Spis powszechny
Taka grafika wpadła mi w ręce
Stoi za tym pomysł, żeby nie zaznaczać Kościoła Katolickiego w spisie powszechnym...
Ciekawe, czy powstała jakaś kontrakcja?
Stoi za tym pomysł, żeby nie zaznaczać Kościoła Katolickiego w spisie powszechnym...
Ciekawe, czy powstała jakaś kontrakcja?
Komentarz
Jeśli ktoś ma minimum poczucia katolicyzmu w sobie, to niezależnie od pretensji do Papieża czy księży, zaznaczy że jest katolikiem.
No chyba że nie ma, wtedy faktycznie może niech lepiej nie zaznacza. Niech przynajmniej będzie wiadomo jak te statystyki naprawdę wyglądają.
Natomiast w kwestii spisu niepokoi mnie nacisk na udział oraz pytania. Np o stan zdrowia itp. Dziwne te pytania.
Pytania były czysto statystyczne.
Też byłam rachmistrzem. W dwóch spisach.
Pytanie o wyznanie też nie jest jakoś przeze mnie odczuwalne jako atak. Ot, pytanie o wyznanie. Mozna odmówić odpowiedzi
Jak muszą wiedzieć to podaj moj adres
Nie spisujecie? Czekacie na telefon?
Jak kiedyś był spis, to można było zaznaczyć NN tam gdzie imię i nazwisko, nie było obowiązku podawania.
A teraz żeby się zalogować, to trzeba PESEL podać... Nie śmierdzi Wam to?
Na szczęście nie mam czasu o tym myśleć, ani się spisywać.
Jak wiadomo "pierwszy spis odbył się gdy wielkorządcą Syrii był Kwiryniusz", więc tradycja jest dość długa.
Natomiast taka aktualizacja wiedzy jest potrzebna co jakiś czas, bo prowadzenie jakiejkolwiek polityki społecznej, finansowej itp. całkiem bez danych (statystycznych i zanonimizowanych) nie jest możliwe.
W 2011 roku spis nie był pełny. Był dobrowolny samospis internetowy wspomagany jak i teraz loterią z nagrodami (teraz jest m. in. po jednym samochodzie na województwo), do tego spis 30% bodaj gospodarstw domowych oraz spis reszty z urzędowych zbiorów danych.
Infolinia banku oficjalna niby dzwoni i...kasa idzie w chmury a i kredyty mogą zostać ...bo zaufałeś, że to pracownicy twojego banku...
Może można zadzwonić pod ten ich numer i zaprosić do domu?
Mi w sumie nie chodzi o niespisanie się, tylko sposób tego spisu.
BTW: ciekawe, czy można od nich zarządać negatywnego wyniku na Covid