Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

15455575960168

Komentarz

• Sylwik powiedział(a):

Może ktoś z Was mi pomoże. Mam wysłać paczkę kurierem. Nigdy tego nie robiłam. Jak nadać paczkę? Jaka firma najlepsza?

Pierwszy raz wysyłałam przez apaczka.pl i tak namieszalam, że zadzwonilam na ich obsługę klienta i miły młody człowiek prowadził mnie krok po kroku i pomógł odkręcić i wszystko poszło ok.
    Podziękował(a) 1Sylwik
  • Jest jeszcze furgonetka.pl i też opcje różnych firm kurierskich do wyboru. Wszystko przez internet i kurier do domu przyjedzie paczkę od Ciebie odebrać.
    Podziękował(a) 1Sylwik
  • Najłatwiej Inpostem, jest opcja, że wkładasz do paczkomatu, a potem kurier na adres.
    Podziękował(a) 4Agnicha Basja Sylwik Wanda
  • Ja już wszystko tylko inpostrm przez apkę

Podziękował(a) 1gabriela
  • Apaczka tansza niż aplikacja inpostu.
  • Apaczka jest tylko w Warszawie?
  • Uwielbiam.inpost
    Idziesz wkaldasz i na drugi dzien u adresata
  • Czy ktoś się zna na prawie pracy?

Plany urlopowe. Czy są obowiązkowe?
    Znowu chcą by mąż teraz zrobił plan urlopów.
    Problem w tym że on zawsze na początku roku ma ok 51 dni urlopu. Wszystko każą wpisać w plan więc coś wymyśla.
    Bierze zwykle 24-26 dni. I taki nawis mu zostaje.

Na jakieś przepisy można się powołać? Poza tym pisanie planu w grudniu jest od czapy. I tak między sobą w pokoju się umawiają co do urlopu. A jeszcze jest taki wymóg że jak jeden bierze urlop to musi znaleźć zastępcę i ten mu podpisuję że go zastąpi
    @Bea
  • U mojego męża już od jesieni wypisują urlopy, koniec roku to ostatni dzwonek.
    Podziękował(a) 1Barbasia
  • Gdzie ten wątek z paczkami do DPS
    Wysłaliście?
  • Mikołaje Mikołajki
    Podziękował(a) 1Agnicha

• Suszarka mi pada. Jak ja włączyć, to chwilę pracuje i przestaje, potem znowu zaczyna i przestaje. Czy może ktoś wie co jej może być i czy da się naprawić.
  • @OlaN jak często oczyszczasz dolny filtr. Jeśli rzadziej niż raz na dwa tygodnie, raz na miesiąc to najprawdopodobniej suszarka w środku jest "zakudlona". Trzeba otworzyć dolna szufladę, wyciągnąć ten filtr, wymyć go, wysuszyc i jeśli jest tam woda uzbierana - wytrzeć ją.
    U nas tak było, że suszarka zaczęła tak jakby niedosuszac. Mąż wpadł na to, że to coś z dolnym filtrem i rzeczywiście, tam się zbiera woda, muszę co kilka cykli otwierać i wyciągać wodę z dolnego filtra.
  • Mąż dzwonił do serwisu: zycza sobie 170 zł za przyjazd + robocizna, trzeba rozbebeszyc cały bok suszarki. Mój mąż obejrzał filmik ile tam jest rozbierania i się za to nie weźmie. Do naszej suszarki wezwiemy speca( mają odległe terminy) a tak na razie to się ratuje właśnie tym wycieraniem wody z dolnej szuflady co kilka cykli suszenia.
  • Aneczka08 powiedział(a):

Czy ktoś się zna na prawie pracy?

Plany urlopowe. Czy są obowiązkowe?
    Znowu chcą by mąż teraz zrobił plan urlopów.
    Problem w tym że on zawsze na początku roku ma ok 51 dni urlopu. Wszystko każą wpisać w plan więc coś wymyśla.
    Bierze zwykle 24-26 dni. I taki nawis mu zostaje.

Na jakieś przepisy można się powołać? Poza tym pisanie planu w grudniu jest od czapy. I tak między sobą w pokoju się umawiają co do urlopu. A jeszcze jest taki wymóg że jak jeden bierze urlop to musi znaleźć zastępcę i ten mu podpisuję że go zastąpi
    @Bea

Jest chyba przepis, że powinien wykorzystać stary urlop do marca. Ten z zeszłego roku.
  • Rejczel powiedział(a):

@OlaN jak często oczyszczasz dolny filtr. Jeśli rzadziej niż raz na dwa tygodnie, raz na miesiąc to najprawdopodobniej suszarka w środku jest "zakudlona". Trzeba otworzyć dolna szufladę, wyciągnąć ten filtr, wymyć go, wysuszyc i jeśli jest tam woda uzbierana - wytrzeć ją.
    U nas tak było, że suszarka zaczęła tak jakby niedosuszac. Mąż wpadł na to, że to coś z dolnym filtrem i rzeczywiście, tam się zbiera woda, muszę co kilka cykli otwierać i wyciągać wodę z dolnego filtra.

Właśnie wyczyściłam dolny filtr. Spróbuję, go jeszcze powycierać
    Podziękował(a) 1Rejczel
  • @OlaN jak masz otwarta te klapkę od dolnego filtra - weź tak głębiej wsun dłoń i sprawdź czy się woda tam nie uzbierała. U nas właśnie się tak zbiera i wycieramy do sucha. Po takim zabiegu - suszarka hula.
  • I jeszcze Ola - żeby było szybciej z tym filtrem to możesz go troszkę podsuszyć suszarka do włosów.
  • Sprawdzałam i powycierałam. Tylko teraz nie mam jak sprawdzić, czy suszarka będzie działać. Nie chcę ryzykować rozwieszonego prania na święta. Wolę upchnięte w koszu.
  • U nas to była zepsuta pompa, wymienili na nową i działa już prawie rok.
  • Ja regularnie czyszczę suszarkę odkurzaczem w środku. Zdejmuję bok. To nie takie trudne tylko trzeba mieć klucze torx. Mnóstwo filcu się gromadzi na bębnie i wszędzie.
  • Poproszę o przeczytanie, udostępnienie i ewentualną wpłatę
    Martę znam osobiście
    https://gdansk.gosc.pl/doc/7287657.Kalendarz-ratujacy-zycie?fbclid=IwAR0N1I0tjYD4MyvNAh7C2DqnGxw_ghsZNuh3DwezC9e5uA_vEG7E575NqHU
    Podziękował(a) 1Bea
  • Czy ktoś kojarzy taka świętą albo błogosławioną- mieszkała z ojcem i macochą, która wygoniła ja z domu, spala na sianie ze zwierzętami w oborze, lubiła chodzić do kościoła i wszystkie upokorzenia przyjmowała z pokorą. Po jakim czasie ta macocha ja przeprosiła, ale dziewczyna i tak wolała na tym sianie spać niż w domu. Niedawno gdzieś czytałam ale pierwszy raz słyszałam o tej osobie i nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywała.
  • Potwierdzam @Rejczel & @Mamaw, mieliśmy to na katechezie... ciekawe czy moje dzieci by pamiętały ;)
    Podziękował(a) 1Rejczel
  • Och, dzięki Rejczel to ta. Super. Myślałam że już nie znajdę. <3
    Podziękował(a) 1Rejczel
  • Zastanawiam się nad wymianą rogówki na dłuższą. Jednak główny problem to sposób otwierania pojemnika na posciel- chciałabym coś maksymalnie łatwego do otwierania i codziennego chowania pościeli. Czy mozecie coś polecić?
  • Mamy wątek o papieżu Franciszku? >:) Bo mam pytanie:

Jak wam się podobał dzisiejszy tekst z okazji Dnia Pokoju? ;)
  • @Mamaw ja kupiłam w zeszłym roku taką

https://www.pademeble.pl/produkty/4513-naroznik-gabi-tiffi.html

Jestem zadowolona, ale jako rozłożona służy stosunkowo rzadko.
    Podziękował(a) 1Mamaw

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik