Sprzęt AGD - polecamy i odradzamy

1202123252635

Komentarz

• To nie jest dom do zamieszkania. Żadnych instalacji, wylewek, stolarki, ocieplenia. Dach z eternitu. Z mediów tylko prąd. Ma 94 m2, a Ty piszesz o swoich 250.

To jest nigdy nie wykończona skorupa, niszczejąca od 50. lat, którą być może taniej wyburzyć, niż wykańczać.
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • Aneczka08 powiedział(a):

Agmar powiedział(a):

ale to nie mój powiat :)

to co ja wrzuciłam to Twój
    Hym mi zdjecua Google pokazały zrvtk oferta z powiatu lubelskiego. A skąd to ogłoszenie?
  • Ma ktoś soda stream?
    Korzystam w Niemczech i mi się podoba, można wymienić naboje w wielu sklepach, wymiana naboju niedroga. Fajne, że można tylko trochę gazować albo mocno.
    Funkcjonuje to dobrze u nas?
    Latem wynoszę całe wory butelek plastikowych, a my mamy dobrą wodę tylko ja niestety lubię gazowaną.
  • Mam. Spoko. U nas nie nadąża.
  • A jak wymieniacie naboje? Koniecznie trzeba wysyłać? Ile to realnie kosztuje, bo na allegro ogromna rozpiętość cenowa.
  • ostatnio znajoma stwierdziła, że soda stream wychodziłoby jej b drogo i kupiła butlę (nie wiem jaka pojemnośc ale ok 50 cm wysokości) za coś ok 400 zł. Mało estetyczna ale wstawi ją gdzieś do spiżarki a starczy na b długo
  • Ale, że sama będzie nabijać te naboje?
    To chyba nie dla mnie.
    Wiem, że są jakieś firmowe i nie firmowe, ale na razie nie ogarniam.
    W Niemczech wymieniasz przy okazji zakupów, mają te punkty wszędzie.
  • EluniaSylwia powiedział(a):

Ale, że sama będzie nabijać te naboje?
    To chyba nie dla mnie.
    Wiem, że są jakieś firmowe i nie firmowe, ale na razie nie ogarniam.
    W Niemczech wymieniasz przy okazji zakupów, mają te punkty wszędzie.

będzie wymieniac butlę, punkt wymiany ma w dzielnicy akurat. Jak byłam tam kiedyś na wulkanizacji bo jest obok to non stop ludzie przyjezdzali z butlami na wymianę. Cos mówiła, że poza tym pierwszym kosztem to potem wymiana 20-30 zł
  • Nie ogarniam :)
    Chyba taką większą butlą będzie nabijać te małe.
    Tak myślę.
  • Wymiana jest droga. Nabijanie znajdź na OLX w okolicy.
  • nie. ta rurka miała wężyk i końcówkę i tym wode miała gazować. Nie wiem jak , miała też na tym wężyku regulację nasycenia.
    Podziękował(a) 1EluniaSylwia
  • Aneczka08 powiedział(a):

Agmar powiedział(a):

https://www.furmanek.eu/domy-na-sprzedaz-165000zl-112m2-szczebrzeszyn-o5867818 tu masz powiat obok, dom bliżej o połowe od szosy i jakby nie patrzeć w mieście. W samym B albo wokoł niego ceny już dawno są kosmiczne, ale jak sie coś trafi u nas na wsi albo w okolicznych to sa naprawde małe pieniądze ze wzgl na trudności z dojazdem i do szosy w ogóle i do głównej

rudera co stoi pewnie od lat 80 tych, klepisko, okna dach, tynkowanie wszystko wszystko, instalacje. Jeśli taki dom 160 to twój spokojnie 260-300
    Moja rudera jest z 60 roku, teść wycinał dziury na luksfery to powiedział że wszystko trzyma się już na słowo honoru tylko, w rękach się rozsypuje
  • edytowano lutego 2023
    @EluniaSylwia zapytaj na lokalnym spotted czy ktoś u was dobija butle do soda stream i się dowiesz, U mnie mąż ma kupić tyko przelotkę bo butle ma bo sprzedaje (jemu zaś nabija ktoś inny i to jest tanio).
    Nie wiem kto moze @wanda ? Albo @wiesia ? Pisała że ma soda stream i duża butle
  • edytowano lutego 2023
    Ja mam 3 naboje i nabijam na alle. 40 zł z wysylka
  • Wanda powiedział(a):

Za trzy?
  • Kiedyś się interesowałem, ale taniej wychodzi mineralna niż gazowana kranówka
  • edytowano lutego 2023
    @Bambidu przepraszam, że nie podałam Ci wymiarów ale ostatnie 3 dni spędziłam w wysokiej gorączce (grypa). Daj znać jak pierwsze wrażenie po otwarciu paczki :)
  • edytowano lutego 2023
    @Agmar dobrze zapamiętała @EluniaSylwia - mamy dużą butlę i z niej napełniamy te małe. Mąż to załatwia, ma swoje patenty. Dla mnie to zbyt tajemna wiedza (fizyczno-chemiczna).

Taką metrową butlę mamy. Trzymamy gdzieś na zapleczu. Na pewno wychodzi ekonomicznie. Teraz wszystko poszło w górę te gazy techniczne też.

I ciężko byłoby bez tego żyć u nas mąż, ja i córka uwielbiamy gazowaną.
  • EluniaSylwia powiedział(a):

Wanda powiedział(a):

Za trzy?
    Tak
  • Co do suszarki.
    Mam pytanie czy tam normalnie jest podłączenie do spustu wody? Bo my mamy tylko miejsce na jedno pralkowe.
    To hydraulik robi takie przyłącze? Czy już trzeba?
  • Nie. Z kondensacyjnej wylewasz. Wywiewną wyrzuca wodę do atmosfery.
    Potrzebujesz tylko gniazdka z prądem.
    Podziękował(a) 2Milamama Rusałka
  • U nas jest szuflada..wyciąga się co 2+3 suszenia i się wylewa wodę ..
  • Ja mam z pompą ciepła to mam szufladę i co suszenie muszę wylewqc bo pełna ale jest możliwość wpięcia w kanalizację, - tylko ja nie wiem jak więc jest jak jest :)
  • No właśnie chcę już sobie ułatwić. Ale to hydraulik robi?
  • Rusałka powiedział(a):

No właśnie chcę już sobie ułatwić. Ale to hydraulik robi?

Suszarkę podłączasz tylko do prądu. Nie baw się w inne suszarki. Suszysz wylewasz i już
  • No skoro wystarczy to ok
  • Rusałka powiedział(a):

No właśnie chcę już sobie ułatwić. Ale to hydraulik robi?

Nie koniecznie, to przewód się kupuje i podpina ale ja mimo przeczytania instrukcji nie rozumiem
  • W mojej jest wąż odpływu i to przez niego wylewa się większość wody. Można go wpiąć w instalację lub włożyć do wanny czy kratki na podłodze.
    Szuflada na wodę zapełnia się co paręnaście prań.

Podziękował(a) 1Rusałka
  • U mnie jest podłączony wąż, nigdy nic w szufladzie nie było.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik