Idą po nasze dzieci, czyli skandal z pominięciem kóz w szkole.

12346

Komentarz

• ryjek007 powiedział(a):

Będą zaraz zebrania na koniec/ początek semestru - wydrukujcie i weźcie podstawę do klas swoich dzieci i pokażcie innym.

Macie gdzieś pod ręką linka do pełniej treści?
  • Tusk za dobrowolnością edukacji zdrowotnej
  • @Weronika85 - wklejalam na poprzedniej stronie, albo jeszcze wcześniejszej
    Podziękował(a) 1Weronika85
  • @Cykoria , proszę, podaj tytuł książki o. Kłoczowskiego i stronę. Dzięki!
  • @ryjek007 Jan Andrzej Kłoczowski OP "Kłocz. Autobiografia" , str. 322

Podziękował(a) 1ryjek007
  • @Cykoria , dzięki serdeczne!

A właśnie czytam na portalach, że jednak MEN myśli o kroku w tył i nie wdrażaniu EZ od września. Na Do rzeczy czytałam, a oni za Wyborcza przedrukowali.

Co do argumentów - kto nie ma czasu na podstawę z EZ niech przeczyta opinię IPZIN-u, to tylko kilka stron. Konkret, argumenty, badania.
  • mamlu powiedział(a):

kociara powiedział(a):

To nie jest promocja zboczen.
    Natomiast jest spora szansa na to,ze uchroni wiele dzieci przed zboczencami
    Owszem, wiel treści niepotrzebnych ale bez przesady

Idąc takim tokiem myślenia, dobrze prowadzona katecheza mogłaby uchronić społeczeństwo przed zdradami, rozwodami, przemocą, kazirodztwem itp. pytanie czemu nie jest obowiązkowa?
    Bo szkoła jest powszechna a katecheza dla wybranych. W Polsce jest wiele wyznań i sekt.
  • Bea powiedział(a):

mamlu powiedział(a):

kociara powiedział(a):

To nie jest promocja zboczen.
    Natomiast jest spora szansa na to,ze uchroni wiele dzieci przed zboczencami
    Owszem, wiel treści niepotrzebnych ale bez przesady

Idąc takim tokiem myślenia, dobrze prowadzona katecheza mogłaby uchronić społeczeństwo przed zdradami, rozwodami, przemocą, kazirodztwem itp. pytanie czemu nie jest obowiązkowa?
    Bo szkoła jest powszechna a katecheza dla wybranych. W Polsce jest wiele wyznań i sekt.
    Dlatego wszelkie przedmioty noszące znamiona ideologii powinny być dobrowolne.
    Podziękował(a) 1Calineczka27

@Cykoria , dzięki serdeczne!

A właśnie czytam na portalach, że jednak MEN myśli o kroku w tył i nie wdrażaniu EZ od września. Na Do rzeczy czytałam, a oni za Wyborcza przedrukowali.

Co do argumentów - kto nie ma czasu na podstawę z EZ niech przeczyta opinię IPZIN-u, to tylko kilka stron. Konkret, argumenty, badania.

Ja się obawiam, że to jest strategia na "do wyborów", żeby nie drażnić wyborców, a po wyborach się okaże, że jednak lekcje będą. Chyba że wtedy będzie już za późno, bo etaty itd.?

Dzisiaj widziałam nagranie Żukowskiej i Kotuli, jak Kotula prosto z mostu mówiła, że np. rozmawiają o ustawie o uzgodnieniu płci, ale nie publicznie, ponieważ podjęli decyzję, że do końca kampanii prezydenckiej nie będą o tym mówić.
    https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1157771289040080&id=100044216600346 (w komentarzach jest nagranie)
    Podziękował(a) 2Juka Kika
  • Na dziś, nieobowiązkowa. Tako rzecze nie tylko vicepremier, ale sam premier.
    To znaczy, że po wyborach machina ruszy na nowo, i będzie przedmiot od 2026.

Donald Tusk na wtorkowej konferencji prasowej w Helsinkach był pytany, czy edukacja zdrowotna powinna być dobrowolnym czy obowiązkowym przedmiotem szkolnym. - Jestem raczej zwolennikiem, żeby w takiej sytuacji stawiać raczej na dobrowolność niż na przymus - odpowiedział szef rządu.
    https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-premier-jasno-o-edukacji-zdrowotnej-jest-rozlam-w-koalicji,nId,7892237#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
    Podziękował(a) 1Kika
  • edytowano 16 stycznia
    Rejczel powiedział(a):

AnnoDomini powiedział(a):

Ale wiesz, że można mieć też mentalny okres, panowie trans taki mają.

Teraz to już bardziej pytanie: kto nie ma okresu, prawie wszyscy mają.
    Nie na temat, ale nie będzie o elektrykach, dopiero jutro:
    Żarty żartami, ale tydzień ma nie dlatego 7 dni że po robocie Pan Bóg przysnął, ale dlatego że nie da się inaczej podzielić miesiąca księżycowego na krótsze okresy, tak żeby rolnik odsapnął. Wszystkich miesięcy jest 13, nawet Słońce przechodzi przez 13 gwiazdozbiorów. Tylko luty jest oazą normalności, ale nie każdy, bo by się ludziom w prokto poprzewracało. To jak ze zmianą czasu, ale nie na letni czy gorący, tylko że gdyby wszędzie była taka godzina jak w Londynie, to by nas było trudniej tumanić i gospodarka by się rozgrzała. Miesiąc i księżyc to to samo, jakby kalendarz nie był pokopany to miłośnicy NPR-u byli byprzeszczęśliwi.

Albo jazda po prawej stronie i skrzyżowania qównorzędne: potem płacz że tyle ofiar i dalej nic z tym nie robią. W UK wszędzie są ronda, nawet jak nie ma miejsca, w wielu krajach nadal jeździ się po lewej stronie i tak jest bezpieczniej.

Ruch prawostronny forsowali nieciekawi ludzie.

Patricia JANEČKOVÁ - RUSALKA
  • NIEOBOWIĄZKOWA. - https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-barbara-nowacka-oglasza-chodzi-o-nowy-przedmiot-w-szkole,nId,7893417

Ale jednak - od września.
    Marnotrawstwo ludzi, zasobów, doświadczenia (patrz: raport IPZIN)

Podziękował(a) 1mysikrolica
  • Nieobowiazkowa, ale w 2025, potem zobaczymy... Czyli byle dorwać całą władzę i potem...
    Podziękował(a) 1Prayboy
  • Dlatego cały czas trzeba naciskac na MEN - można argumentami z IPZIN, bo dobre.
    I mówić innym - szeroko.
  • edytowano 16 stycznia
    Po wyborach machina ruszy ale Polacy za bardzo zacietrzewieni żeby zacząć podejmować racjonalne decyzję. Nas muszą docisnąć tak butem aż będziemy w stanie agonalnym wtedy dopiero włącza się szare komórki i opór przed wszelkimi głupotami
    Więc ez albo od tego września albo kolejnego będzie obowiązkowa
  • Swoją drogą ciekawi mnie, ile było głosów sprzeciwu, że się jednak ugięli chociażby ze względu na wybory. Ostatnie informacje, jakieś widziałam na temat liczby sprzeciwów, to było, że liczą... Musiało być sporo
    Podziękował(a) 1Weronika85
  • mysikrolica powiedział(a):

Swoją drogą ciekawi mnie, ile było głosów sprzeciwu, że się jednak ugięli chociażby ze względu na wybory. Ostatnie informacje, jakieś widziałam na temat liczby sprzeciwów, to było, że liczą... Musiało być sporo

Byly bardzo różne inicjatywy więc tak jak ja to podpisywałam chyba że 2 różne petycje plus wysłałam sprzeciw - w taki sposób nawet jeśli nie było aż tak dużo to się pomnożyło
  • Zuzapola powiedział(a):

Nieobowiazkowa, ale w 2025, potem zobaczymy... Czyli byle dorwać całą władzę i potem...

Nie dorwą władzy. Lewica się właśnie pogrzebała, konfederacja to samo, Trzaskowskiego albo zastąpią Sikorskim albo przegrają. A Sikorski jest zbyt niezależny więc nawet jeśli go wystawią to im się urwie więc raczej nie wystawią. Trzaskowski już się staje człowiekiem memem jak przedtem Komorowski.
    Hołownia się znudziła.
    Podziękował(a) 1Zuzapola
  • edytowano 16 stycznia
    Na razie sukces że w 2026 nieobowiązkowy- w 2025 śladu nie będzie po ulubieńcach Kociary. Rozsypią się po wyborach.
  • edytowano 16 stycznia
    mysikrolica powiedział(a):

Swoją drogą ciekawi mnie, ile było głosów sprzeciwu, że się jednak ugięli chociażby ze względu na wybory. Ostatnie informacje, jakieś widziałam na temat liczby sprzeciwów, to było, że liczą... Musiało być sporo

To bez znaczenia protesty. Ich to wali. Kosiniak się postawił i to wystarczyło. Bez PSL koalicja nie istnieje- bez lewicy istnieje-zawsze mogą liczyć na głosy konfederacji- poza tym lewica zje kupe spod siebie byle rządzić. Zobaczcie- wywalili im Wieczorka, Gdulę. A teraz jeszcze mają rozdwojenie w kandydatach na prezydenta. Są słabi i pokazali swoją ignorancję
    Podziękował(a) 1Zuzapola
  • Protesty szacowane na 250 tys
    Wpiszcie protesty MEN Nasz Dziennik w wyszukiwarkę, to pokaże dane. ND zwrócił się z zapytaniem publicznym do MEN i musieli odpowiedzieć.
    Podziękował(a) 3Barbasia mysikrolica Prayboy
  • https://pro-life.pl/webinary/

Dziś webinar w temacie. Można odsłuchać później. A start o 19.00
    Podziękował(a) 1Barbasia

Protesty szacowane na 250 tys
    Wpiszcie protesty MEN Nasz Dziennik w wyszukiwarkę, to pokaże dane. ND zwrócił się z zapytaniem publicznym do MEN i musieli odpowiedzieć.

Nauka dla 6 cio latków wprowadzili poprzednio mimo protestów
    Podziękował(a) 1Bagata

To powiem tak rodzice mają w du.ie swoje dzieci, 250 tys w 38mln kraju...

https://pro-life.pl/webinary/

Dziś webinar w temacie. Można odsłuchać później. A start o 19.00

Będę w pociągu o tej porze, gdzie będzie do odsłuchania?
  • Agmar powiedział(a):

ryjek007 powiedział(a):

To powiem tak rodzice mają w du.ie swoje dzieci, 250 tys w 38mln kraju...
    Na moich grupach szkolnych było bardzo dużo głosów za ez. Nawet na zasadzie "nie wierzę, żeby miało to być coś nieodpowiedniego dla dzieci" i "spróbujmy, zobaczmy".
  • edytowano 16 stycznia
    Prayboy powiedział(a):

ryjek007 powiedział(a):

Nauka dla 6 cio latków wprowadzili poprzednio mimo protestów
    Na szczęście mamy rok wyborczy
  • @Agmar, to jest pytanie do każdego z nas - tego, co jest bardziej świadomy.
    Komu JA powiedziałam, kogo zachęciłam do wysłania protestu, albo - czy na swoim fb udostępiłam link do protestu.
    A jak nie mam przestrzeni na działania, czy w modlitwie pamiętam (choćby i zbiorczo, np "za Polskę") o różnych tego typu akcjach.
    Nie chodzi mi o jakieś wytykanie, skądże. Tylko wyłącznie my możemy coś wpuścić w obieg znajomych/ środowiska (działanie) i w system (modlitwa, umartwienie).
  • @Ganna4 - jak się zapiszesz na webinar, to jutro dostaniesz link do niego plus materiały w temacie.
    Podziękował(a) 1Ganna4

@Agmar, to jest pytanie do każdego z nas - tego, co jest bardziej świadomy.
    Komu JA powiedziałam, kogo zachęciłam do wysłania protestu, albo - czy na swoim fb udostępiłam link do protestu.
    A jak nie mam przestrzeni na działania, czy w modlitwie pamiętam (choćby i zbiorczo, np "za Polskę") o różnych tego typu akcjach.
    Nie chodzi mi o jakieś wytykanie, skądże. Tylko wyłącznie my możemy coś wpuścić w obieg znajomych/ środowiska (działanie) i w system (modlitwa, umartwienie).

Możemy tylko ja osobiście odbijałem się od ściany ale myślałam że tylko u mnie taka zlewka a patrząc na głosy chyba nie tylko

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik