Zmywarkę muszę nabyć w trybie pilnym. Rozważam najtańszego Bosha. Chciałabym coś, co długo pociągnie. Dotychczasową z Ikei po 8 latach zaczyna się psuć i pan od AGD (sensowny się wydaje i doświadczony) odradza naprawę. Mam wrażenie, że teraz wszystko tak robią, żeby się nie opłacało naprawiać
Nie ma sensu przepłacać. Mam nawet wrażenie, że mniej wiodące marki mają mniej dopracowany zaprogramowany czas rozpadu. U mnie zmywarka, pralka i suszarką 10 lat i trwają. Zamiast przepłacać za sprzęt lepiej ubezpieczyć dom np w PKOBP i wtedy serwis do 5000 jest w cenie. Dzięki temu odpada myślenie, czy opłaca się naprawiać.
W tym samym czasie zmywarkę kupowałam ja i mama. Ja Whirlpool szósty zmysł, światełka na podłodze, pół załadunku itp. Już dwa razy pompę wymienialiśmy. A mama kupiła skromna, tanią i śmiga, nic się z nią nie dzieje. Mam wrażenie, że lepiej domywa. Dzisiaj kupiłabym tanią bez szmerów bajerów.
Też od jakiegoś czasu kupuje tańszy i bez bajerów, za to z opcją ubezpieczenia - dłuższą gwarancją.
Ubezpieczenia w sklepach AGD są bardzo przepłacone i w dodatku max 5 lat, kiedy zwykle nic się nie dzieje. Do ubezpieczenia domu dopłacasz 50-100 i masz wszystkie urządzenia. W zeszłym roku naprawiałem z tego piec co, mikrofale i suszarkę. Gdyby nie ubezpieczenie, pewnie zdecydowałbym się częściowo na nowe, bo się nie opłaca naprawiać.
@pawelk w imię zasad? W sensie: Bosch zaangażował się w jakieś niemoralne akcje czy coś?
Tylko patriotycznie. Za to co zrobili z zelmerem po wrogim przejęciu.
Też od jakiegoś czasu kupuje tańszy i bez bajerów, za to z opcją ubezpieczenia - dłuższą gwarancją.
Ubezpieczenia w sklepach AGD są bardzo przepłacone i w dodatku max 5 lat, kiedy zwykle nic się nie dzieje. Do ubezpieczenia domu dopłacasz 50-100 i masz wszystkie urządzenia. W zeszłym roku naprawiałem z tego piec co, mikrofale i suszarkę. Gdyby nie ubezpieczenie, pewnie zdecydowałbym się częściowo na nowe, bo się nie opłaca naprawiać.
@pawelk w imię zasad? W sensie: Bosch zaangażował się w jakieś niemoralne akcje czy coś?
Tylko patriotycznie. Za to co zrobili z zelmerem po wrogim przejęciu.
Hmm muszę się zainteresowac. A jaki to koszt ubezpieczenia domu? My coś w czynszu mamy jakieś ubezpieczenie
Place za cały dom plus naprawy z częściami plus prywatne oc koło 300-350 nie pamiętam dokładnie. Ja mam w PKOBP, nie trzeba mieć konta. Ale wiem, że chyba coraz więcej ubezpieczalni ma taką ofertę.
Kurczę a mi w link4 podnieśli ubezpieczenie domu z 350-400 na ponad tysiąc. I to było w zeszłym roku, teraz pewnie jeszcze drożej. Fajna opcja w tym PKOBP.
@Mle co byś nie kupiła pamiętaj żeby nie używać tylko szybkiego programu o niskiej temperaturze. Co jakiś czas trzeba nastawić 70-90 stopni. I wycierać tłuszcz papierem.
@AleksandraB , mozesz mi napisać, te 10 cm szerokości to w najszerszym miejscu? Bo jakies wąskie mi się to wydaje. Moje stare mają ok. 12 cm, ale fakt, że do dołu wyraźnie sie zwężają. Moze w Twoich jest mniejsza różnica?
Kurczę a mi w link4 podnieśli ubezpieczenie domu z 350-400 na ponad tysiąc. I to było w zeszłym roku, teraz pewnie jeszcze drożej. Fajna opcja w tym PKOBP.
Wyszlo mi poniżej 5 stówek za dom i ubezpieczenie awarii w domu do 5 tys za rok. Fajna oferta, biorę! Dzięki @pawelk
Wyszlo mi poniżej 5 stówek za dom i ubezpieczenie awarii w domu do 5 tys za rok. Fajna oferta, biorę! Dzięki @pawelk
a mi za mieszkanie wychodzi prawie 500 może dlatego że wwa. w warcie i mbanku
@Mle co byś nie kupiła pamiętaj żeby nie używać tylko szybkiego programu o niskiej temperaturze. Co jakiś czas trzeba nastawić 70-90 stopni. I wycierać tłuszcz papierem.
Nowe zmywarki nie mają już takich temperatur, 60 w porywach....
Ja mam 500 zł i nic w tym nie mam ...a nie sorry ustawodawca ma rozdwojenie jaźni więc oc rolników muszę mieć to tez w tej kwocie wiec wasze oferty nie są źle
Ja mam 500 zł i nic w tym nie mam ...a nie sorry ustawodawca ma rozdwojenie jaźni więc oc rolników muszę mieć to tez w tej kwocie wiec wasze oferty nie są źle
no masz ubezpieczenie, my też na wsi mamy ok 450 zł, i to nei tk, że tam nic nie ma.
no masz ubezpieczenie, my też na wsi mamy ok 450 zł, i to nei tk, że tam nic nie ma.
Wierz mi że tam nic nie ma, dom na 1/5 wartości (zalanie, powódź, akcja ratownicza, przepięcia i rabunek -przy czym już mieliśmy doświadczenia z przepięciami na S, bo u sąsiada w plot piorun walnął i poszło przepięcie i porozsadzalo normalnie Ledy w sufitach ale nie uznali bo to piorun z płotu sąsiada, sąsiadowi też nie uznali bo walnął w płot a nie w dom tak więc uważam że to i tak pic na wode)
Komentarz
Mam nawet wrażenie, że mniej wiodące marki mają mniej dopracowany zaprogramowany czas rozpadu.
U mnie zmywarka, pralka i suszarką 10 lat i trwają.
Zamiast przepłacać za sprzęt lepiej ubezpieczyć dom np w PKOBP i wtedy serwis do 5000 jest w cenie. Dzięki temu odpada myślenie, czy opłaca się naprawiać.
A Boscha nie kupuję nic w imię zasad.
Ja Whirlpool szósty zmysł, światełka na podłodze, pół załadunku itp.
Już dwa razy pompę wymienialiśmy.
A mama kupiła skromna, tanią i śmiga, nic się z nią nie dzieje.
Mam wrażenie, że lepiej domywa.
Dzisiaj kupiłabym tanią bez szmerów bajerów.
Myślę konkretnie o takiej i mam wrażenie, że nie ma wiele tańszych, a trochę się boję jakiegoś zupełnego no name'a.
W domu mamymprawie wszystko candym
Do ubezpieczenia domu dopłacasz 50-100 i masz wszystkie urządzenia. W zeszłym roku naprawiałem z tego piec co, mikrofale i suszarkę.
Gdyby nie ubezpieczenie, pewnie zdecydowałbym się częściowo na nowe, bo się nie opłaca naprawiać.
Tylko patriotycznie.
Za to co zrobili z zelmerem po wrogim przejęciu.
Piekarnik z Ikea (Whirlpool? Electrolux?) padł po 8, pralka rodziców Whirlpool nigdy nie wypłukiwała proszku.
Ja mam w PKOBP, nie trzeba mieć konta. Ale wiem, że chyba coraz więcej ubezpieczalni ma taką ofertę.
Na dole koło 8.
Jedno ograniczenie to maksymalny wiek to 8 lat.
Ale można to przeskoczyć.