W mojej jest wąż odpływu i to przez niego wylewa się większość wody. Można go wpiąć w instalację lub włożyć do wanny czy kratki na podłodze. Szuflada na wodę zapełnia się co paręnaście prań.
Myślę że u nas max 3 ale ja i tak wylewam po każdym. Filtr też po kazdym
W mojej jest wąż odpływu i to przez niego wylewa się większość wody. Można go wpiąć w instalację lub włożyć do wanny czy kratki na podłodze. Szuflada na wodę zapełnia się co paręnaście prań.
Jak to możliwe że Wy wylewacie wodę tak rzadko ? U mnie po każdym suszeniu pełna
Może zależeć od kilku czynników. Po pierwsze zaladunek- więcej prania, więcej wody. Po drugie, jak mocno pralka odwirowuje? Jak na 800 obrotów, to znów wody będzie więcej niż wtedy, gdy wiruje na 1400.
Hym przy pełnym załadunku suszarka 1.7 kWh, starą pralka ciągnęła 1.2 kWh więc różnicy dużej nie było, ale nowa pralka nie wiem czy nie ciągnie mniej bo instrukcji nie mogę znaleźć do niej
No to my nie mamy kratki, mamy w zestawie węża do podłączenia i opcje tego zbiornika. Ale widzę inny problem bo wtyczka jest w połowie i nie wiem czy się zmieści suszarka! Kurde
Wywalić gniazdko, podłączyć kabel w puszcze, a zrobić włącznik lub gniazdko natynkowe nad suszarką. Żeby nie kuć pod skosem wywiercić tunelik do puszki i tędy puścić kabel. Wciskanie koło wtyczki, nawet jak się zmieści ma ten minus, że w razie co nie wyłączysz szybko suszarki.
Wywalić gniazdko, podłączyć kabel w puszcze, a zrobić włącznik lub gniazdko natynkowe nad suszarką. Żeby nie kuć pod skosem wywiercić tunelik do puszki i tędy puścić kabel. Wciskanie koło wtyczki, nawet jak się zmieści ma ten minus, że w razie co nie wyłączysz szybko suszarki.
Niby tak, ale jednak w pomieszczeniu z dużą wilgocią takie podłączenie kabla w puszce trochę ryzykowne i norm IP44 raczej nie spełnia. Poza tym, skoro suszarka na pralce, a gniazdko nad suszarką to i tak dostep do gniazdka żaden "w razie co". To już lepiej, choć szpetniej, z boku przed suszarką. Nie mniej jednak chyba średnio bezpiecznie.
Ja mam wtyczkę od pralki, za pralką na ziemi, nie ma jak dojść... Trzeba całą pralkę wyjąć i jeszcze dalej przestawić, żeby tam się dostać, albo wpuścić dziecko od tyłu...
Awarii gdzie trzeba szybko prąd odłączyć. Ale wtedy raczej nie dotykając urządzenia więc nad wysoko postawioną suszarką to słabe rozwiązanie. Oczywiście w 99% nigdy nie bedzie takiej potrzeby.
Niby tak, ale jednak w pomieszczeniu z dużą wilgocią takie podłączenie kabla w puszce trochę ryzykowne i norm IP44 raczej nie spełnia. Poza tym, skoro suszarka na pralce, a gniazdko nad suszarką to i tak dostep do gniazdka żaden "w razie co". To już lepiej, choć szpetniej, z boku przed suszarką. Nie mniej jednak chyba średnio bezpiecznie.
Myślałem o gniazdku natynkowym łazienkowym (bryzgoszczelnym, ja takie daje w łazience, chociaż na tej wysokości to już raczej wody nie ma). Jeżeli to jest na pralce, bo tego nie wiedziałem, to bym przesunął do przodu gniazdko, przed suszarkę. Ale może faktycznie jak się zmieści, to nie ma co cudować. W razie czego jest bezpiecznik.
Nie sprzęt agd, ale sprzęt Potrzebuję maszynę do szycia. Poprzedni rupieć no name idzie na złom. Polecicie coś? Nie musi być wypasiona, bo nie szyję dużo, tylko jak trzeba. Fajnie żeby miała overlock. I czasem są chyba takie, że potrafią ciągnąć tak materiał, żeby się marszczył, nie trzeba samemu podpinać równo szpilkami co kawałek, żeby zrobić falbankę - to by się przydało. Przychodzi mi do głowy Janome? Łucznik? Cos innego?
Komentarz
Po pierwsze zaladunek- więcej prania, więcej wody.
Po drugie, jak mocno pralka odwirowuje? Jak na 800 obrotów, to znów wody będzie więcej niż wtedy, gdy wiruje na 1400.
Ja mało prań suszę, bo to strasznie żre prąd. Ale do suszarki daję obroty 1400. Pralka o 1kg mniejsza pojemność niż suszarka.
Myślę, że to od suszarki? ustawień? zależy. My chcieliśmy odpływ poprzez rurkę, ona była razem z suszarką. Szuflada to jakiś nieduży procent zbiera.
Ale widzę inny problem bo wtyczka jest w połowie i nie wiem czy się zmieści suszarka! Kurde
To tylko przykładowy: https://m.ceneo.pl/50603661;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=146599832&gclid=EAIaIQobChMIgtq-79y__QIVGCwYCh04ygxxEAQYAiABEgKVcfD_BwE
Ale jeśli samo gniazdko przeszkadza, to tylko przeniesienie go pomoże.
Żeby nie kuć pod skosem wywiercić tunelik do puszki i tędy puścić kabel.
Wciskanie koło wtyczki, nawet jak się zmieści ma ten minus, że w razie co nie wyłączysz szybko suszarki.
Jeżeli to jest na pralce, bo tego nie wiedziałem, to bym przesunął do przodu gniazdko, przed suszarkę.
Ale może faktycznie jak się zmieści, to nie ma co cudować. W razie czego jest bezpiecznik.
Potrzebuję maszynę do szycia. Poprzedni rupieć no name idzie na złom.
Polecicie coś? Nie musi być wypasiona, bo nie szyję dużo, tylko jak trzeba.
Fajnie żeby miała overlock. I czasem są chyba takie, że potrafią ciągnąć tak materiał, żeby się marszczył, nie trzeba samemu podpinać równo szpilkami co kawałek, żeby zrobić falbankę - to by się przydało.
Przychodzi mi do głowy Janome? Łucznik? Cos innego?