mój kot usłyszał o moich wyjazdowych planach na najbliższe trzy miesiące więc postanowił mnie odwieść od tego pomysły i zasikał mi walizkę. Jest nie do uratowania, muszę kupic nową. Wiem, ze wcześniej już było o walizkach, ale chyba raczej mniejszych a ja potrzebuję dużą. Samoltem nie latam więc nie musi mieć konkretnych wymiarów, pociągiem nie za często, podróżuję głównie własnych samochodem. Ma byc duża (kółka to już chyba standard we wszystkich), fajnie jakby była kolorowa albo niebanalna. Ma ktoś coś sprawdzonego i godnego polecenia?
Przeczytałam kolorowa niebinarna. Więc jeśli chodzi o walizko to właśnie dziś wróciło z naprawy reklamacyjnej Witchenna. Ta czarna, błyszcząca z polikarbonu, dostępna na allegro, sprzedawana tam przez producenta . Wg mnie to kolor niepraktyczny ale wygląda oryginalnie, dodatki z różowego złota ma.
Mnie to korciło kupić na halfprice walizkę seledynowa jakoś z włoska brzmiąca nazwa, tam teraz rozdają kody -20% . No tylko , że nie wyjeżdżamy więc nie sprawdzę czy dobra.
Próbuje złóż c wniosek o kapitał rodzinny VIA mBank. I jest pytanie,czy pobierasz świadczenia za granicą. Nie wiem jak odpowiedzieć,bo tak dosłownie,to mąż pobiera. Czyli ja zaznaczam nie? Bo później po kliknięciu tak lista pytań się rozwija z pytaniem o numery identyfikacji zagraniczny,pracę itp
Do jakiego wieku dziecka przysługuje zasilek rodzinny i dodatek na rozpoczęcie roku szkolnego? Czy studentów też? Jeśli dziecko nie zamierza kontynuować. Nauki po szkole średniej to do kiedy to trzeba to zgłosić w rodzinnym, jak zacznie pracę czy przed początkiem roku szkolnego żeby to 300+ nie przyszło?
Studentom nie przysługuje, @Mamaw. Żeby przyszło 300+ to trzeba o nie co roku złożyć wniosek. Bez tego nie przyjdzie, więc nic nie trzeba zgłaszać. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
No właśnie ja nie zgłaszałam syna bo wiedziałam że nie będzie kontynuował, a tu nagle mi przyszło pismo że mu się należy, bo rozpatrzyli jakiś wniosek( którego wcale nie składaliśmy )
Tzn składałam na rodzinny jak jeszcze się uczył i na pozostałe dzieci, ale na pozostałe razem z 300+ a na niego bez 300+. A wysłali mi pismo że w związku z moim wnioskiem ( a tylko ten składałam) przyznali mu też 300+. Dziwne, że nie sprawdzają tego czy dziecko nalal się uczy. Byłam dziś w pobliżu mops i znów będę musiala jechać to odkręcić i ta kolejka, ech
Edit. Jak studentom nie przysługuje to już wogole nie wiem skąd oni to wzięli
Jak byliśmy na wakacjach kupiłam proszek do prania - niestety ręcznego, innego nie było. Podobno taki proszek zbyt się pieni i do pralki się nie nadaje. Serio?
Jak byliśmy na wakacjach kupiłam proszek do prania - niestety ręcznego, innego nie było. Podobno taki proszek zbyt się pieni i do pralki się nie nadaje. Serio?
część z moich wyjeżdża na dwa tygodnie i potrzebowałabym mieć z nimi kontakt, ale okazało się że w mojej sieci doliczją mi za to do abonamentu dodatkowe opłaty. czy mogę kupić jakiś nr na karte z gb i połączeniami w roamingu?
Tzn składałam na rodzinny jak jeszcze się uczył i na pozostałe dzieci, ale na pozostałe razem z 300+ a na niego bez 300+. A wysłali mi pismo że w związku z moim wnioskiem ( a tylko ten składałam) przyznali mu też 300+. Dziwne, że nie sprawdzają tego czy dziecko nalal się uczy. Byłam dziś w pobliżu mops i znów będę musiala jechać to odkręcić i ta kolejka, ech
Komentarz
Nie miałam nigdy kota, to, do czego są zdolne, wiem tylko ze śmiesznych filmików z internetów
Jeśli dziecko nie zamierza kontynuować. Nauki po szkole średniej to do kiedy to trzeba to zgłosić w rodzinnym, jak zacznie pracę czy przed początkiem roku szkolnego żeby to 300+ nie przyszło?
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
I zadzwonić żeby korektę decyzji zrobili
Sorry piszę pod słońce, poszukaj na yt kanału jak najwięcej, ona ma super filmik jak szukać.
Inna rzecz, ze pozns dopiero sie zaczyna. U nas znaczy die. Bedzie do pazdziernika
Albo przez epuap