wypowiedzi i prostota języka. Prosto, jasno i na temat.
@Agnicha i Tobie to wystarcza jako argument za? Bez złośliwości pytam bo ja np nie wiedziałam o tej metodzie przy innych chorobach szczepionkach i ta wiedza mnie przeraża. Abortowane dzieci to zawsze nieetyczne, to nie jest względne, zależne dla większego dobra (!). Nie no mnie to przeraża, a jeszcze jak piszesz o spokoju i pokorze naukowców...Szok.
O pokorze i spokoju naukowców pisałam w kontekście innego problemu, który gdzieś obocznie się toczy. I zupełni o czym innym tam gość mówi. Bez emocji w kwestii badań. I z pokorą o tym, że wiele rzeczy jest niezbadanych.To jest język naukowców. I pan dr Siemiatycz w taki sposób się wyrażał. Ale wykład trwa ponad godzinę więc można tego nie wysłuchać ... A jeśli chodzi o ten artykuł ... Nie wiem czy czytałaś ten artykuł powyżej bo mi nie zajęło to 10 minut - ale jest tam właśnie mowa w jaki sposób uzyskano te linie. Warto przeczytać aby potem nie mówić, że specjalnie są zabijane dzieci aby uzyskać komórki serca nerki czy czegoś tam a w ogóle to muszą żyć aby te komórki pobrać więc na żywca są abortowane.... Nie zmyślam sobie bo na TYM forum takie kwiatki padały co świadczy o całkowitym niedoinformowaniu. Nie wiem w ogóle czym - bo WYSTARCZY doczytać. Chyba ignorancji...
I bardzo chciałabym prosić abyś nie przeinaczała treści jakie mówię - to są dwie zupełnie odrębne sprawy. I jeszcze jedno... TO NIE JEST argument za... za niby czym? Za zabijaniem? Za akceptacją etyczności szczepionki?
Fakt... nie potrafimy dialogować bo wchodzą zawsze jakieś emocje. A nie fakty i pewne racje. I żeby było jasne - Nie jestem za aborcją Ale to nie jest ABORCJA dla nauki... To chyba ważna kwestia.
@Agnicha ja go nie przeczytałam bo mi się nie otwiera nic tam. Przepraszam nie napisałam Ale nieważne. Co to znaczy to nie jest aborcja dla nauki? I czy rzeczywiście nie trzeba pobierać do badań materiału od zabitego dziecka? Wystarczy od żyjącego?
No i dla mnie wybacz ale to wciąż kwestia sumienia, przekroczenia granicy. Dla Ciebie @Agnicha to pewnie kwestie naukowe, medyczne, ja nawet nie rozumiem co taki naukowiec tlumaczy, o czym mówi to jest za mądre a ja jestem głupia na to. Mi wystarczy aborcja- nauka aborcja- metoda aborcja- szczepionka do oceny w sumieniu.
To znaczy że nie zabija się dziecka mając na uwadze eksperyment medyczny. Decyzja podjęta przez rodziców i lekarzy dotyczące zabicia dziecka jest niezależna. Rodzice chcieli dziecko abortować. Dziecko zdrowe. I próbki do badan zostały pobrane od dziecka martwiego Nie odbyła się aborcja ze względu na to, że dziecko było potrzebne do badań.
@Agnicha ja go nie przeczytałam bo mi się nie otwiera nic tam. Przepraszam nie napisałam Ale nieważne. Co to znaczy to nie jest aborcja dla nauki? I czy rzeczywiście nie trzeba pobierać do badań materiału od zabitego dziecka? Wystarczy od żyjącego?
Chyba mnie nie zrozumiałaś. Materiał do badań pobiera się od martwego dziecka. Nie od żyjącego - głosi się w środowisku pro life, że dzieci te jeszcze żyją w trakcie pobierania materiału
No i dla mnie wybacz ale to wciąż kwestia sumienia, przekroczenia granicy. Dla Ciebie @Agnicha to pewnie kwestie naukowe, medyczne, ja nawet nie rozumiem co taki naukowiec tlumaczy, o czym mówi to jest za mądre a ja jestem głupia na to. Mi wystarczy aborcja- nauka aborcja- metoda aborcja- szczepionka do oceny w sumieniu.
Nie jestem naukowcem ale chcąc się wypowiedzieć na dany temat staram się poznać prawdę. O ile to jest możliwe.
Ale co do meritum się nie zmienia to dziecko nie umiera w wyniku choroby, czy naturalnie , czy No normalnie tylko jest aborcja. Nie widzę różnicy. Tym bardziej, że to naukowcy którzy wiedzą o tym i nie jest to dla nich problemem..
Komentarz
Przeciwciała...
1.Ja po 2 dawkach w styczniu 728
2.Mama średnio cieżki stan przed dwa tygodnie na poczatku marca przeciwciała 282
3. Partner ciezki stan przez cały marzec z hospitalizacją przez 3 tygodnie z powikłaniami pocovidowymi nadal jelitowymi,przeciwciała 667
4.3.5 latek który najprawdopodobniej był źródłem zakażenia ,zero jakichkolwiek objawów,przeciwciała 1256
Uzyskano zadawalajce efekty leczenia i dlategowykorzystano ten sposob tworzenia szczepionki do obecnej. Zwiazanej z covidem
Więc ec to nie praca sprzed roku czy 1,5 ale badania ponad dwudziestoletnie. Wykorzystano wczesniesze badania
Ale nawet o tym nie wspominam bo uwazam ze jak ktos zabiera glos w tej sprawie to ten oczywosty fakt sprawdzil i zna.
Mozna się czepic grupy badanej
Ale tu rowniez byla dosc spora ilosc
Ktoś wrzucał, że w 2012 wycofano się z prac na szczepionki na koronawirusy, a teraz szybko powrócono nie patrząc na ówczesne zastrzeżenia.
Więc pracować, a wypracować to jednak różnica.
Poszukam artykulu
Ale mi nie chodzi o orace nad szczepionka
Nad metoda
Metoda nadal jest wykorzystywana np w leczeniu nowotworu
Poszukam ok
Ale musze muec więcej wolnego czasu
Jeszcze dziwwczynom wisze o opiece wyslac inforacje
A propos hodowli na komórkach ludzkich to wiemy o takich szczepionkach, nie wiem czy inne leki są wytwarzane z ich udziałem, w sensie testowane na ludzkich komórkach?
Prace nad takimi szczepionkami trwaja juz wiele lat.
Podba mi sposob w jaki gosc wyklada
Spokoj spokoj i pokora naukowca
Tutaj ocena etyczna księdza Jaworskiego. Nie zatrzymywałabym się na ocenie etycznej ale polecam proste wyjaśnienie na czym polega ludzka linia komórkowa. Bardzo podoba mi się logiczność wypowiedzi i prostota języka. Prosto, jasno i na temat.
https://apcz.umk.pl/czasopisma/index.php/TiCz/article/view/TiCz.2021.001/28909
A jeśli chodzi o ten artykuł ...
Nie wiem czy czytałaś ten artykuł powyżej bo mi nie zajęło to 10 minut - ale jest tam właśnie mowa w jaki sposób uzyskano te linie. Warto przeczytać aby potem nie mówić, że specjalnie są zabijane dzieci aby uzyskać komórki serca nerki czy czegoś tam a w ogóle to muszą żyć aby te komórki pobrać więc na żywca są abortowane.... Nie zmyślam sobie bo na TYM forum takie kwiatki padały co świadczy o całkowitym niedoinformowaniu. Nie wiem w ogóle czym - bo WYSTARCZY doczytać. Chyba ignorancji...
I bardzo chciałabym prosić abyś nie przeinaczała treści jakie mówię - to są dwie zupełnie odrębne sprawy.
I jeszcze jedno... TO NIE JEST argument za... za niby czym?
Za zabijaniem? Za akceptacją etyczności szczepionki?
Fakt... nie potrafimy dialogować bo wchodzą zawsze jakieś emocje. A nie fakty i pewne racje.
I żeby było jasne -
Nie jestem za aborcją
Ale to nie jest ABORCJA dla nauki...
To chyba ważna kwestia.
Decyzja podjęta przez rodziców i lekarzy dotyczące zabicia dziecka jest niezależna. Rodzice chcieli dziecko abortować. Dziecko zdrowe. I próbki do badan zostały pobrane od dziecka martwiego
Nie odbyła się aborcja ze względu na to, że dziecko było potrzebne do badań.
Materiał do badań pobiera się od martwego dziecka.
Nie od żyjącego - głosi się w środowisku pro life, że dzieci te jeszcze żyją w trakcie pobierania materiału