Spis powszechny

12346

Komentarz

• Spisałam się siama przez kompiuter z delikatną pomocą męża.
  • @jan_u chcesz nas spisać???
  • AB_ powiedział(a):

@jan_u chcesz nas spisać???

Pewnie.
  • Masz numer jak coś, nie? To ja przygotuję nr-y pesel ;) mało czasu zostało do końca września.
    Podziękował(a) 1jan_u
  • @AB_ jutro koło południa mogę?
  • @jan_u też chcę się spisać.
    Podziękował(a) 1jan_u
  • edytowano września 2021
    Ewasz powiedział(a):

@jan_u też chcę się spisać.

Napisałem priv.
    Podziękował(a) 1Ewasz
  • @jan_u przepraszam, wiem, że nie ten wątek, ale czy nie występujesz w tej chwili w audycji Radia Plus?
    Podziękował(a) 1jan_u
    AgaMaria powiedział(a):

@jan_u przepraszam, wiem, że nie ten wątek, ale czy nie występujesz w tej chwili w audycji Radia Plus?

Owszem, to ja. Jak wrażenia?
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • Bardzo pozytywne <3 . Masz sympatyczny głos, treść też świetna, choć słuchałam tylko części audycji przy zmywaniu naczyń.
    o:)
    Ale zauważyłam, że Twoje wypowiedzi były wyważone. Do tego ciekawa była obserwacja, że matki z kilkorgiem dzieci spotykają się z różnym odbiorem, a tatusiowie z pozytywnym.
    Podziękował(a) 3Izka jan_u MAFJa
  • Wczoraj @jan_u mnie spisywał i faktycznie, głos urzekający.
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • AgaMaria powiedział(a):

Bardzo pozytywne <3 . Masz sympatyczny głos, treść też świetna, choć słuchałam tylko części audycji przy zmywaniu naczyń.
    o:)
    Ale zauważyłam, że Twoje wypowiedzi były wyważone. Do tego ciekawa była obserwacja, że matki z kilkorgiem dzieci spotykają się z różnym odbiorem, a tatusiowie z pozytywnym.</p>

Co to za audycja była?
  • @Agmar to była audycja Patrycji Michońskiej pt. Ludzkim głosem. Autorka tak co dwa lata mnie zaprasza na pogaduchy. Tym razem o rodzicielstwie zastępczym, ale szersze refleksje o wychowaniu też się pojawiły.
    Podziękował(a) 2AgaMaria Agmar
  • No to spisaliśmy się, aczkolwiek nie udało się wpisać że mieszkałam w ZSRR, bo nie było takiego państwa do wyboru. Jestem zdegustowana.
  • Wpisałam Rosję.
  • @jan_u spiszesz mnie jeszcze dzisiaj? Tel.na priv?
  • Dobra, spisałam się.
    Podziękował(a) 1jan_u
  • EluniaSylwia powiedział(a):

Dobra, spisałam się.

"Dobrze się spisalaś" nabiera nowego znaczenia. ;)
    Podziękował(a) 5Bea jan_u JoannaS ola_g Skatarzyna
  • Czy kazdy spisuje się indywidualnie? Czy jako rodzina? Co z dorosłymi dziećmi, które z nami nie mieszkają?
    Każdy odpowiada za siebie, a już na pewno dorosłe dzieci mieszkające samodzielnie. Niemniej dorosły domownik może za zgodą spisać innych.
  • Mnie babka dopadła telefonem w sobotę po Eucharystii ok.21(!) . Umówiliśmy się na pon o 12 a następnie spisywała ręcznie na 5 razy bo system się wieszał
  • Ja się wczoraj spisałam w 10 minut przez internet bez żadnego problemu.
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • jan_u powiedział(a):

Czas jest do 30. Września.
    @Wandeal do celów roszczeń dane z rejestru nieruchomości i o transakcjach na rynku nieruchomości są dużo lepszym źródłem, nic im po spisie.

Jak Ty mocno wierzysz, że wróg nie zamierza nic złego...

W rejestrze nie ma danych o FAKTYCZNYM stanie zamieszkania, i danych technicznych jak np. sposób ogrzewania. Oni chcą wiedzieć jak dokładnie i aktualnie wygląda sytuacja - jak każdy bandyta planujący rabunek. A rabunek będzie na co najmniej 2 sposoby - bezpośrednie roszczenia i podatki (kataster, kary za nieekologiczne ogrzewanie, przymusowe dostosowanie do wymogów, itp.). Koszty spisu ponoszą Polacy, więc co im szkodzi - zażądali danych i dostali. Teraz mają Polskę jak na talerzu - tylko wybrać najlepsze kąski...
  • Pamietajcie jeszcze o spisie emisyjnosci, czyli czym dom ogrzewacie. Do przyszłego roku trzeba.
  • Chyba tym matołom w gminie napiszę, że nie ogrzewam, lubię chłodno.
    Już mnie to wkurzać zaczyna, spis energetyczności czy jak tam budynku, spis emisyjności, spis oczyszczalni i szamb i co jeszcze?
  • Madzikg powiedział(a):

? @PawelOdOli wszyscy?

Mieszkańcy bloków chyba nie...
    Podziękował(a) 1Madzikg
  • Za bloki składają zarządcy nieruchomości.
    Złożyć trzeba za wszystkie domy jednorodzinne, bliźniaki... również te letnisko używane okresowo.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik