Może ktoś z Was mi pomoże. Mam wysłać paczkę kurierem. Nigdy tego nie robiłam. Jak nadać paczkę? Jaka firma najlepsza?
Pierwszy raz wysyłałam przez apaczka.pl i tak namieszalam, że zadzwonilam na ich obsługę klienta i miły młody człowiek prowadził mnie krok po kroku i pomógł odkręcić i wszystko poszło ok.
Jest jeszcze furgonetka.pl i też opcje różnych firm kurierskich do wyboru. Wszystko przez internet i kurier do domu przyjedzie paczkę od Ciebie odebrać.
Plany urlopowe. Czy są obowiązkowe? Znowu chcą by mąż teraz zrobił plan urlopów. Problem w tym że on zawsze na początku roku ma ok 51 dni urlopu. Wszystko każą wpisać w plan więc coś wymyśla. Bierze zwykle 24-26 dni. I taki nawis mu zostaje.
Na jakieś przepisy można się powołać? Poza tym pisanie planu w grudniu jest od czapy. I tak między sobą w pokoju się umawiają co do urlopu. A jeszcze jest taki wymóg że jak jeden bierze urlop to musi znaleźć zastępcę i ten mu podpisuję że go zastąpi @Bea
Suszarka mi pada. Jak ja włączyć, to chwilę pracuje i przestaje, potem znowu zaczyna i przestaje. Czy może ktoś wie co jej może być i czy da się naprawić.
@OlaN jak często oczyszczasz dolny filtr. Jeśli rzadziej niż raz na dwa tygodnie, raz na miesiąc to najprawdopodobniej suszarka w środku jest "zakudlona". Trzeba otworzyć dolna szufladę, wyciągnąć ten filtr, wymyć go, wysuszyc i jeśli jest tam woda uzbierana - wytrzeć ją. U nas tak było, że suszarka zaczęła tak jakby niedosuszac. Mąż wpadł na to, że to coś z dolnym filtrem i rzeczywiście, tam się zbiera woda, muszę co kilka cykli otwierać i wyciągać wodę z dolnego filtra.
Mąż dzwonił do serwisu: zycza sobie 170 zł za przyjazd + robocizna, trzeba rozbebeszyc cały bok suszarki. Mój mąż obejrzał filmik ile tam jest rozbierania i się za to nie weźmie. Do naszej suszarki wezwiemy speca( mają odległe terminy) a tak na razie to się ratuje właśnie tym wycieraniem wody z dolnej szuflady co kilka cykli suszenia.
Plany urlopowe. Czy są obowiązkowe? Znowu chcą by mąż teraz zrobił plan urlopów. Problem w tym że on zawsze na początku roku ma ok 51 dni urlopu. Wszystko każą wpisać w plan więc coś wymyśla. Bierze zwykle 24-26 dni. I taki nawis mu zostaje.
Na jakieś przepisy można się powołać? Poza tym pisanie planu w grudniu jest od czapy. I tak między sobą w pokoju się umawiają co do urlopu. A jeszcze jest taki wymóg że jak jeden bierze urlop to musi znaleźć zastępcę i ten mu podpisuję że go zastąpi @Bea
Jest chyba przepis, że powinien wykorzystać stary urlop do marca. Ten z zeszłego roku.
@OlaN jak często oczyszczasz dolny filtr. Jeśli rzadziej niż raz na dwa tygodnie, raz na miesiąc to najprawdopodobniej suszarka w środku jest "zakudlona". Trzeba otworzyć dolna szufladę, wyciągnąć ten filtr, wymyć go, wysuszyc i jeśli jest tam woda uzbierana - wytrzeć ją. U nas tak było, że suszarka zaczęła tak jakby niedosuszac. Mąż wpadł na to, że to coś z dolnym filtrem i rzeczywiście, tam się zbiera woda, muszę co kilka cykli otwierać i wyciągać wodę z dolnego filtra.
Właśnie wyczyściłam dolny filtr. Spróbuję, go jeszcze powycierać
@OlaN jak masz otwarta te klapkę od dolnego filtra - weź tak głębiej wsun dłoń i sprawdź czy się woda tam nie uzbierała. U nas właśnie się tak zbiera i wycieramy do sucha. Po takim zabiegu - suszarka hula.
Sprawdzałam i powycierałam. Tylko teraz nie mam jak sprawdzić, czy suszarka będzie działać. Nie chcę ryzykować rozwieszonego prania na święta. Wolę upchnięte w koszu.
Ja regularnie czyszczę suszarkę odkurzaczem w środku. Zdejmuję bok. To nie takie trudne tylko trzeba mieć klucze torx. Mnóstwo filcu się gromadzi na bębnie i wszędzie.
Czy ktoś kojarzy taka świętą albo błogosławioną- mieszkała z ojcem i macochą, która wygoniła ja z domu, spala na sianie ze zwierzętami w oborze, lubiła chodzić do kościoła i wszystkie upokorzenia przyjmowała z pokorą. Po jakim czasie ta macocha ja przeprosiła, ale dziewczyna i tak wolała na tym sianie spać niż w domu. Niedawno gdzieś czytałam ale pierwszy raz słyszałam o tej osobie i nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywała.
Zastanawiam się nad wymianą rogówki na dłuższą. Jednak główny problem to sposób otwierania pojemnika na posciel- chciałabym coś maksymalnie łatwego do otwierania i codziennego chowania pościeli. Czy mozecie coś polecić?
Komentarz
Idziesz wkaldasz i na drugi dzien u adresata
Plany urlopowe. Czy są obowiązkowe?
Znowu chcą by mąż teraz zrobił plan urlopów.
Problem w tym że on zawsze na początku roku ma ok 51 dni urlopu. Wszystko każą wpisać w plan więc coś wymyśla.
Bierze zwykle 24-26 dni. I taki nawis mu zostaje.
Na jakieś przepisy można się powołać? Poza tym pisanie planu w grudniu jest od czapy. I tak między sobą w pokoju się umawiają co do urlopu. A jeszcze jest taki wymóg że jak jeden bierze urlop to musi znaleźć zastępcę i ten mu podpisuję że go zastąpi
@Bea
Wysłaliście?
Suszarka mi pada. Jak ja włączyć, to chwilę pracuje i przestaje, potem znowu zaczyna i przestaje. Czy może ktoś wie co jej może być i czy da się naprawić.
U nas tak było, że suszarka zaczęła tak jakby niedosuszac. Mąż wpadł na to, że to coś z dolnym filtrem i rzeczywiście, tam się zbiera woda, muszę co kilka cykli otwierać i wyciągać wodę z dolnego filtra.
Martę znam osobiście
https://gdansk.gosc.pl/doc/7287657.Kalendarz-ratujacy-zycie?fbclid=IwAR0N1I0tjYD4MyvNAh7C2DqnGxw_ghsZNuh3DwezC9e5uA_vEG7E575NqHU
Jak wam się podobał dzisiejszy tekst z okazji Dnia Pokoju?
https://www.pademeble.pl/produkty/4513-naroznik-gabi-tiffi.html
Jestem zadowolona, ale jako rozłożona służy stosunkowo rzadko.