Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1102103105107108168

Komentarz

• Heloł, piszemy o mieszkaniu! :D
    Podziękował(a) 2Agnicha Skatarzyna
  • No w.mieszkaniu mamy padlinę...mięso...wędliny...
  • Rejczel powiedział(a):

Heloł, piszemy o mieszkaniu! :D

W mieszkaniu nie lubie much ale wykazuje ze rowniez sa potrzebne ogolnie

Mam kota
    Muchy przestaly mi dokuczac
  • W mieszkaniu nie toleruje
    Pajkow
    Much

Wszystkiego co sie rusza i jest mniejsze od kota
  • Skatarzyna powiedział(a):

Kajetan chce zostać herpetologiem. Doktorkiem herpetologiem.

Aż sprawdziłam, czy istnieje taka specjalizacja.

Istnieje. B)

Podziękował(a) 2Bea Madzikg
  • Shrekowa powiedział(a):

Ja mam jak @Rejczel , nie przeszkadzają mi owady, mrówki, pająki, choć os itp się boję bo mam uczulenie. Tak samo ćmy itp życie ogrodowo - domowe, normalna kohabitacja ;)
    Za to robale wszelkie, a zwłaszcza ślimaki - oj pękam.

A zwłaszcza bezdomne ślimaki.
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • Bezkręgowców nie lubimy!
    Podziękował(a) 4Barbasia Ewasz Ganna4 Shrekowa
  • Dzisiaj kilka stanęło na mojej drodze.
    Pożałowaly.
    Podziękował(a) 2Barbasia Shrekowa
  • W tym roku jest jakoś tak strasznie duzo os, przynajmniej tu gdzie się obracamy - Małopolska i Podkarpacie. Trzeba uważać, żeby jedząc coś na zewnątrz a szczególnie coś słodkiego nie zjeść albo nie wypić osy.
    Podziękował(a) 1Wanda
  • Przypadkiem podziękowałam Rejczel, a u mnie inaczej, nie boję się zmij, żadnych gadów, zabe to spokojnie na ręce wezmę, za to owadów się brzydzę jak @Juka. Zabić owada, to bez problemu, ale dotknąć się brzydzę.
    Podziękował(a) 1Juka
  • Żaba to płaz, nie boje się żab. Mam lęk i obrzydzenie do gadziny wszelkiej - wszystko wezowate, zmijowate, padalcowate itp.
    Podziękował(a) 1Barbasia
  • Moj mąż z kolei kompletnie się nie boi tej gadziny. Jak trzeba było to rękami w rękawicach powyciągał i powynosil do lasu padalce, które powlazily do studzienki na wodę. Powyciągał też zaskrońce spod starych desek na działce. Ja bym zapaści chyba dostała na sam widok, taki mam odrzut od tego.
  • Mi dziś szerszeń wleciał do buta

Umarłam
    Maż stanąl na wysokości zadania
    Zabił gada
    Podziękował(a) 1Izka
  • Czy ktoś z Was orientował się w temacie bonu mieszkaniowego?
    Kiedy będzie przewidywany czas składania wniosków w zusie?

Bardzo nas to interesuje bo chcemy skorzystać w przeciągu roku.
  • Rejczel powiedział(a):

Moj mąż z kolei kompletnie się nie boi tej gadziny. Jak trzeba było to rękami w rękawicach powyciągał i powynosil do lasu padalce, które powlazily do studzienki na wodę. Powyciągał też zaskrońce spod starych desek na działce. Ja bym zapaści chyba dostała na sam widok, taki mam odrzut od tego.

Niejadowite o ile wiem ;)
    Każdy jakieś fobie ma :) myszy nie lubię bo takie za szybkie futrzaste
  • Ja nie lubię nietoperzy. W pomieszczeniu. Są za szybkie i wcale nie zamierzają skorzystać z otwartego okna czy drzwi. Na zewnątrz to całkiem ciekawe stworzenia. W domu, brrr...
    A na wszelkie pająki, duże muchy, mole i inną gadzinę w domu wzywam któregoś dzielnego rycerza do walki z potworem. Szczególnie, że zwykle usadawiają się one gdzieś na suficie, gdzie nie dosięgam. Na szczęście nie mamy ich dużo, więc może ekosystem jakoś przetrwa pomimo mego niecnego procederu.
  • Rusałka powiedział(a):

Czy ktoś z Was orientował się w temacie bonu mieszkaniowego?
    Kiedy będzie przewidywany czas składania wniosków w zusie?

Bardzo nas to interesuje bo chcemy skorzystać w przeciągu roku.

a na czym to polega? i jakie warunki?.
    @Agnieszka82 może to coś dla Was?
  • To jest pomysł który wszedł z nowym ładem. Na zakup domu, mieszkania, budowy rodziny powyżej 3 dzieci dostają dofinansowanie w bonie 100 tys na ten cel powiększone o 5 tys na każde kolejne dziecko.
    Nie dotyczy to wynajmów.
  • Moja siostra z tego korzystała przy zakupie domu. Mają troje dzieci. Kupowali nowy dom.
  • Jak to? Przecież jeszcze nie weszło w życie. Dopiero od stycznia 2023
  • edytowano września 2022
    Ja pierdziele. Rusałka, nie gniewaj się, ja wam życzę jak najlepiej, ale jak słyszę o kolejnych plusach i bonusach to mnie szlag trafia. Płacę 2 razy tyle haraczu na to chore państwo niz rok temu z powodu ciągłego drukowania kasy, a wcale nie jestem w najgorszej sytuacji
    Moi znajomi zamknęli zakład, którego nawet komuna nie dobila. Ciekawe, z czego swoje dzieci wykarmią... Ach prawda, dobry pan da im zasiłek.
  • Nie no co Ty. :D ja chętnie chce się załapać na te bonusy ale pewnie są haczyki i d...a. jak zwykle xd
    Podziękował(a) 1Juka
  • Ja nawet nie wiedziałam o tym programie bo one są tak ukrywane, że cudem można się dowiedzieć.
    Znajomą mi powiedziała, że chcieli dla wielo wprowadzić ale program stoi wniosków nie ma kasy nie ma bo...jest wojna ;)
  • Mamaw powiedział(a):

Moja siostra z tego korzystała przy zakupie domu. Mają troje dzieci. Kupowali nowy dom.

My też, z mdm. Ale o nowym programie nie słyszałam, tym bardziej, że pus ma przecież mieszkanie plus czy coś takiego.
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • Tzn na ten czekamy bo może się załapiemy.
  • Mieszkanie plus zamknęli?
  • @Juka mam jak Ty. Póki jeszcze jest jakaś część społeczeństwa,które buli te podatki, jest z czego rozdawać hojna ręką. Za x lat się okaże,że zostali sami potrzebujący,bo do takiej zapaści PiS doprowadzi państwo ekonomicznie.
    Naprawdę nie wiem,jak takie jawne kupowanie ludzi za nie swoje pieniądze, wpędzanie kraju w biedę,nie kłóci im się z deklarowanym tak szumnie katolicyzmem. Czuję wielkie obrzydzenie do ich postępowania
    Podziękował(a) 5Bea EluniaSylwia Juka kociara Maga
  • Dzisiaj moja mama się zdziwiła, bo jej pani endo przeprowadziła się do Skandynawii.
    I tak to, zostaniemy krajem prawicowych zasiłkowców, a wykształciuchy spakują swoje kotki i pieski i powiedzą adieu.
    Podziękował(a) 2Bea kociara
  • Mieszkanie dla młodych, a plus chyba też. To znalazłam

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik