Zna ktoś jakiś nocleg w Krakowie godny polecenia? Chcę zabrać dziewczynki na Jarmark w grudniu, więc 1 lub 2 noce, 3 osoby, blisko Rynku w miarę i z uwzględnieniem bonu turystycznego.
To niestety ode mnie trzeba podjechać tramwajem 15 minut
Wiecie, co jest przerażające? Że po przeczytaniu powyższego na głos mężowi (bez klikania w nic i bez googlowania niczego po drodze), otworzyłam nową stronę i wyskoczyła mi reklama kobiecych stóp na aliexpress
A to nic nowego. Zawsze jak o czymś rozmawiam przez telefon, to potem mi się wyświetlają reklamy, a mam wyłączone wszystkie możliwe do wyłączenia zgody i dostęp do mikrofonu i tak to nic nie daje.
Wiecie, co jest przerażające? Że po przeczytaniu powyższego na głos mężowi (bez klikania w nic i bez googlowania niczego po drodze), otworzyłam nową stronę i wyskoczyła mi reklama kobiecych stóp na aliexpress
Mi w powiadomieniach na fejsbuku wyskoczył chłopak, który od tygodnia jest drużynowym mojego syna w skautach. Wcześniej o gościu nie słyszałam, nie mam w znajomych jego znajomych, od wielu miesięcy nie korzystam z FB. Raz do mnie napisał z inf o zbiórce
Kontakt telefoniczny, smsowy, oraz przebywanie w pobliżu. Zawsze po jakichś spotkaniach FB podrzuca mi propozycje znajomych wśród osób które na nich były...
Ja miałam problemy ze światłowodem zakończone rozwiązaniem umowy i sześcioma reklamacjami za faktury, które mi wystawiali mimo, że nigdy nie uruchomili mi usługi z powodów technicznych leżących po ich stronie.
Dzięki @asia i @ola_g, pomyliłam coś. Właśnie mój mąż zastanawia się nad światłowodem i pani na infolinii Orange twierdzi, że nie będzie technicznego problemu (ku zaskoczeniu męża) i umowę chce słać. Oczywiście musimy przenieść numery telefonu i podpisać umowę wcześniej. A kojarzę, że oni nie podłączyli a odsetki naliczali? Boję się, ze zostaniemy związani, a z drugiej nikt inny światłowodu montować nam nie chce
Zadzwońcie jeszcze raz i znów zapytajcie. Nam raz odpowiedzieli, że super i juz wysyłają, a potem, jak się doprosić nie mogliśmy, to się okazało, że nigdy nie planowali podłączenia u nas i informacja inna była ułańską fantazją tej pierwszej osoby. To było ładnych parę lat temu, ale potem powtarzalo sie u znajomych, we wszystkich sieciach- Orange, Netia, etc. R
@Duduś U mnie najpierw powiedzieli że założą, podpisałam umowę. Później, że mogą założyć ale z mniejszą prędkością, zmieniłam umowę pierwsza została anulowana, w końcu okazało się, że jednak nie mają możliwości założyć, anulowano druga umowę. Po czym zaczęły mi przychodzić faktury za obie umowy, a za pierwszą dodatkowo kara za zerwanie umowy. Po blisko 3 miesiącach i 6 reklamacjach sprawa zakończyła się uznaniem wszystkich reklamacji, tyle że ja nadal nie mam światłowodu.
Czy ktos skladal na policji oswiadczenie, ze nie ma mozliwosci zainstalowania aplikacji kwarantanna domowa? Jak to sie sklada? Siedze na kwarantannie, to musze jakos zdalnie.
Ale po co chcesz składać oświadczenie, że nie zainstalujesz czegoś czego nie ma obowiązku instalować?
Jest ustawa, ktora nakazuje zainstalowanie.
Sprawdziłam. Masz rację Poprawili się Nie jest sprecyzowane jaka powinna być forma oświadczenia. Ma być skierowane do policji lub sanepidu. MOŻE być w formie elektronicznej. Z tego zapisu wynika że wystarczy że ustnie oswiadczysz jeśli cię kto zapyta. Polecam samemu sprawdzać zawsze u źródła , art 7e.
Ale po co chcesz składać oświadczenie, że nie zainstalujesz czegoś czego nie ma obowiązku instalować?
Jest ustawa, ktora nakazuje zainstalowanie.
Sprawdziłam. Masz rację Poprawili się Nie jest sprecyzowane jaka powinna być forma oświadczenia. Ma być skierowane do policji lub sanepidu. MOŻE być w formie elektronicznej. Z tego zapisu wynika że wystarczy że ustnie oswiadczysz jeśli cię kto zapyta. Polecam samemu sprawdzać zawsze u źródła , art 7e.
To czytalam, ale nie jestem prawnikiem i nie umiem tego interpretowac. Czyli wystarczy jak zadzwoni policja powiedziec, czy lepiej zadzwonic do nich samodzielnie?
Komentarz
Jeśli nadal byłabyś w stanie, to bardzo chętnie skorzystam. Na priv napiszę szczegóły.
Że po przeczytaniu powyższego na głos mężowi (bez klikania w nic i bez googlowania niczego po drodze), otworzyłam nową stronę i wyskoczyła mi reklama kobiecych stóp na aliexpress
R
Nie jest sprecyzowane jaka powinna być forma oświadczenia. Ma być skierowane do policji lub sanepidu. MOŻE być w formie elektronicznej. Z tego zapisu wynika że wystarczy że ustnie oswiadczysz jeśli cię kto zapyta. Polecam samemu sprawdzać zawsze u źródła , art 7e.