To nie jest dom do zamieszkania. Żadnych instalacji, wylewek, stolarki, ocieplenia. Dach z eternitu. Z mediów tylko prąd. Ma 94 m2, a Ty piszesz o swoich 250.
To jest nigdy nie wykończona skorupa, niszczejąca od 50. lat, którą być może taniej wyburzyć, niż wykańczać.
Ma ktoś soda stream? Korzystam w Niemczech i mi się podoba, można wymienić naboje w wielu sklepach, wymiana naboju niedroga. Fajne, że można tylko trochę gazować albo mocno. Funkcjonuje to dobrze u nas? Latem wynoszę całe wory butelek plastikowych, a my mamy dobrą wodę tylko ja niestety lubię gazowaną.
ostatnio znajoma stwierdziła, że soda stream wychodziłoby jej b drogo i kupiła butlę (nie wiem jaka pojemnośc ale ok 50 cm wysokości) za coś ok 400 zł. Mało estetyczna ale wstawi ją gdzieś do spiżarki a starczy na b długo
Ale, że sama będzie nabijać te naboje? To chyba nie dla mnie. Wiem, że są jakieś firmowe i nie firmowe, ale na razie nie ogarniam. W Niemczech wymieniasz przy okazji zakupów, mają te punkty wszędzie.
Ale, że sama będzie nabijać te naboje? To chyba nie dla mnie. Wiem, że są jakieś firmowe i nie firmowe, ale na razie nie ogarniam. W Niemczech wymieniasz przy okazji zakupów, mają te punkty wszędzie.
będzie wymieniac butlę, punkt wymiany ma w dzielnicy akurat. Jak byłam tam kiedyś na wulkanizacji bo jest obok to non stop ludzie przyjezdzali z butlami na wymianę. Cos mówiła, że poza tym pierwszym kosztem to potem wymiana 20-30 zł
https://www.furmanek.eu/domy-na-sprzedaz-165000zl-112m2-szczebrzeszyn-o5867818 tu masz powiat obok, dom bliżej o połowe od szosy i jakby nie patrzeć w mieście. W samym B albo wokoł niego ceny już dawno są kosmiczne, ale jak sie coś trafi u nas na wsi albo w okolicznych to sa naprawde małe pieniądze ze wzgl na trudności z dojazdem i do szosy w ogóle i do głównej
rudera co stoi pewnie od lat 80 tych, klepisko, okna dach, tynkowanie wszystko wszystko, instalacje. Jeśli taki dom 160 to twój spokojnie 260-300
Moja rudera jest z 60 roku, teść wycinał dziury na luksfery to powiedział że wszystko trzyma się już na słowo honoru tylko, w rękach się rozsypuje
@EluniaSylwia zapytaj na lokalnym spotted czy ktoś u was dobija butle do soda stream i się dowiesz, U mnie mąż ma kupić tyko przelotkę bo butle ma bo sprzedaje (jemu zaś nabija ktoś inny i to jest tanio). Nie wiem kto moze @wanda ? Albo @wiesia ? Pisała że ma soda stream i duża butle
@Bambidu przepraszam, że nie podałam Ci wymiarów ale ostatnie 3 dni spędziłam w wysokiej gorączce (grypa). Daj znać jak pierwsze wrażenie po otwarciu paczki
@Agmar dobrze zapamiętała @EluniaSylwia - mamy dużą butlę i z niej napełniamy te małe. Mąż to załatwia, ma swoje patenty. Dla mnie to zbyt tajemna wiedza (fizyczno-chemiczna).
Taką metrową butlę mamy. Trzymamy gdzieś na zapleczu. Na pewno wychodzi ekonomicznie. Teraz wszystko poszło w górę te gazy techniczne też.
I ciężko byłoby bez tego żyć u nas mąż, ja i córka uwielbiamy gazowaną.
Co do suszarki. Mam pytanie czy tam normalnie jest podłączenie do spustu wody? Bo my mamy tylko miejsce na jedno pralkowe. To hydraulik robi takie przyłącze? Czy już trzeba?
Ja mam z pompą ciepła to mam szufladę i co suszenie muszę wylewqc bo pełna ale jest możliwość wpięcia w kanalizację, - tylko ja nie wiem jak więc jest jak jest
W mojej jest wąż odpływu i to przez niego wylewa się większość wody. Można go wpiąć w instalację lub włożyć do wanny czy kratki na podłodze. Szuflada na wodę zapełnia się co paręnaście prań.
Komentarz
To jest nigdy nie wykończona skorupa, niszczejąca od 50. lat, którą być może taniej wyburzyć, niż wykańczać.
Korzystam w Niemczech i mi się podoba, można wymienić naboje w wielu sklepach, wymiana naboju niedroga. Fajne, że można tylko trochę gazować albo mocno.
Funkcjonuje to dobrze u nas?
Latem wynoszę całe wory butelek plastikowych, a my mamy dobrą wodę tylko ja niestety lubię gazowaną.
To chyba nie dla mnie.
Wiem, że są jakieś firmowe i nie firmowe, ale na razie nie ogarniam.
W Niemczech wymieniasz przy okazji zakupów, mają te punkty wszędzie.
Chyba taką większą butlą będzie nabijać te małe.
Tak myślę.
Nie wiem kto moze @wanda ? Albo @wiesia ? Pisała że ma soda stream i duża butle
Taką metrową butlę mamy. Trzymamy gdzieś na zapleczu. Na pewno wychodzi ekonomicznie. Teraz wszystko poszło w górę te gazy techniczne też.
I ciężko byłoby bez tego żyć u nas mąż, ja i córka uwielbiamy gazowaną.
Mam pytanie czy tam normalnie jest podłączenie do spustu wody? Bo my mamy tylko miejsce na jedno pralkowe.
To hydraulik robi takie przyłącze? Czy już trzeba?
Potrzebujesz tylko gniazdka z prądem.
Szuflada na wodę zapełnia się co paręnaście prań.