Nowenna pompejańska

189101113

Komentarz

• 3. Rozważam w trakcie, czasem z książeczką jak mam, typu różaniec ze świętym.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Odmawiam 3 części.
    Rozważam czy nie zacząć od jutra
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Też się zastanawiam.
  • Warto spróbować, nie wierzę żeby jakiekolwiek Zdrowaś Mario było nadaremnie, a co dopiero cały różaniec, nawet jeśli nowenna nie uda się do końca
    Podziękował(a) 4Basja Ewasz Mamaw Nigella
  • Jutro zaczynam. To będzie moja 5.Mam plan jeśli zdrowie dopisze cały rok odmawiać. Intencji jest dużo
    Podziękował(a) 3Mamaw Nigella Weronika85
  • Ja też jutro zaczynam
  • Ja skończyłam na wigilię Bożego Narodzenia, na razie przerwa, do następnych świąt
  • Zaczynam dziś.
    Ktoś wczoraj zaczął?
  • edytowano stycznia 2024
    Bardziej nazwałabym wymęczyłam, ale tak.
    Podziękował(a) 1Basja
  • Basja powiedział(a):

Zaczynam dziś.
    Ktoś wczoraj zaczął?

Tak.
    Podziękował(a) 1Basja
  • Ja też wczoraj
    Podziękował(a) 1Basja
  • Basja powiedział(a):

Zaczynam dziś.
    Ktoś wczoraj zaczął?

Ja
    Podziękował(a) 1Basja
  • Dziś 12 dzień. Trwacie?
    Ja wczoraj miałam taki kryzys. Bo nie miałam czasu, w biegu itd. Odmówiłam tylko 1 część w drodze a zostały dwie. Pomyślałam a rzucam albo no nie da się, totalny brak wiary, że da się to dalej. Ale pomodliłam się do Anioła Stróża niech będzie co chce. O 22.30 Maciuś nie mógł zasnąć bo przysnął wcześniej i poszłam z nim się położyć przyszedł Józio też i myślę dobra na leżąco odmowie te bolesna chociaż. Kręcili się aż do 5 chwalebnej. Pod koniec zasnęli a ja odmówiłam brakujące 2 części. Nie zasnęłam, byłam skupiona jestem pewna, że mój Anioł Stróż mnie wspierał.
    Podziękował(a) 2AnnoDomini Mamaw
  • Jeśli macie zobowiązania w Różach, to traktujecie te dziesiątki jako odmówione "przy okazji" Różańca z Nowenny Pompejańskiej, czy mówicie osobno?
  • Na pewno osobno i dlatego nie mogę się zdecydować. Jednocześnie od jakiegoś czasu mnie ciągnie. To wiązałoby się jednak z z dwoma pełnymi różańcami dziennie. Choć myślę, że przyjdzie na to czas.
  • mamababcia powiedział(a):

Na pewno osobno i dlatego nie mogę się zdecydować. Jednocześnie od jakiegoś czasu mnie ciągnie. To wiązałoby się jednak z z dwoma pełnymi różańcami dziennie. Choć myślę, że przyjdzie na to czas.

Też mnie to trochę blokuje, ale zaczęłam wcześniej wstawać, więc może mogłabym się zdyscyplinować?
  • Niedługo znowu będę wstawać na budzik, więc to nie jest dla mnie. Wychodzę z założenia, że wszystko w swoim czasie. Tym bardziej, że to pragnienie "męczy" mnie już dość długo.
  • Wczoraj zaczęłam część dziękczynną.
  • A ja kończę jutro. Ten ostatni tydzień, przypadający na Wielki Tydzień był bardzo ciężki.
  • Czy ktoś aktualnie odmawia?
    Mi się nie udaje w wakacje wiec odpuszczam zawsze. Ale od 1 września chciałabym zacząć może ktoś też?
  • Kto zacznie 9 września ten pierwsza połowę skończy na święto Faustyny Kowalskiej a skończy na 1 listopada. Ja spróbuję. Jakbym coś pomyliła z dniami to mnie poprawcie :)
    Podziękował(a) 2Barbasia Juka
  • To może i ja?
    Dawno nie odmawiałam...
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • U mnie dzisiaj 47 dzień, zaczęłam w Matki Bożej Szkaplerznej a skończę akurat na Narodzenie NMP :) I nie wiem czy nie zacznę od razu kolejnej ale boję się że nie dam rady, ta zaczęłam w Kościele i dostałam taką łaskę że skończę tą Nowennę a tak sama z siebie to mam problem i nie umiem wytrwać
    Podziękował(a) 2Nigella Shrekowa
  • Ja chcę i boję się, że nie dam rady, czasem przy dziesìątce zasypiam. Ale ten 9ty mnie motywuje. W razie jakby ktoś nie wiedział, za co się modlić, mam intencje do rozdzielenia ;)
    Podziękował(a) 2JoannaS Nigella
  • Ja też może się w końcu zmotywuję...
  • Zmotywuj się, namawiam :)
    Podziękował(a) 1Zuzapola

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik