Cóż tam panie w polityce?!

1202123252654

Komentarz

• pawelk powiedział(a):

@izka czemu w innych krajach rozwiniętych takie ustawy są?

Inne kraje rozumieją , że media to nie sklep z bułkami.

Przy czym nasza nie chroni narodowych interesów, bo cały czas dozwolone jest kupowanie mediów przez firmy z krajów UE.

Teraz dochodzi rozwodnienie, bo już powiedzieli, że przez satelitę będzie mógł dalej tvn nadawać więc w kablówkach zostanie.

We Francji też tak jest, łagodne ograniczenia dotyczą krajów z Rady Europy, a ci spoza jak USA nie mają żadnych praw do mediów. I dotyczy to tylko tv naziemnej.
    Podziękował(a) 3Rejczel Rogalikowa TecumSeh
  • Nie ma to jak pretekst
  • Możesz Izka szerzej?
  • edytowano sierpnia 2021
    Średnio mogę bo idę na spacer, TVN chce JK uwalić i tyle. Niech tylko TVP nadaje. Dziwi mnie że ludzie łatwo dają się omamić kiedy się ogranicza ich.
  • Wystarczy, że TVN kupią Niemcy.
    Nikt nie pozwoli TVN zniknąć, chętnych będzie kolejka do zakupu, bo przynosi zyski.
    Teraz mamy ustawę, że nie może być z USA, więc zarejestrowali firmę na lotnisku w Luksemburgu i udają głupiego.
    Dziwne, że takie obchodzenie prawa zwolenników konstytucji nie rusza.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • Mnie rusza ucinanie wolności i tworzenie głupiego prawa
  • To na szczęście się nie dzieje w tym przypadku.
  • pawelk powiedział(a):

To na szczęście się nie dzieje w tym przypadku.

Powiem Ci a nie mówiłam jak pójdzie dalej w bardziej niebezpiecznym kierunku
  • Izka powiedział(a):

Mnie rusza ucinanie wolności i tworzenie głupiego prawa

Ale dlaczego we Francji taka sama ustawa nie ucina wolności i nie jest głupia?
  • OlaOdPawla powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Nie wiem. Co nie znaczy że w Polsce jest w porządku. Nie mam zaufania do tej ekipy widząc ich ruchy których nie zobaczę w tvpis
  • Izka powiedział(a):

OlaOdPawla powiedział(a):

Izka powiedział(a):

Nie wiem. Co nie znaczy że w Polsce jest w porządku. Nie mam zaufania do tej ekipy widząc ich ruchy których nie zobaczę w tvpis
    O to to. Nie wiesz.

@OlaOdPawla odpowiadając na pytanie konkursowe - bo są państwa które mogą robić co chcą, oraz takie, które miały być koloniami, rynkami zbytu i rezerwuarami taniej siły roboczej.

Dlatego jednym wolno kontrolować media, innym nie, bo to cenzura i zamordyzm.
    Jednym wolno dotować gałęzie gospodarki z budżetu podczas kryzysu, innym nie, bo to łamanie wolnej konkurencji i wolnego rynku.

Przykłady można mnożyć, ale schemat jest zawsze ten sam.
    Podziękował(a) 2pawelk Rogalikowa
  • Niestety najgorsze, że jest to możliwe, dzięki temu, że mogły istnieć i rządzić takie media jak gazeta czy TVN. Ukształtowanie mentalności niewolniczej, przerażonej tym co napiszą i powiedzą na dany temat na zachodzie. Nauczenie patrzenia ludzi w taki sposób, jaki jest wygodny dla kolonizatorów. Bez tych mediów nigdy by się nie udało.
    Podziękował(a) 2Ida TecumSeh
  • pawelk powiedział(a):

Niestety najgorsze, że jest to możliwe, dzięki temu, że mogły istnieć i rządzić takie media jak gazeta czy TVN. Ukształtowanie mentalności niewolniczej, przerażonej tym co napiszą i powiedzą na dany temat na zachodzie. Nauczenie patrzenia ludzi w taki sposób, jaki jest wygodny dla kolonizatorów. Bez tych mediów nigdy by się nie udało.

To prawda, acz nie wiem co nam da rozważanie, co było pierwsze, jajko czy kura. Ja w każdym razie nie wiem:)

Natomiast wiem, że Walter był osobiście namaszczony przez Urbana (jest to w dokumentach), tego który medialnie szczuł na Popiełuszkę i usprawiedliwiał jego morderców. Zresztą kwiat dziennikarstwa III RP to duchowe dzieci Urbana - i oni tworzą media głównego ścieku.

Łączy ich w zasadzie jedno - by Polska była przecwelona na zachodnią, lewacką modłę. Ewentualnie by jej w ogóle nie było.
    Podziękował(a) 3Ida Rejczel Rogalikowa
  • Zależałoby mi żeby Polska nie była na modłę kaczynska. Komu nie zależy niech popiera takie inicjatywy aż pożałuje bo może nie będzie chciał sam być na modłę kaczynska.
  • Co to modła Kaczyńska?
    Natomiast wiem, że Walter był

Dla mnie jest niesamowite, jak można robić wodę ludziom z mózgu.
    Kiedyś był program, o szefie Polsatu lub TVN, nie pamiętam, jak to zaczynał w latach 80 sprowadzając auta z NRF. I mama mi to opowiada, jak to mu ciężko było, jak się dorabiał.

Jakby w ogóle nie pamiętając, że w tamtym czasie jej paszport był w komisariacie, w dodatku z dopiskiem tylko kraje socjalistyczne...
  • Izka powiedział(a):

Zależałoby mi żeby Polska nie była na modłę kaczynska.

A co to znaczy wg Ciebie?
    Izka powiedział(a):

Komu nie zależy niech popiera takie inicjatywy aż pożałuje bo może nie będzie chciał sam być na modłę kaczynska.

Rozwalanie antypolskich instytucji w Polsce jest zawsze i wszędzie godne poparcia.
    Poparłbym nawet Tuska gdyby zechciał to robić, ale on z oczywistych względów nie jest tym zainteresowany.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • edytowano sierpnia 2021
    A chociażby pozostawienie tvpis i obajtkomediow a rugowanie innych. I obsadzenie swoimi ludźmi w zasadzie wszystkich instytucji razem z SN oprócz RPO. Za dużo władzy w rękach jednego człowieka i partii co już raz było i wiemy jak się skończyło. I robienie ludziom wody z mózgu że to w interesie Polski bo przecież "państwo to ja". To jest niebezpieczne.
  • Izka powiedział(a):

A chociażby pozostawienie tvpis i obajtkomediow a rugowanie innych.

I byłbym to naprawdę zrozumiał, gdybyś była równie oburzona kiedy były tuskomedia, a do siedziby WPROST wparowała ABW.
    Niestety, ale ci obecnie najbardziej oburzeni siedzieli cicho jak trusia, a nawet klaskali.

Także są dla mnie równie wiarygodni jak duchowe dzieci Urbana właśnie, za którymi zresztą beznamiętnie powtarzają.
    Izka powiedział(a):

I obsadzenie swoimi ludźmi w zasadzie wszystkich instytucji razem z SN oprócz RPO. Za dużo władzy w rękach jednego człowieka i partii co już raz było i wiemy jak się skończyło. I robienie ludziom wody z mózgu że to w interesie Polski bo przecież "państwo to ja". To jest niebezpieczne.

Analogicznie - kiedy sądy były tak skurwione, że orzekały na podstawie prawa które NIE ISTNIEJE (casus Beaty Sawickiej, posłanki PO) - jakoś nikt z obecnie oburzonych nie protestował.

A co do obsadzenia "swoimi ludźmi", to przypominam, że wyrok TK w sprawie aborcji prawie wysadził ten rząd w powietrze - a mimo to TK go wydał (bardzo słusznie). I to wystawia im jak najlepsze świadectwo.
  • Jestem równie oburzona w stosunku do tego co było i żałuję że jest to kontynuowane
    Podziękował(a) 1joanna_1991
  • Trzeba wyp....olić TV i nie płacić abonamentu.
    Bardzo polecam

Internetu jeszcze nie zabrali, a nagrabili sobie tak, że 1000+ w wyborach im nie pomoże. No chyba, że jednak zrobią nam Białoruś.
  • Bambidu powiedział(a):

Rozmawiam ostatnio sporo z ludźmi z Niemiec. Otóż wedle ich relacji w Niemczech nie tylko media są wyłącznie niemieckie ale i całkowicie zgodne z jedynie słuszną mainstreamową linią propagandową. "Nieprawomyślna" (a raczej nielewomyślna) opozycja, chociaż jakaś tam istnieje, nie ma żadnych mediów i niewielką możliwość kontestowania na forum publicznym.
    Otóż u nas jest wielu takich, którzy uważają, że w Polsce powinno być jak w Niemczech i że również media powinny być wyłącznie...

niemieckie. :/

Ale goopot ci naopowiadali.
    Są takie, które jadą po Merkelowej jak po burej....
    TV na Bawarii prawackie jak najbardziej.
    Niemcy to kraj związkowy i co Land to inaczej.

• Media w Niemczech są od lewa do prawa.
    Ale nigdy nie działają wbrew Niemcom.
    Podziękował(a) 2Rogalikowa TecumSeh
  • pawelk powiedział(a):

Media w Niemczech są od lewa do prawa.

Jasne!
    A sprawy azylantów i wszelkiej maści obcokrajowców?
    Nie znam drugiego państwa, które by się tak samo niszczyło.
    Podziękował(a) 1Bea
  • pawelk powiedział(a):

Media w Niemczech są od lewa do prawa.

Podobnie jak w Rosji, UK, Francji - w zasadzie wszędzie w krajach, które mają przynajmniej ambicje uchodzić za poważne.
  • Co wy gadacie?
    Media niszczą Niemcy jakby w dywersji były. Oczywiście nie wszystkie, bo różnorodność jest. Jednak wszystkie programy poprawne politycznie typu szanujmy obcych, asymilujmy się z nimi, ubogacajmy kulturę itp.
    Niemiec, który głośno oburzy się na brud i lenistwo niektórych braci muzułmanów, jest uznawany za następce nazistów.
    Jest poprawność polityczna, a jakże :) tyle, że przeciw Niemcom.
  • EluniaSylwia powiedział(a):

Co wy gadacie?
    Media niszczą Niemcy jakby w dywersji były. Oczywiście nie wszystkie, bo różnorodność jest. Jednak wszystkie programy poprawne politycznie typu szanujmy obcych, asymilujmy się z nimi, ubogacajmy kulturę itp.
    Niemiec, który głośno oburzy się na brud i lenistwo niektórych braci muzułmanów, jest uznawany za następce nazistów.
    Jest poprawność polityczna, a jakże :) tyle, że przeciw Niemcom.

Linia partii jest taka, że muzułmanie spoko, ponieważ Niemcy demograficznie to dramat, więc niejako nie mają wyjścia. Albo inaczej - nie widzą innego wyjścia.

Natomiast jeśli chodzi o interes polityczny i gospodarczy Niemiec, to wszyscy zgodnym chórem.

Przykład - Nord Stream, który jest oczywiście w interesie Niemiec, więc nie ma się co dziwić niemieckim mediom, że go wspierają.

I drugi przykład - przekop Mierzei Wiślanej, który jest w interesie Polski, więc "polskie" media go zwalczają.
  • A przed chwilą pisałaś, że wszystkie opcje są w mediach, czyli przeciw uchodźcom też?
  • @TecumSeh nawet mi się nie chce dyskutować.
    Znam Niemcy od '78 roku i z roku na rok same się niszczą, równia pochyła, która przyspiesza.
  • Zuzapola powiedział(a):

A przed chwilą pisałaś, że wszystkie opcje są w mediach, czyli przeciw uchodźcom też?

Przeciw uchodźcom to sąsiad sąsiadowi nic nie powie.
  • Czyli media są pełne opcji, pod warunkiem, że te są zgodne z ramami wytyczonymi przez niemiecką politykę.
    I tak powinno być .

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik