Kochani, w związku z rezygnacją Honi z róż, w tym naszej, poszukujemy osoby chętnej do systematycznej modlitwy za dzieci. Jedna dziesiątka to ok. 3 minut dziennie, a do Nieba leci cały Różaniec w intencji naszych dzieci - dobry interes, prawda? No to właśnie chodzi o to, żeby był cały, kompletny. Zapraszamy chętną/ chętnego do odmawiania w lipcu tajemnicy Narodzenia Pana Jezusa (ewentualnie można się zamienić, gdyby nie pasowała).
Moi drodzy, kolejny miesiąc modlitwy za dzieci: własne, chrzestne, małe i duże, żyjące tu i u Pana, zdrowe i chore, wesołe i smutne, trudne i łatwe, zmagające się z trudnościami i nas w trudnościach wspierające, ale i te (a może szczególnie te), które są źródłem naszego strapienia. Zapraszamy do dołączenia osobę gotową modlić się codziennie przez 3 minutki rozważając ofiarowanie Pana Jezusa w Świątyni. Modlitwy początkowe przypadają tym razem w udziale @Ganna4. Dziękujemy! Proszę o potwierdzenie obecności
SIERPIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Ganna4 2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Juka 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Milamama 4.Ofiarowanie w świątyni - @awia 5. Odnalezienie w świątyni - @AnetaSe
Tajemnice Światła - 1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @agnieszkamama 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @olgal 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @groszek 4. Przemienienie na górze Tabor - @Mamaw 5. Ustanowienie Eucharystii - @pustynny wiatr
Ja mam pytanie: w kilku różach jestem, miesięcznych, rocznych i jedną mam na całe życie tą samą. I pierwszy raz mam kumulację, dwie I radosne z modlitwami początkowymi. Mam je odmawiać dwa razy czy wystarczy raz?
@Ganna4 , wg mnie modlitwy początkowe są do każdej róży osobno. Chyba że ktoś lepiej poinformowany zaprzeczy. Pomyślałam najpierw, że przejmę je od Ciebie, ale zdałam sobie sprawę, że wtedy ja będę miała taką samą sytuację. A może kto inny wziąłby modlitwy początkowe w tym miesiącu a Ty mogłabyś zastąpić kiedy przyjdzie kolej tej osoby? Najprościej byłoby z @Ewa, jeśli obu Wam pasowałoby przesunięcie o miesiąc. Albo z kim innym.
@Ganna4 - do każdej róży osobno, dobrze @Bambidu mówi. Też mi się już zdarzały kumulacje nawet po 3-4 x modlitwy początkowe w miesiącu. To przecież chwila jest.
@Ganna4 , dziękuję! @awia , ogromnie się cieszę. Dopisałam Cie do rozpiski. Witamy i od dzisiaj obejmujemy też modlitwą Twoje pociechy od największej do najmniejszej!
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Ewa 2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Ganna4 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Juka 4.Ofiarowanie w świątyni - @Milamama 5. Odnalezienie w świątyni - @awia
Tajemnice Światła - 1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @AnetaSe 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @agnieszkamama 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @olgal 4. Przemienienie na górze Tabor - @groszek 5. Ustanowienie Eucharystii - @Mamaw
Z ogromną radością witamy w naszej róży @jan_u i obejmujemy modlitwą jego dzieci.
WRZESIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Ewa 2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Ganna4 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Juka 4.Ofiarowanie w świątyni - @Milamama 5. Odnalezienie w świątyni - @awia
Tajemnice Światła - 1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @AnetaSe 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @jan_u 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @olgal 4. Przemienienie na górze Tabor - @groszek 5. Ustanowienie Eucharystii - @Mamaw
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Bambidu 2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Ewa 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Ganna4 4.Ofiarowanie w świątyni - @Juka 5. Odnalezienie w świątyni - @Milamama
Tajemnice Światła - 1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @awia 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @AnetaSe 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @jan_u 4. Przemienienie na górze Tabor - @olgal 5. Ustanowienie Eucharystii - @groszek
Ja przepraszam, nie logowałam się i kompletnie o tym zapomniałam. Tzn modlę się i potwierdzam, może przyjmijmy że tu jestem dopóki nie odwołam, ok @Bambidu ? Nie obiecuję, że będę każdego pierwszego zaglądać, ale z kolejnością idę dalej.
@Juka, będę Cię pewnie i tak wołać czasami, bo pamięć jakby nie ta... Jak możesz to potwierdź chociaż od czasu do czasu. Wyrzucać z powodu braku potwierdzenia przez miesiąc czy dwa nie zamierzam. Ale też dla reszty róży to motywujące gdy widać, że wszyscy aktywni. Dzięki za deklarację!
Komentarz
No to właśnie chodzi o to, żeby był cały, kompletny. Zapraszamy chętną/ chętnego do odmawiania w lipcu tajemnicy Narodzenia Pana Jezusa (ewentualnie można się zamienić, gdyby nie pasowała).
Zapraszamy do dołączenia osobę gotową modlić się codziennie przez 3 minutki rozważając ofiarowanie Pana Jezusa w Świątyni.
Modlitwy początkowe przypadają tym razem w udziale @Ganna4. Dziękujemy!
Proszę o potwierdzenie obecności
SIERPIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Ganna4
2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Juka
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Milamama
4.Ofiarowanie w świątyni - @awia
5. Odnalezienie w świątyni - @AnetaSe
Tajemnice Światła -
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @agnieszkamama
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @olgal
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @groszek
4. Przemienienie na górze Tabor - @Mamaw
5. Ustanowienie Eucharystii - @pustynny wiatr
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @ZielonaKawa
2. Biczowanie - Mama @groszek
3. Cierniem ukoronowanie - @Madzikg
4. Droga krzyżowa - @mamababcia
5. Ukrzyżowanie -@Katanna
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - mąż @groszek
2. Wniebowstąpienie - @Duduś
3. Zesłanie Ducha Świętego - @Lavender
4. Wniebowzięcie NMP - @Bambidu
5. Ukoronowanie NMP - @Ewa
Mam je odmawiać dwa razy czy wystarczy raz?
A może kto inny wziąłby modlitwy początkowe w tym miesiącu a Ty mogłabyś zastąpić kiedy przyjdzie kolej tej osoby?
Najprościej byłoby z @Ewa, jeśli obu Wam pasowałoby przesunięcie o miesiąc. Albo z kim innym.
Też mi się już zdarzały kumulacje nawet po 3-4 x modlitwy początkowe w miesiącu. To przecież chwila jest.
@awia , ogromnie się cieszę. Dopisałam Cie do rozpiski. Witamy i od dzisiaj obejmujemy też modlitwą Twoje pociechy od największej do najmniejszej!
O szczególne łaski i błogosławieństwo +
WRZESIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Ewa
2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Ganna4
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Juka
4.Ofiarowanie w świątyni - @Milamama
5. Odnalezienie w świątyni - @awia
Tajemnice Światła -
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @AnetaSe
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @agnieszkamama
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @olgal
4. Przemienienie na górze Tabor - @groszek
5. Ustanowienie Eucharystii - @Mamaw
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @pustynny wiatr
2. Biczowanie - @ZielonaKawa
3. Cierniem ukoronowanie - Mama @groszek
4. Droga krzyżowa - @Madzikg
5. Ukrzyżowanie -@mamababcia
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - @Katanna
2. Wniebowstąpienie - mąż @groszek
3. Zesłanie Ducha Świętego - @Duduś
4. Wniebowzięcie NMP - @Lavender
5. Ukoronowanie NMP - @Bambidu
Zapraszam do podpisania listy obecności.
Czy ktoś chciałby dołączyć, by i jego dzieci członkowie róży powierzali w codziennej modlitwie?
Przypominam pozostałym.
@awia , @olgal , @ZielonaKawa i @Lavender. Jesteście?
I szukamy chętnej osoby do dołączenia na miejsce @agnieszkamama.
To mamy wszystkich. Ale szukamy jeszcze jednej osoby na miejsce @agnieszkamama .
WRZESIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Ewa
2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Ganna4
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Juka
4.Ofiarowanie w świątyni - @Milamama
5. Odnalezienie w świątyni - @awia
Tajemnice Światła -
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @AnetaSe
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @jan_u
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @olgal
4. Przemienienie na górze Tabor - @groszek
5. Ustanowienie Eucharystii - @Mamaw
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @pustynny wiatr
2. Biczowanie - @ZielonaKawa
3. Cierniem ukoronowanie - Mama @groszek
4. Droga krzyżowa - @Madzikg
5. Ukrzyżowanie -@mamababcia
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - @Katanna
2. Wniebowstąpienie - mąż @groszek
3. Zesłanie Ducha Świętego - @Duduś
4. Wniebowzięcie NMP - @Lavender
5. Ukoronowanie NMP - @Bambidu
PAŹDZIERNIK 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Bambidu
2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Ewa
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Ganna4
4.Ofiarowanie w świątyni - @Juka
5. Odnalezienie w świątyni - @Milamama
Tajemnice Światła -
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @awia
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @AnetaSe
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @jan_u
4. Przemienienie na górze Tabor - @olgal
5. Ustanowienie Eucharystii - @groszek
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @Mamaw
2. Biczowanie - @pustynny wiatr
3. Cierniem ukoronowanie - @ZielonaKawa
4. Droga krzyżowa -Mama @groszek
5. Ukrzyżowanie -@Madzikg
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - @mamababcia
2. Wniebowstąpienie - @Katanna
3. Zesłanie Ducha Świętego - mąż @groszek
4. Wniebowzięcie NMP - @Duduś
5. Ukoronowanie NMP - @Lavender
Modlitwy początkowe przypadają @Bambidu. Pamiętaj gapo!
Zapraszam do potwierdzeń.
Jak możesz to potwierdź chociaż od czasu do czasu. Wyrzucać z powodu braku potwierdzenia przez miesiąc czy dwa nie zamierzam.
Ale też dla reszty róży to motywujące gdy widać, że wszyscy aktywni.
Dzięki za deklarację!