Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1153154156158159168

Komentarz

• Znalazłby mi ktoś czytelniczy? Jutro zmieniam książki w bibliotece .. silva rerum tu polecone dobrze się czyta, choć aktualnie 3ci tom trochę nudniejszy.. hak na razie.150 stron jakoś.. I taki mniej fajny wogole.. ale 2 pierwsze oddaje co w zamian.. stulecie winnych? Może być też coś lżejszego.. ale sagi fajna rzecz.. ;-) ja się nie przywiązuje do gatunku.. może te sf nie będzie mnie ciGna.. ale reszta ok..
  • @MAFja, Stulecie Winnych, czytałam nie mając pojęcia o filmie, bardzo mi się podobało.
    Podziękował(a) 1Bea
  • Ja filmu też nie widziałam
  • Tak, Silva rerum na końcu trochę nudzi

Ostatnio połknęłam 4-tomowe Dzikusy https://www.empik.com/dzikusy-tom-1-louatah-sabri,p1137417600,ksiazka-p
    Niewesołe, ale wciąga i warto.

Teraz "Nigdy" Folleta, też trudno się oderwać.
    Podziękował(a) 1MAFJa
  • Tylko biblioteka.. :-) ostatnio spisałam z wątku tu 6 tytułów i tylko to silva było po poszukiwaniach
  • Może będą w biblio historyczne powieści Cherezińskiej. Jeśli jeszcze nie czytałaś, polecam "Hardą"
    Podziękował(a) 1MAFJa
  • Schronisko w Podgorowie
    Przełęcz riverbend i inne Denise Hunter
    Sylwia kubik
  • MAFJa powiedział(a):

Ja filmu też nie widziałam

Ksiazka lepsza
    Podziękował(a) 1MAFJa
  • Jakie są u Was stawki za godzinę dla opiekunki do dwójki dzieci w niepełnym wymiarze godzin?
  • Mamlu to bardzo zależy od miejsca zamieszkania.
    Podziękował(a) 1mamlu
  • Interesują mnie stawki za taką opiekę pod Warszawą. Nie mam pojęcia, gdzie szukać.
  • Z tego co widzę na niania.pl z Warszawy to okolo35/40 zł dorywczo za dwoje dzieci.
  • @mamlu u nas lipa. Szczdsciara co znajdzie.
    Ostatnio za noc (spaly) jak szlismy na wesele 2 stowy panci placilam. Plus dowoz i odwoz 30 km w jedna strone :#
  • Dużo zależy od miejsca, u nas też dużo osób poszukuje pomocy do osób starszych za 25/ 30 na godzinę. Jednak nie ma co się oszukiwać że jeśli doliczyc dojazd (czas i kasa)to się to nie opłaca tak doraźnie na 2 godzinki na przyklad.
  • Ja szukam bardziej na ponad pół etatu, niż na godziny, ale stawki są takie, że w sumie to nie wiem, czy jestem na to gotowa.
  • Czy ktoś z wwy wyrabiał dziecku karte miejska dla rodzin 4+. Chodzi i licealiste.

co tam trzeba zawieźć co by nie jezdzić ileś razy? Pierwszą strone PIT i UPO? resztę jak czytam (fakt zamieszkania i posiadania rodzeństwa) sobie sami w bazie potwierdzą??
    plus ważną legitymację szkolną?
  • rok temu mnie cofnęli po zaswiadczenie o zamieszkaniu (szkoła poza wwy a na legiytymacji brak adresu). mimo, że pokazałam legitymację siostry z adresem i swój dowód, a przecież dziecko musi mieć adres zamiszkania z rodzicami.

nosz... paniom to nie wystarczyło
  • Czy można nie wiedzieć,że się ma wrzody żołądka?
    Podziękował(a) 1Juka
  • Jakieś objawy są, ale diagnoza po badaniach.
  • No mnie od jakiegoś czasu w sresowe dni boli brzuch. Nie wiem czy to " tylko" nerwy.
  • agnieszkamama powiedział(a):

Czy można nie wiedzieć,że się ma wrzody żołądka?

Można
    Mozna nie wiedzieć że się ma raka żoładka do momentu krwawienia
  • agnieszkamama powiedział(a):

No mnie od jakiegoś czasu w sresowe dni boli brzuch. Nie wiem czy to " tylko" nerwy.

Zrób badania
  • Agnicha powiedział(a):

agnieszkamama powiedział(a):

Czy można nie wiedzieć,że się ma wrzody żołądka?

Można
    Mozna nie wiedzieć że się ma raka żoładka do momentu krwawienia
    Bo nowotwór podobno nie boli, ale nie wiem czy każdy. Jednak lekarz powiedział mi że nowotwór piersi nie boli nawet zaawansowany.
  • Moją mamę bolał.
  • Hmm, to ciekawe, bo powiedział mi to lekarz w szpitalu onkologicznym. Powiedział, że przychodzą kobiety z takimi wielkimi guzami że aż jest dziura w piersi i je to nie boli. Fantazja lekarza? ;)
  • Nie wiem gdzie woec tu:
    Chce kupic dziewczynom rolki.
    Poleccie jakies sensowne z polki budzetowej
  • Oxelo są ok, moim zdaniem, tylko nie te najtańsze plastiki. Zawsze możesz szukać lepszych marek na olx, np. Rollerblade, k2.
    Podziękował(a) 1Bea
  • Mamy kogoś, kto ma kogoś (rodzinnie towarzysko ) w wojsku?
    Mam gorący temat i muszę się skonsultować
  • Mamy rolki roces po córkach rozciągane od rozmiaru 35 do 38. Możemy sprzedać bo jedna córka mało używała. @Bea gdybyś była zainteresowana to odszukamy i sfotografuje.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik