Idą po nasze dzieci, czyli skandal z pominięciem kóz w szkole.
od 1 września obowiązkowy przedmiot w szkole
https://www.krasp.org.pl/files/public/dokumenty/dokumenty_opiniowane/projekt_rozp_ME_zm_rozp_podstawa_programowa_wychowanie_przedszkolne.pdf
strona 28
uczeń wymienia specjalności zawodowe zajmujące się tematem seksualności człowieka i zdrowia reprodukcyjnego (ginekologia, urologia, andrologia, seksuologia, dermatologia i wenerologia, proktologia, endokrynologia, położnictwo, fizjoterapia uroginekologiczna, farmacja).
proktologia jako specjalność zawodowa zajmująca się tematem seksualności...
a gdzie weterynaria? dlaczego kozy mają być pomijane. Oburzające!
https://www.krasp.org.pl/files/public/dokumenty/dokumenty_opiniowane/projekt_rozp_ME_zm_rozp_podstawa_programowa_wychowanie_przedszkolne.pdf
strona 28
uczeń wymienia specjalności zawodowe zajmujące się tematem seksualności człowieka i zdrowia reprodukcyjnego (ginekologia, urologia, andrologia, seksuologia, dermatologia i wenerologia, proktologia, endokrynologia, położnictwo, fizjoterapia uroginekologiczna, farmacja).
proktologia jako specjalność zawodowa zajmująca się tematem seksualności...
a gdzie weterynaria? dlaczego kozy mają być pomijane. Oburzające!
Komentarz
choc nie łudzę się, że będzie ie gzamin ale wtedy raz, że licze na nasza szkołe, że jakoś sensownie do tego podjecie, albo będziemy tłumaczyć, czego sie uczą i co to jest naprawdę
1)rację
2)potrzebę zjedzenia czekolady
Ostatnio mój Maciej miał zagwostke czemu Zosia nie chce jeść słodyczy a potem nagle zjada cała czekoladę "Mamo to nienormalne jest" - w końcu zwykle oddaje im słodycze a tu szok bo sama zjadla
Czy chodzi o to że mężczyźni są ubodzy bo nie menstruują”?
To jeśli kogoś nie stać na podpaski, tampony i inne środki higieniczne potrzebne podczas menstruacji.
Chociaż jak ostatnio kupowałam córce ob to cena mnie nieco zdziwiła.
Z mojej obserwacji "ubóstwo menstruacyjne "to po prostu patologiczne układy w rodzinie
Edit - sprawdziłam ceny tamponów. Od 0,20 do 1,20 za sztukę.
Kiedy do Polski przybyły tampony? Były gdzieś w PRL w pewexach?