A ja szukam zwykłego zegarka z krokomierzem, nie łączącego się z telefonem, siecią i nie wymagajacego ładowania co parę, paręnaście dni. Niedrogiego, bo właściciel raczej szybko go zabije. Są niby jakieś takie cuda na allegro. Ale jak córka kupiła to przyszedł bez funkcji, o które nam chodziło. Sprzedawca - porażka. Może Wy coś polecicie? Nie musi być żaden firmowy. Ma działać.
Z tymi opaskami to właśnie nie wiem co one potrafią bez telefonu. Raczej tego nie precyzują w specyfikacji. Stąd pomysł na zwykły zegarek. @pawelk, Xiaomi Mini band 5 i Xiaomi Mi band 5 to co innego czy to samo? Czy to dla chłopaka się nadaje? I czy ma głośny budzik?
Mój mąż używa, tylko pasek zmienił na klasyczny skórzany. Budzik nie dzwoni głośno tylko wibruje opaską aż się cały materac trzęsie. Mnie budzi jego to tak niespecjalnie. W efekcie ja budzę skuteczniej... Chyba, że można też głośno ale nie wiem. ..
@Joachm, da się pasek wymienić na zwykły? Wydawało mi się, że to taka pastylka wpuszczona w silikonowy pasek.To byłoby świetnie! Który Twój mąż ma model?
Da się ale nie na zwykły z teleskopami tylko dedykowany do modelu. Są różne. Wpisz Xiaomi mi band 5 pasek na allegro i wyskakuje. Niektóre całkiem ładne wyjściowe
@Mamaw Dziecko jest dorosłe i zasadniczo mogłoby usprawiedliwiać się samo. Jeśli statut szkoły nie stanowi inaczej, usprawiedliwiać mogli rodzice. To nie UK. Do ukończenia 18 r.z. rodzice odpowiadaja za realizowanie obowiązku szkolnego/ nauki( bodajże art.40 ustawy Prawo oświatowe, ale musiałabym sprawdzic). Po 18 wylac
@Mamaw to jak na moich studiach. W charakterze zwolnienia z ćwiczeń student mógł przedstawić co najwyżej akt zgonu. Własny...
Do dzisiaj tak jest na kierunkach medycznych, covid zmienił tyle, że nie można mieszać grup i nie da się odrobić zajęć, a ćwiczenia muszą być zaliczone wszystkie. Tym samym usprawiedliwia tylko.....nic, bo ćwiczenia muszą być zaliczone wszystkie, a nie można odrobić z inną grupą, bo nie można mieszać grup
Chyba jestem już za stara na małe dzieci, wieczorem padam na twarz, i konieczność stawiania czoła dziecięcym marudzeniom i awanturom całkowicie mnie przerasta, normalnie nie daję rady, jakby mi ktoś wyjął baterie.
U nas z tego powodu (żeby tez mieć dłuższy czas doroslych) owcześnilismy. 5-latek 20:30, dziewczyny 7 i 9l - 21:00. Śpią do oporu... opór czasem jest o 7:30, czasem do 8:30/9. PS. Mam już prawie luz, Maz skończył czytać młodszemu... czyta Potop dziewczynom, ja je potem wyściskam pogadam osobno z każdą i adios.
U nas przedział wiekowy 1- 6 więc chodzą spać wszyscy koło 21. 30 minut wte albo wewte. Ale wstają między 5 a 6 najczęściej, bo robi się efekt domina, jak jedno się obudzi...
Chyba jestem już za stara na małe dzieci, wieczorem padam na twarz, i konieczność stawiania czoła dziecięcym marudzeniom i awanturom całkowicie mnie przerasta, normalnie nie daję rady, jakby mi ktoś wyjął baterie.
Moi chodzili od 20.30 ale wtedy też padałam na nos. teraz 20.30 modlitwa a potem do 22 raczej nie śpią. Potem definitywnie mają spać.
Z tym, że ja czy 20 czy 24 padam na nos Często sami wracamy po 22 Ale musze mieć choć wizję tego, że będę sama po 21 Ogarniam kuchnię, piszę lub nadrabiam papiery Albo ogladamy z męzem coś ciekawego albo jedno i drugie Gorzej gdy chcą się przytulić - to istenieje duża szansa z naciskiem na pewność że zasne znimi
Komentarz
na FB albo na milma@op.pl
Sprzedawca - porażka.
Może Wy coś polecicie? Nie musi być żaden firmowy. Ma działać.
Edit. Obecnie dziecko ma 19 lat, jednak tak było od początku szkoły średniej.
Córka kupiła 3 tygodnie temu i ma jeszcze 30% baterii.
Xiaomi mini band 5
@pawelk, Xiaomi Mini band 5 i Xiaomi Mi band 5 to co innego czy to samo? Czy to dla chłopaka się nadaje? I czy ma głośny budzik?
O budzik spytam córkę jak ją zobaczę.
Nie znam aktualnej mody, ale nie wygląda na babski zegarek.
Chyba, że można też głośno ale nie wiem. ..
Dziecko jest dorosłe i zasadniczo mogłoby usprawiedliwiać się samo.
Jeśli statut szkoły nie stanowi inaczej, usprawiedliwiać mogli rodzice. To nie UK. Do ukończenia 18 r.z. rodzice odpowiadaja za realizowanie obowiązku szkolnego/ nauki( bodajże art.40 ustawy Prawo oświatowe, ale musiałabym sprawdzic). Po 18 wylac
ma dokładnie taki
To jest skórzany pasek? Bo w komentarzach niektórzy piszą, że sztuczny i kolor się ściera.
PS. Mam już prawie luz, Maz skończył czytać młodszemu... czyta Potop dziewczynom, ja je potem wyściskam pogadam osobno z każdą i adios.
teraz 20.30 modlitwa a potem do 22 raczej nie śpią. Potem definitywnie mają spać.
Często sami wracamy po 22
Ale musze mieć choć wizję tego, że będę sama po 21
Ogarniam kuchnię, piszę lub nadrabiam papiery
Albo ogladamy z męzem coś ciekawego albo jedno i drugie
Gorzej gdy chcą się przytulić - to istenieje duża szansa z naciskiem na pewność że zasne znimi