@pustynny wiatr , @Sophia zastanawiam się co zrobić - czy Was wpisać w rozpiskę do nowej róży za dzieci i w myśl słów "gdzie dwóch lub trzech w imię Moje, tam jestem" zaczęłybyście już się modlić za dzieci i o natchnienie i odwagę dla kolejnych osób, żeby zebrał się skład. Czy oddam moją tajemnicę i będziecie ją odmawiać, póki nie zgłosi się jeszcze kilka osób. Wtedy rozpiszemy nową różę i tam pójdziecie już na swoje tajemnice? Ja żeby z róży nie wylecieć w tej wersji zabiorę od Anety modlitwy początkowe.
@AgataZi jeśli to nie problem, to chętnie bym zaczęła tutaj pod patronatem św. Józefa, bardzo mi on bliski i chyba łatwiej tak zacząć niż od zera. A co Ty na to @Sophia?
Ale jak sytuacja będzie rozwojowa, to się zacznie nową różę.
@Honi najprostsze rozwiązania bywają najtrudniejsze Rację masz, coś takiego się wymyśli. Będę myśleć nad patronem i szukać chętnych, a na ten pierwszy miesiąc już nas przygarnijcie
A ja myślałam, żeby może jednak założyć nowy wątek z nową różą, bo ktoś będąc przekonanym, że ta obecna róża jest już kompletna, może nawet w nią nie wchodzić i nie zauważy, że jest opcja założenia kolejnej. A jak będzie nowa to ktoś się może skusi? Też jestem za św. Józefem jako patronem:)
Albo mogę pójść ja, jak wolicie. Ja w sumie się nie znam na różach. Myślałam, że musi być komplet, żeby zacząć. Jak nie musi, to gdzie mnie wciśniecie, będzie dobrze
Ale może faktycznie idź Ty @AgataZi do nowej, bo ja teraz z niemowlakiem mam słabe moce przerobowe z odpowiadaniem i organizowaniem ludzi do czegokolwiek?
Powinien być komplet, ale tak to byśmy nie ruszyli chyba. Zaczynaliśmy bez i w 6 już się komplet uzbierał. Także u nas tak. Gdzie indziej nie wiem jak. To ok. Zaraz ogarnę temat. Dziękuję dziewczyny!
Wołam Was tu wszystkich bo sprawa jest taka - @pustynny wiatr wchodzi na moje miejsce. Witamy Cię tu bardzo serdecznie!
Ja natomiast znikam gdyż tworzy się nowa róża za dzieci. Pomódlcie się o ludzi do niej proszę. I jest sprawa - prosiłabym żeby ktoś z Was zaopiekował się tą różą. Decyzję kto pozostawiam Wam. Z góry dziękuję za tego, kto się na ochotnika zgłosi Dziękuję Wam za wspólna modlitwę. Kawał serca tu zostawiam. To moja pierwsza w życiu róża
Ojej @AgataZi nie wiedziałam, że to Twoja pierwsza róża. Nie chciałam robić zamieszania i przestawiać ludzi... trochę mi głupio teraz. Na pewno nie jest to dla Ciebie kłopot?
@pustynny wiatr żadnyn kłopot, ani zamieszanie! Cieszę się bardzo, że tworzy się kolejna róża! To jest dopiero radość! Chwała Panu! Opiekuje się teraz 6 różami, modlę w 11. Krzywda się nie dzieje Poprostu mam sentyment, bo od tego się zaczęło, iskra poszła. I niech leci dalej, na chwałę Pana Boga i dla zbawienia dusz. Dziękuję, że przyszłaś
Tutaj chciałabym przekazać komuś prowadzenie. W kolejnych sukcesywnie też, tych kompletnych zwłaszcza, bo nie jest dobrze taki prawie monopol sobie zrobić.
Jestem Ci szczególnie wdzięczna, bo u mnie teraz zajęcie się organizacją czegokolwiek bywa skomplikowane. A tak to wchodzę na gotowe i w tym momencie to duży prezent dla mnie i mogę się od razu zacząć modlić i nie myśleć o kwestiach organizacyjnych.
I tu jest ten klops ze mną, że nie mogę Cię zastąpić w prowadzeniu, zwłaszcza, że nigdy żadnej róży nie prowadziłam i doświadczenie zerowe. Mam nadzieję, że się ktoś inny znajdzie chętny do tej funkcji!
@pustynny wiatr nie oczekuję. Na spokojnie Myślę, że jak się pomodlimy to ktoś poczuje natchnienie i sam się odważy i zgłosi. To jest prosty temat. No ale raz w miesiącu trzeba być, rozpiskę zrobić (w razie co pokażę jak to szybko zrobić). No i dopilnować potwierdzeń. Ewentualnie na potrzeby chwili reagować. I dobrze by było modlić się za uczestników, żeby wytrwali. Tyle. Przemyślcie proszę. Prawie miesiąc czasu do namysłu.
Hej dziewczyny, chwilowo mogę ogarniać rozpiski, dopóki ktoś nie odczuje do tego powołania @AgataZi, bardzo Ci jestem wdzięczna za tę różę, podziwiam zaangażowanie w forumowe róże w ogóle i postawę w tej sytuacji.
Dzięki @Bambidu. Bierzesz od już czyli ze ściganiem niepotwierdzonych czy już ogarniętą? Nie sprawdzałam jeszcze, ale pewnie kogoś tam pod rozpiską brak...
@AgataZi , widzę, że @Milamama jest na rozpisce razem z @Isako, która od ponad roku się nie loguje. Czy jest sens ją tu wciąż przypisywać? Jeżeli faktycznie jej zależy, powinna się odezwać jeśli ją wykasujemy z listy. A wtedy... będzie kolejna osoba do nowej róży
Komentarz
Czy oddam moją tajemnicę i będziecie ją odmawiać, póki nie zgłosi się jeszcze kilka osób. Wtedy rozpiszemy nową różę i tam pójdziecie już na swoje tajemnice?
Ja żeby z róży nie wylecieć w tej wersji zabiorę od Anety modlitwy początkowe.
Jak czujecie ? wersja a czy b?
Ale jak sytuacja będzie rozwojowa, to się zacznie nową różę.
Może tak być?
@AnetaSe przyjdziesz na chwilę? Czy zgodzisz się odmawiać pierwszą tajemnicę radosną a modlitwy początkowe oddać?
Będę myśleć nad patronem i szukać chętnych, a na ten pierwszy miesiąc już nas przygarnijcie
Też jestem za św. Józefem jako patronem:)
I bądź tu człowieku mądry
Może tak być?
Także u nas tak. Gdzie indziej nie wiem jak.
To ok.
Zaraz ogarnę temat.
Dziękuję dziewczyny!
Ja natomiast znikam gdyż tworzy się nowa róża za dzieci.
Pomódlcie się o ludzi do niej proszę.
I jest sprawa - prosiłabym żeby ktoś z Was zaopiekował się tą różą.
Decyzję kto pozostawiam Wam.
Z góry dziękuję za tego, kto się na ochotnika zgłosi
Dziękuję Wam za wspólna modlitwę. Kawał serca tu zostawiam. To moja pierwsza w życiu róża
Kwiecień 2023
Tajemnice radosne
1. @AnetaSe
2. @agnieszkamama
3. @olgal
4. @groszek
5. @Mamaw
Tajemnice światła
1. @pustynny wiatr
2. @ZielonaKawa
3. @Ida
4. @Madzikg
5. @mamababcia
Tajemnice bolesne
1. @Katanna
2. @mąż groszek
3. @Duduś
4. @Lavender
5. @Bambidu
Tajemnice chwalebne
1. @Ewa
2. @Ganna4
3. @Juka
4. @Isako, @Milamama
5. @Honi
Cieszę się bardzo, że tworzy się kolejna róża! To jest dopiero radość!
Chwała Panu!
Opiekuje się teraz 6 różami, modlę w 11.
Krzywda się nie dzieje
Poprostu mam sentyment, bo od tego się zaczęło, iskra poszła. I niech leci dalej, na chwałę Pana Boga i dla zbawienia dusz.
Dziękuję, że przyszłaś
I tu jest ten klops ze mną, że nie mogę Cię zastąpić w prowadzeniu, zwłaszcza, że nigdy żadnej róży nie prowadziłam i doświadczenie zerowe. Mam nadzieję, że się ktoś inny znajdzie chętny do tej funkcji!
Myślę, że jak się pomodlimy to ktoś poczuje natchnienie i sam się odważy i zgłosi.
To jest prosty temat.
No ale raz w miesiącu trzeba być, rozpiskę zrobić (w razie co pokażę jak to szybko zrobić).
No i dopilnować potwierdzeń.
Ewentualnie na potrzeby chwili reagować.
I dobrze by było modlić się za uczestników, żeby wytrwali.
Tyle.
Przemyślcie proszę. Prawie miesiąc czasu do namysłu.
@AgataZi, bardzo Ci jestem wdzięczna za tę różę, podziwiam zaangażowanie w forumowe róże w ogóle i postawę w tej sytuacji.
Pomódlcie się teraz o pokorę dla mnie
Ale sprawdzę czy kogoś brakuje i zawołam.
@agnieszkamama, @mamababcia, @Ewa - pozwalam sobie Was wezwać do raportu (mam nadzieję, że nic nie pomieszałam.)
Myślę, że można jak najbardziej.