Nowenna pompejańska

1356714

Komentarz

• @Mamaw Różaniec, jedną część, to 25 lat to chodziło o raczej stałą porę bo dużo wcześniej choć z przerwami zaczęłam tzn od 9 rz. I tak mi zostało.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Radosną w dzień, Bolesna i Chwalebna po 22. Przy robieniu czegoś i zajmowaniu się Ulą nie daje rady.
    Podziękował(a) 1Mamaw
  • Ja tak widzę, że przy małych dzieciach byłoby trudno odmówić dziennie 3 części, przynajmniej ja nie dałabym rady. U nas w rodzinie tylko chrzestny jednego z dzieci mówi Nowennę, ale on jest samotny i ma sprzyjające warunki. Pewnie Matka Boża patrzy na serce i chęci ale mi to zawsze przeszkadza jak nie mam jak się skupić i mówię byle jak, bez rozważania itd. a tak np mam jak jadę MPK. No zawsze ktoś dzwoni, ludzie głośno gadają, łatwo się rozproszyć dlatego juz poprzestaje na 1 części przynajmniej dziennie. A jak słyszę, że ktoś jest w trakcie Nowenny to mocno kibicuję i podziwiam.
    Podziękował(a) 1Agnieszka88
  • Kto startuje 1 listopada? Akurat na Boże Narodzenie się kończy. Ja się zapisałam na coś takiego , nie wiem czy fajne, eksperyment. https://nowenny.pl/nowenna-pompejanska-na-boze-narodzenie
    Podziękował(a) 1Basja
  • Ech,ja zaczęłam teraz,16. Mam skończyć 8 grudnia
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • Odpadłam znowu...po dwóch tygodniach :(
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • @JoannaS też zaczynam 1.11.
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • Szybka i nagła decyzja - ja też.
  • Ja też dzisiaj zaczynam, nie wiem czy wytrwam ale co mi szkodzi :)
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • I ja się chyba dołączę, razem raźniej, mam bardzo ważną intencję... Rozpada się 5letnie małżeństwo mojej kuzynki, szok dla wszystkich, oboje zacięli się, jest półtoraroczne dziecko, ich matki to porażka, ludzie koło 40tki :disappointed: dużo by pisać.
    Podziękował(a) 2Ida JoannaS
  • Ja zaczęłam 8 października, ale Wam pokibicuję i gorąco zachęcam niezdecydowanych :)
    Podziękował(a) 1JoannaS
  • Ja obiecuję sobie, że zacznę jak nie będę pracować. Tak trudno mi będzie, bo prawie cały różaniec codziennie, więc drugi to jak na mnie trochę za dużo.
  • mamababcia powiedział(a):

Ja obiecuję sobie, że zacznę jak nie będę pracować. Tak trudno mi będzie, bo prawie cały różaniec codziennie, więc drugi to jak na mnie trochę za dużo.

W sensie 3 części codziennie ? Wow :)
  • Prawie cztery
  • @mamababcia szacun ! :love:
    Podziękował(a) 2mamababcia ola_g
  • To wszystko przez te Róże ;)
  • Dobra ja dzisiaj dałam radę, oby jutro się udało
    Podziękował(a) 2JoannaS mamababcia
  • Apkę na telefon mam. Nowoczesność w domu i zagrodzie :D

Podziękował(a) 1mamababcia
  • Jest taka na Nowennę?
  • edytowano listopada 2022
    mamababcia powiedział(a):

Jest taka na Nowennę?

Jest, trzeba wpisać nowenna pompejańska w sklepie Play

Podziękował(a) 1mamababcia
  • Co daje taką apka?
  • Na razie to jeden dzień więc nie wiem czy rozważania są te same. Zaznacza się już odmówione modlitwy. Jeszcze nie sprawdzałam czy odsłuchanie jest po jednej, czy po 10 bo jakby było po 10 to można coś robić i odmawiać wygodnie. Zobacze jutro.
  • Mi to sluzy do odhaczania (wczesniej.mialam te obrazki do odhaczania) bo zdarza mi się że nie wiem czy odmówiłam jak mam zakręcony dzień. A sam różaniec lubilam z modlitwy w drodze, jak był śpiewany męski aż ciary szły ale tego już nie ma, a szkoda.
    Ja już mogę dziś odhaczyc, wstałam o 6 i mimo że dzieci stawały na głowie w przeszkadzaniu udało się i modlitwy na dziś za mną
    Podziękował(a) 2mamababcia Skatarzyna
  • Ja nie mam jak niestety nadal ale mocno Wam kibicuję.
    Czasowo mieszczę się tylko z jedną częścią Różańca dziennie jak maluchy drzemią. Czasami jak wychodzę w miasto to też ale mam trudność ze skupieniem, rozważaniem.
    U nas Nowennę odprawia chrzestny Józia I jest bardzo skuteczna ( pomogło w przypadku Kuby, Zuzi) to mnie też osobiście motywuje.
    Podziękował(a) 1Lorelei
  • Moja pierwsza nowenna wysłuchana, teraz tę zaczęłam, mi pomaga z YouTubem czasem na słuchawkach.
  • Więc wersja z odsłuchaniem jest płatna, puściłam z YouTube. A rozważania są te same.
  • Może podzielimy się tu linkami na You tube chociażby? JA się przymierzam, ale jutro najszybciej mi się uda.
  • JoannaS powiedział(a):

Więc wersja z odsłuchaniem jest płatna, puściłam z YouTube. A rozważania są te same.

Bardzo mnie drażni, że na modlitwie ktoś kasę zarabia.
    Podziękował(a) 3JoannaS Nigella Zuzapola
  • Żeby ktoś nagrał całe 54 dni, i do każdej części różańca dał codziennie inne rozważania to by było super.
    Podziękował(a) 2Skatarzyna Zuzapola

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik