@OlaOdPawla leginsy przyszły. Są z dość grubej bawełny. Wewnątrz taki meszek. Myśle że będą nienajgorsze ale myślałam o czymś innym. Poprzednie z których córka wyrosła miały porządny polar od środka. Ale jeśli mają być pod spodnie to myślę że będą ok.
@OlaOdPawla leginsy przyszły. Są z dość grubej bawełny. Wewnątrz taki meszek. Myśle że będą nienajgorsze ale myślałam o czymś innym. Poprzednie z których córka wyrosła miały porządny polar od środka. Ale jeśli mają być pod spodnie to myślę że będą ok.
Też szukam takich cieplejszych getrów - zobaczcie, tu znalazłam coś chyba w miarę ok. Dużo wzorów i rozmiarów, cena ok, jak z jakością nie wiadomo, ale komentarze wskazują, że też w porządku.
@awia na Ali koniecznie trzeba kierować się opiniami, ich ilością i wysokością. Często tez ludzie sami zdjecia dają w opiniach. Inaczej może być klapa.
Mam pytanie do plywakow. Jaki zel po basenie do mycia polecacie? Synowi strasznie sucha skora sie zrobila. Znalazlam w necie dwa: Triswim i moowiGO. Ten drugi tanszy i twierdza, ze dobrze nawilza, nie trzeba smarowac juz. Moze ktos stosuje i sie wypowie, albo poleci cos innego. @asia ? Nie wiem kto jeszcze plywa.
Ja przez przypadek takie jedne zakupiłam, zakładam na cienkie leginsy, jako ocieplenie, kiedy bardzo zimno. Wolę zwykłe ciepłe dresy, te sztuczne futerko nie bardzo do wrażliwej skóry na gołe nogi mi się wydaje. Dlatego często nie nosi, zwykle do eleganckiego ubrania, kiedy akurat trzeba na zimno wyjść.
Mam pytanie do plywakow. Jaki zel po basenie do mycia polecacie? Synowi strasznie sucha skora sie zrobila. Znalazlam w necie dwa: Triswim i moowiGO. Ten drugi tanszy i twierdza, ze dobrze nawilza, nie trzeba smarowac juz. Moze ktos stosuje i sie wypowie, albo poleci cos innego. @asia ? Nie wiem kto jeszcze plywa.
@mamuma u nas, właśnie w sezonie zimowym, odczuwają suchość mąż i córki. Stosujemy zwyczajne balsamy nawilżające na noc po kąpieli. Np taki: https://ziaja.com/p/5901887008484/kuracja-nawilzajaca-balsam-324 Ten triswim kojarzę, kolega mi podarował... gdybym wiedziała gdzie to wcisnęłam mogłabym Ci oddać, ale chyba przepadł jak kamień w wodę niestety.
A te getry to Wasze córki noszą jako spodnie czy jako rajstopy do spódniczek czy pod spodnie?
Ja używam przede wszystkim dla obecnie 3latki na spacery. Tylko w takich jak chłodniej chodzimy. Na gołą skórę wkładam, nic się nie dzieje, futerko milutkie, nie podrażnia. Przedszkole dopiero w poniedziałek zaczynamy, ale sądzę, że albo w szatni będziemy przebierać na cieńsze, albo na cienkie getry i do zdjęcia w szatni...
Z 8 latką nie wiem co zrobić. Ona tylko w getrach chce chodzić. Rajstop nie cierpi, spodni żadnych nie chce zakładać. Nawet dresowych, o zapinanych na guzik to już nawet nie ma mowy. Babci się poskarżyła, że nie chodzi w jeansach bo mama jej żadnych nie kupuje i nie ma. Trafiłam akurat w ciucholu takie fajne mięciutkie zakupiłam kilka par i już na etapie mierzenia się nie nadają, bo gniotą i w ogóle nie będzie w tym chodzić. Także zostają nam getry. Ale w szkole mocno grzeją to na pewno do szkoły z futerkiem nie. Czy będzie to zakładać na getry i zdejmować w szatni nie mam przekonania. Raczej będzie dłuższa kurtka i dłuższe buty, i byle do wiosny. Ale 1-2pary pewnie jej zamówię...
@mamuma my, podobnie jak Wiesia, używamy zwykłych balsamów, chłopaki bardzo lubią "Kozie mleko", jest niedrogi, odżywczy. Dla nas te typowo dla pływaków są są drogie.
A te getry to Wasze córki noszą jako spodnie czy jako rajstopy do spódniczek czy pod spodnie?
Ja używam przede wszystkim dla obecnie 3latki na spacery. Tylko w takich jak chłodniej chodzimy. Na gołą skórę wkładam, nic się nie dzieje, futerko milutkie, nie podrażnia. Przedszkole dopiero w poniedziałek zaczynamy, ale sądzę, że albo w szatni będziemy przebierać na cieńsze, albo na cienkie getry i do zdjęcia w szatni...
Z 8 latką nie wiem co zrobić. Ona tylko w getrach chce chodzić. Rajstop nie cierpi, spodni żadnych nie chce zakładać. Nawet dresowych, o zapinanych na guzik to już nawet nie ma mowy. Babci się poskarżyła, że nie chodzi w jeansach bo mama jej żadnych nie kupuje i nie ma. Trafiłam akurat w ciucholu takie fajne mięciutkie zakupiłam kilka par i już na etapie mierzenia się nie nadają, bo gniotą i w ogóle nie będzie w tym chodzić. Także zostają nam getry. Ale w szkole mocno grzeją to na pewno do szkoły z futerkiem nie. Czy będzie to zakładać na getry i zdejmować w szatni nie mam przekonania. Raczej będzie dłuższa kurtka i dłuższe buty, i byle do wiosny. Ale 1-2pary pewnie jej zamówię...
U mnie tak samo, pierwszoklasistka bardzo legginsowa... Rajtuzy. też by nosiła, ale przy codzienbym wf to nie bardzo... U nas legginsy to jak spodnie, nawet bez spódnicy czy tuniki. Nie wiem czy to koszer ale póki co nie mam z tym problemu
Jak jest z internetem mobilnym i telefonami w krajach poza UE? Chodzi mi konkretnie o Szwajcarię. Skąd internet i tel.na 3-4 dni i żeby nie płacić milionów. Mam abo w t-mobile.
Przypuszczam, że tak jak w Egipcie, kupując kartę prepaid lokalnego dostawcy z pakietem GB. Druga opcja. Jeżeli blisko granicy i jest szansa na łapanie UE, to trzeba na sztywno ustawić operatora z UE.
Komentarz
https://m.pl.aliexpress.com/item/4000276365358.html?spm=a2g0n.detail.0.0.14101618vdpwVN&gps-id=storeRecommendH5&scm=1007.18500.187585.0&scm_id=1007.18500.187585.0&scm-url=1007.18500.187585.0&pvid=88745158-1541-4942-8b55-c60142656baf&_t=gps-id:storeRecommendH5,scm-url:1007.18500.187585.0,pvid:88745158-1541-4942-8b55-c60142656baf,tpp_buckets:668#2846#8107#1934&pdp_ext_f={"sceneId"%3A"8500"%2C"sku_id"%3A"12000017573127783"%7D&browser_id=8090e8f1aecd4468a29cd991d46985f8&aff_trace_key=b0692c318efd4aa0989fb2e17e754981-1634660961340-04329-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=abegngtccaqwtpmx17c9962ca07930bce2bf337b3b&gclid=EAIaIQobChMImLTi1vHW8wIVfgWiAx1w_g0zEAQYHyABEgIEEPD_BwE
Wiecie gdzie takie kupić?
https://allegro.pl/uzytkownik/getry_na_misiu
Znalazlam w necie dwa:
Triswim i moowiGO. Ten drugi tanszy i twierdza, ze dobrze nawilza, nie trzeba smarowac juz.
Moze ktos stosuje i sie wypowie, albo poleci cos innego.
@asia ?
Nie wiem kto jeszcze plywa.
https://ziaja.com/p/5901887008484/kuracja-nawilzajaca-balsam-324
Ten triswim kojarzę, kolega mi podarował... gdybym wiedziała gdzie to wcisnęłam mogłabym Ci oddać, ale chyba przepadł jak kamień w wodę niestety.
Przedszkole dopiero w poniedziałek zaczynamy, ale sądzę, że albo w szatni będziemy przebierać na cieńsze, albo na cienkie getry i do zdjęcia w szatni...
Druga opcja.
Jeżeli blisko granicy i jest szansa na łapanie UE, to trzeba na sztywno ustawić operatora z UE.