Pytanie mam o jakiegoś sprawdzonego producenta miodów. Poszukuję namiarów na dobre źródło, zależy mi zwłaszcza na spadziowym i wielokwiatowym... Jakby ktoś z Was mógł kogoś polecić...
Przypuszczam, że tak jak w Egipcie, kupując kartę prepaid lokalnego dostawcy z pakietem GB. Druga opcja. Jeżeli blisko granicy i jest szansa na łapanie UE, to trzeba na sztywno ustawić operatora z UE.
A jaśniej? Taką kartę kupuję na miejscu czy przez internet. Podobno ludzie płacą jakieś mega rachunki, bo ktoś do nich dzwonił. Jak się ustawia na sztywno, w tel.? Zielona jestem, bo dopiero od roku mam tel.z abo, dotychczas miałam na kartę.
Jak dojedziesz dostaniesz takiego typu info jak poniżej. Więc jak ktoś dzwoni to nie odbieraj tylko odpowiedź przez internet. Lokalny internet (czyli kartę SIM) ja kupowałem na lotnisku, jak samochodem to pewnie na stacji benzynowej. W ustawieniach telefonu masz wybierz operatora, zamiast automatycznie wybierasz np. francuskiego. I wtedy jeżeli jesteś w zasięgu to to masz ten z UE. Ale to tylko kilkanaście km od granicy. Jeżeli masz tylko jedną kartę SIM w telefonie, to oczywiście po zmianie na lokalną kartę nikt się nie dodzwoni. Ja mam możliwość włożenia drugiej, więc mogłem mieć i lokalny internet i dalej działający numer.
Play wita w Macedonii Północnej. Połączenia do Polski - 5 zl/min, połączenia przychodzące - 2 zl/min, SMS - 1 zl, MMS - 2 zl, transmisja danych - 3.6 zl/100kB (taryf. co 100 kB). Wszystkie ceny są z VAT. Połączenie z alarmowym nr 112 jest bezpłatne. Szczegóły na www.play.pl/roaming Więcej informacji o roamingu w Macedonii Północnej - wyślij SMS-a o treści 'P' pod nr 115 lub zadzwoń na nr +48790500115.
Jak jest z internetem mobilnym i telefonami w krajach poza UE? Chodzi mi konkretnie o Szwajcarię. Skąd internet i tel.na 3-4 dni i żeby nie płacić milionów. Mam abo w t-mobile.
Wystawiłam kilka rzeczy na olx. I teraz męczy mnie jakiś oszust, który koniecznie chce moje lampy kupić i zapłacić przez jakiś link, który mi podesłał na WhatsAppie. Zaświeciło mi się czerwone światło, link wydał mi się podejrzany i nie otwarlam go. A pan oszust nalega, podsyła następny, że niby bezpieczny. A ja dalej piszę, że strona niebezpieczna. Więc on kolejny i kolejny. Na początku pisał do mnie w miarę poprawnie, potem już niegramatycznie, dziwnie stylistycznie, z błędami ort. I ciągle nalega, że zapłaci mi, tylko muszę otworzyć te jego dziwne linki.
I odezwał się kolejny oszust - chce kupić towar, ale płaci natychmiast przez link mi podesłany.
Wystawiłam kilka rzeczy na olx. I teraz męczy mnie jakiś oszust, który koniecznie chce moje lampy kupić i zapłacić przez jakiś link, który mi podesłał na WhatsAppie. Zaświeciło mi się czerwone światło, link wydał mi się podejrzany i nie otwarlam go. A pan oszust nalega, podsyła następny, że niby bezpieczny. A ja dalej piszę, że strona niebezpieczna. Więc on kolejny i kolejny. Na początku pisał do mnie w miarę poprawnie, potem już niegramatycznie, dziwnie stylistycznie, z błędami ort. I ciągle nalega, że zapłaci mi, tylko muszę otworzyć te jego dziwne linki.
I odezwał się kolejny oszust - chce kupić towar, ale płaci natychmiast przez link mi podesłany.
Czy to się nadaje do policji ?
Nie wiem czy na policję, ale możesz gościa zablokować. warto też zgłosic do olx"a
Wystarczy napisać że zgłosiłaś na policję i dadzą spokój.
Wiesz, pierwotnie tak chciałam zrobić, ale pomyślałam, że oni widzą też tam mój adres. Jeśli to jakaś oszukańcza mafia ...to różne myśli chodzą mi po głowie. Zablokowałam nr na WhatsAppie.
Komentarz
Tu link
Zielona jestem, bo dopiero od roku mam tel.z abo, dotychczas miałam na kartę.
Lokalny internet (czyli kartę SIM) ja kupowałem na lotnisku, jak samochodem to pewnie na stacji benzynowej.
W ustawieniach telefonu masz wybierz operatora, zamiast automatycznie wybierasz np. francuskiego. I wtedy jeżeli jesteś w zasięgu to to masz ten z UE.
Ale to tylko kilkanaście km od granicy.
Jeżeli masz tylko jedną kartę SIM w telefonie, to oczywiście po zmianie na lokalną kartę nikt się nie dodzwoni.
Ja mam możliwość włożenia drugiej, więc mogłem mieć i lokalny internet i dalej działający numer.
Play wita w Macedonii Północnej. Połączenia do Polski - 5 zl/min, połączenia przychodzące - 2 zl/min, SMS - 1 zl, MMS - 2 zl, transmisja danych - 3.6 zl/100kB (taryf. co 100 kB). Wszystkie ceny są z VAT. Połączenie z alarmowym nr 112 jest bezpłatne. Szczegóły na www.play.pl/roaming Więcej informacji o roamingu w Macedonii Północnej - wyślij SMS-a o treści 'P' pod nr 115 lub zadzwoń na nr +48790500115.
Czy to się nadaje do policji ?
Ładna ta lampa, ale nie mam gdzie powiesić
Tyle, że mam inne oferty związane z moją działalnością i tam kontakt już muszę podać.
Zablokowałam nr na WhatsAppie.
Bo tak trochę tu zrobiłam, jakbym chciała się w handel bawić na forum