Wątek z pytaniami niepasującymi do żadnego innego wątku

1101102104106107168

Komentarz

• Po prostu przeprowadź specjalną operację dearachnizacyjną.
  • Jak to jest na jakiejś tkaninie to przełożyłabym pajączka i jego dzieci na balkon czy taras - tak by spokojnie mogły rozwinąć się maleństwa.
    Nie miałabym serca niszczyć takiego życia, takiej kolonii. Zabijam tylko muchy i komary. Wszystko inne łapie w.szklanke, podsuwam kartkę od spodu i wynosze na zewnatrz. Ostatnio dwa razy wyniosłam duze pająki kątniki.
    Podziękował(a) 3Katanna Milamama Nodobra
  • Ja hoduję Zyzusia z Piwnicy. Łapię mu robaki i pryskam raz w tygodniu wodą
  • A rosołek masz serce jeść? ;)
    Pająki są pożyteczne! Jednakowoż obrzydliwe. Ja zatrudniam męża do rozprawiania się z nimi, z wilkiem albo dzikiem może bym sobie poradziła, ale z pająkiem nieeee! :D
  • Właśnie dlatego nie zabijam pająków - są potrzebne w ekosystemie.
  • Nie są obrzydliwe :) Dla mnie są neutralne.
  • Ja się brzydzę nimi tylko jak trzeba złapać bo są kruche i łatwo je zgnieść lub urwać nogę. Nie mogłabym dlatego ich hodować hobbystycznie. No i trzeba im łapać inne owady, które też mogą się połamać :#
  • Dla mnie owady to jedyna obrzydliwość zwierzęca. Myszy, żaby, jaszczurki -proszę bardzo. Ale robaki ble . Oprócz pszczół! Nie boję się ani nie brzydzę
  • edytowano sierpnia 2022
    A tylko pszczoła potrafi zadać konkretny ból.Mnie brzydzą miękkie robalki bo jeszcze łatwiej się rozgliżdzają. Ale żadne obrzydliwości mnie nie omijają, okruchy w kanapie są miejscem wylęgu moli kuchennych a czasem trzeba sięgnąć po zaginionego pilota, termometr czy coś. :|
  • Mnie z kolei nie ruszają owady. Nie boje się pająków( mogą być dowolnie duże i kosmate), os czy szerszeni. Natomiast bardzo się boje i brzydze myszy, szczurów i wszystkich gadów- obojętnie czy padalców, zaskrońców czy czego tam jeszcze niegryzacego - dla mnie to obrzydlistwo.
    Podziękował(a) 1Monika
    Rejczel powiedział(a):

Właśnie dlatego nie zabijam pająków - są potrzebne w ekosystemie.

Muchy niestety tez są potrzebne w ekosystemie
  • Bo jakby nie muchy to nikt by okien nie mył..
  • Agnicha powiedział(a):

Rejczel powiedział(a):

Muchy walczą w przeciwnej drużynie. Ja tam wolę pająki.
    Ja się bardzo brzydzę robali z twardymi pancerzami .... przemoge się zeby je wyniesc czy pacnąc ale mnie otrząsa .... śniły mi się jak byłam dzieckiem , pamiętam te sny -koszmary

Pająki zupełnie nie ale mamy ich tak dużo w domu że wciągam odkurzaczem ..... po tygodniu wszystkie kąty w pajeczynach
  • Ileż ja mam pająków , boższeee, komu trzeba prześlę dowolną ilość... :# Po południu zdejmuję pajęczynę na pół drzwi wejściowych, żeby kolejnego dnia rano wpaść w kolejną. Nie wiem kiedy on ją plecie ... I taki cwaniak, że nie da się złapać. Okna ubrudzone bardziej od pająków niż od much. Dziękuję, nie lubię i nigdy nie polubię.

Podziękował(a) 2agatak Ganna4

Trochę niewyraźnie widać, mam dziurę między brwiami. Prawdopodobnie w nocy ugryzł mnie pająk, rankiem wstałam z mocnym zaczerwienieniem i twardym bąblem, który w ciągu kilku dni urósł do rozmiarów takich, że wszedł w pole widzenia. Potem wyskoczyły węzły chłonne przy śliniankach. Lekarz uznał, że wygląda mu to na odczyn po ugryzieniu pająka..
    Bąbel - wrzód powoli zasychal i stopniowo odpadał. Był gruby na ok.1,5 milimetra. Została głęboka blizna, do dziś nie mam w tym miejscu czucia.
    Jak sobie pomyślę, że coś mi po twarzy łazilo brrr... :( Z sypialni eksmituję każde stworzenie.
    Nie widać, nie umiem zrobić dobrego zbliżenia.
    Wyrzuciłam zdjęcie.
  • Ja się brzydzę robaków takich od much. Blee.... Z pająkami muszę żyć pokojowo, bo z racji ogrodu pełno ich u nas. I tak jak u @gahana, pajęczyny w dziwnych miejscach, np na szufladzie że sztućcami, którą się otwiera kilkadziesiąt razy na dobę.
    Podziękował(a) 1Bea
  • Strach przed pająkami może być bardzo kobiecy. Widzisz pająka i wołasz na pomoc rycerza! Wieszasz się na szyję a on dzielnie zdjemuje wroga.
    Dla moich córek to mąż lub bracia :)
    To oczywiście żartobliwie.

Ja tam lubię pająki, piękne pajęczyny na dworze w deszczu a w domu też nie przeszkadzają. No chyba, że wygląda to tak jak na wklejonym zdjęciu to obiad dziś mam z głowy na wspomnienie widoku. Brrr
    Nie zabijamy u nas pajakòw, ściągamy i wyrzucamy na dwór. Muchom tak nie odpuszczamy.
  • U nas bohaterem wyprowadzajacym pająki i wynoszącym truchła myszy jest Wojtek.
    Podziękował(a) 2[Usunięty użytkownik] Izka
  • Ja mam jak @Rejczel , nie przeszkadzają mi owady, mrówki, pająki, choć os itp się boję bo mam uczulenie. Tak samo ćmy itp życie ogrodowo - domowe, normalna kohabitacja ;)
    Za to robale wszelkie, a zwłaszcza ślimaki - oj pękam.
  • Żaby, żaby są bleeee. Mój mąż jest tym zachwycony że się ich boję :)
  • Skatarzyna powiedział(a):

U nas bohaterem wyprowadzajacym pająki i wynoszącym truchła myszy jest Wojtek.

My mamy koty.
    One przynoszą truchła w darze :grimace:
    I jest jeszcze Piotruś.
    Nie ma jak pokazać mamusi mały szkielecik :smiley:
    Podziękował(a) 1Skatarzyna
  • Ja się brzydzę nawet takich węży zabawkowych, gumowych albo takich drewnianych, odpustowych żmij. Można mnie śmiertelnie nastraszyć takim badziewiem. Mam snejkofobię.
    Gady są w.porządku. Lubię jaszczurki.
    Płazy, mięczaki i obleńce - to zuo.
  • Kajetan chce zostać herpetologiem. Doktorkiem herpetologiem.
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • Habilitowanym?
  • Shrekowa powiedział(a):

Habilitowanym?

A tego słowa chyba jeszcze nie zna.
    Podziękował(a) 2Barbasia Shrekowa
  • Rejczel powiedział(a):

Agnicha powiedział(a):

Rejczel powiedział(a):

Muchy walczą w przeciwnej drużynie. Ja tam wolę pająki.
    Mysle jednak co rovią z poadlina a raczej ich larwy

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik