Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1162163164165167

Komentarz

• Ganna4 powiedział(a):

Darek powiedział(a):

Dzisiaj czytałem, że paręset lat temu Cystersi przygotowali poldery ok. 60km przed Wrocławiem. Obecnie tereny są podzielone między wielu właścicieli, ale sporą część mają Lasy Państwowe. I one przez poprzednie lata przygotowywały ten teren i jest teraz gotowy do zalania i może spowolnić falę.

A swoją drogą przez ostatnie 30 lat, od '97 Czesi mogli przygotować się na kolejną powódź tysiąclecia. A najprościej to przesunąć problem do Polski i zrzucać wody ile wlezie.

Ja już na tyle duża jestem, że w to, że jakieś państwo będzie inwestować by sąsiada nie zalało , nie wierzę. Umiesz liczyć...
    Jak trzeba było walczyć o swoje to Czesi poszli gdzie się są, żeby z nas kasę za Turów wycisnąć. Ale w drugą stronę to widać nie działa. Nie da się ich do nieczego zmusić. Albo nie umiemy o swoje zawalczyć.
  • No toż mówię, że każdy sobie.
  • Duduś powiedział(a):

No i te osiedla na terenach zalewowych…

Na tych osiedlach od 97 dobudowali nowe bloki.
  • Kumulacja opadów ma być dzisiaj w nocy i jutro.
  • Teraz od 4h pada mocno we Wro.
  • U nas leje intensywnie od 3h. Mieszkamy wysoko, poniżej mamy 500 m do zapory na Wiśle. Jeśli zalewa to raczej tereny południowe od wałów. Nigdy powodzi nie przeżyłam, raczej lokalne podtopienia. Ale pamiętam tamtą powódź, była całkiem niedaleko. Ściska mnie na myśl jak inni muszą się bać ...
    Podziękował(a) 1Barbasia
  • BeaBea
    edytowano września 2024
    .
  • Coś mi się popsuło w forum. Kiedy wychodzę do jakiegoś wątku gdzie są nowe wpisy, to zamiast przemieścić mnie do ostatniego wpisu który widziałam to trafiam na koniec wątku. Muszę szukać u góry co było ostatnio. Wydaje mi się że wcześniej po prostu automatycznie otwierało się tam gdzie skończyłam czytać. Czy mi się wydawało czy coś mi się popsuło?
  • Też tak mam w niektórych wątkach, trochę uciążliwe, ale da się wytrzymać.
  • Jak wyżej... Od kilku dni.
  • Też tak mam ale od dawna.
    Podziękował(a) 3AnnoDomini OlaOdPawla Rejczel
  • Ja też od dawna.
  • U mnie pokazują się nowe wątki na ostatniej stronie. Tzn, jeśli jest w wątku np 6 nowych wiadomości, ale dwie na ostatniej stronie, to otwiera mi się tylko ostatnia strona.
  • U mnie tak samo.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Potrzebuję "dorosłego" stroju dla... Piłsudskiego. Może ktoś bierze udział w rekonstrukcjach? Albo ma inspirację jakąś?
  • Nie mam ale kiedyś uszyłam dzieciowy B)
    .

Twój musi być wierną rekonstrukcją? Jeśli nie to w second hand marynarki poszukać (a.bywają tam różne cuda, mamy nawet płaszcz wełniany chyba od samego cesarza austrowęgierskiego) i zrobić kilka charakterystycznych dodatków.
    Podziękował(a) 2Bagata Rien
  • Wąsy z filcu przyklejone na kleju do rzęs
    Podziękował(a) 1Rien
  • Zdjęcia chyba nie da się powiększyć ale miał i medale i wojskowe guziki i na pagonach wszystko co trzeba. W sumie trochę roboty... więc faktycznie najlepiej gotowiec
    Podziękował(a) 1Rien
  • @Rogalikowa, nie, nie musi być wierną rekonstrukcją. No właśnie myślimy, czy by nie uszyć. Ja jestem strasznie kiepska w takie rzeczy, więc najchętniej bym kupiła gotowe, ale to z kolei droga "impreza".
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • edytowano października 2024

Kiepski dzis miałam humor, duzo rzeczy się dzieje, za duzo.

A w pracy poprosiłam o kawę i dostałam z takim uśmiechem, do tego prezent, maliowy syrop, malinowa czekolada, aż dzieci moje zaskoczone, że wszystko malinowe (uwielbiam), tak trafione w moj gust :D

Edit: pomyliłam wątki, ale już nie będę zmieniać.
    Podziękował(a) 1Rien
  • Monika powiedział(a):

Kiepski dzis miałam humor, duzo rzeczy się dzieje, za duzo.

A w pracy poprosiłam o kawę i dostałam z takim uśmiechem, do tego prezent, maliowy syrop, malinowa czekolada, aż dzieci moje zaskoczone, że wszystko malinowe (uwielbiam), tak trafione w moj gust :D

Edit: pomyliłam wątki, ale już nie będę zmieniać.

Wystarczy, że zadasz pytanie nie pasujące do żadnego innego wątku i będzie git.

Podpowiadam: "Czy powinnam to zjeść wszystko sama na jeden raz, czy może rozłożyć na kilka dni?"
    Podziękował(a) 1Bea
  • edytowano października 2024
    Dzięki @Darek, można na Ciebie liczyć.
    Pytanie: czy powinnam się podzielić z rodziną, czy przytajniaczyc i zjesc sama?

Edit: znak zapytania
  • Sama
    A ja dziś taka kawę dziś dostałem jak poszłam rozchodzić stresy z pracy i wypiłam ja w poniższych okolicznościach przyrody
    wypila
    m

Podziękował(a) 3Bagata blaekie Ganna4
  • @Monika , gdzie pracujesz, że taką fajną kawę dają?
    Podziękował(a) 1blaekie
  • Ganna4 powiedział(a):

@Monika , gdzie pracujesz, że taką fajną kawę dają?

Właśnie ona się taka zrobila dopiero w trakcie picia. To była kawa że spienionym mlekiem.

Trochę tu za ogólnie, żeby mówić o miejscu pracy (kat. otwarta )
    Podziękował(a) 1Ganna4
  • Szpiegiem jesteś?
    Przecież to zakład pracy jest. Nie rozumiem tajemnicy ;)
  • Bea powiedział(a):

Szpiegiem jesteś?
    Przecież to zakład pracy jest. Nie rozumiem tajemnicy ;)

Może @Monika tłumaczy tajne plany UE dotyczące planów użycia broni jądrowej na skalę Europy. Czego nie rozumiesz? :D
    Podziękował(a) 1Bea
  • Albo faktycznie kolaboruje B)

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik