Z ciekawostek przezimowała mi kalia zantedeschia w gruncie. W tym miejscu była w zeszłym roku, większość wykopałam na jesieni. A ten listek teraz wyrasta.
Generalnie od tego roku mam nieproszonych gości w ogrodzie - turkucie. Mam jednego kota który je wykopuje. Ma ktoś na nie sposób? Sąsiad mówi, żeby prądem potraktować
Pułapki robiliśmy jesienią, obornik i pod niego włażą, robiłam tez zakopane słoiki z wodą przy ich trasie, ale ciężka walka, jak już przyjdą.... Dudki i krety sobie najlepiej z nimi radzą, czyli zapraszać krety, zamiast zwalczać, lepiej mieć kopce niż turkucie.
Generalnie od tego roku mam nieproszonych gości w ogrodzie - turkucie. Mam jednego kota który je wykopuje. Ma ktoś na nie sposób? Sąsiad mówi, żeby prądem potraktować
papryka, przed przebarwieniem, miała takie czarne plamy, nie było to związane z chorobami - ja nie pamiętam, by coś się działa w takimi owocami. Uprawy masz piękne. Czy słonecznik jest ozdobny czy jadalny? Bo jadalny to za gęsto posadzony. On potrzebuje więcej miejsca dla siebie, do tego jest żarłoczny i duzo wody zabiera.
Komentarz
Z ciekawostek przezimowała mi kalia zantedeschia w gruncie. W tym miejscu była w zeszłym roku, większość wykopałam na jesieni. A ten listek teraz wyrasta.
Lilie dopiero w pąkach.
Mam jednego kota który je wykopuje.
Ma ktoś na nie sposób?
Sąsiad mówi, żeby prądem potraktować
A to jedyne co w tym roku mi wyszło to czosnek zimowy, do bioder mi sięga
I mój kącik pomidorkowy
Czy powinnam zasilić dolistnie wapniem?