Cóż tam panie w polityce?!

14849505153

Komentarz

• Tak, w grze europejskiej jesteśmy pokrzywdzeni i celowo niszczeni.
    Podziękował(a) 2Barbasia Zuzapola
  • Najgorsze jest to, że krzyczą łap złodzieja, a u nich korupcja i niszczenie wolnych mediów.
    Podziękował(a) 2Barbasia Rogalikowa
  • ja wrecz uwazam ze nasz rzad jest za miekki i za bardzo sie daje UE wozić za nos. Całkowicie zgadzam sie z Narodowcami w kwesti nazewnictwa tego burdelu Eurokołchozem .
  • Spoko. Premier pojedzie i przewiezie następną dżentelmeńską umowę.
    Niestety z wyjściem też jest problem. Zobaczcie jak jest niszczona UK. A oni są dużo silniejsi i mają prawdziwe wsparcie z USA.

Jesteśmy w d.
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • pawelk powiedział(a):

Spoko. Premier pojedzie i przewiezie następną dżentelmeńską umowę.
    Niestety z wyjściem też jest problem. Zobaczcie jak jest niszczona UK. A oni są dużo silniejsi i mają prawdziwe wsparcie z USA.

Jesteśmy w d.

wiec co pozostaje? bo niedługo zrobią z nas kolonie i skansen do oglądania?
  • pawelk powiedział(a):

Jesteśmy w d.

Jak niszczona?
  • pawelk powiedział(a):

Jesteśmy w d.

Sami zginiemy, szczególnie w starciu z Rosją.
  • Rogalikowa powiedział(a):

Izka, sorry, ale bzdury. Europejski stolik należy wywrócić jak najprędzej. To nieuczciwa,.niszcząca gra. Kogo niby obraża nasz rząd? Nie jestem miłośnikiem (mówiąc delikatnie), ale bez przesady już w tej krytyce.

Pokaż z kim nie jest w sporze.
  • No tak, bo trzeba się na wszystko zgadzać i robić jak każą, wtedy sporu nie ma...
    Podziękował(a) 2Barbasia Rogalikowa
  • Jak niszczona

Przypomnij sobie co się stało, gdy UK nie chciała podpisać złego traktatu z UE.
    W ciągu dnia grzecznie podpisali.
  • Zuzapola powiedział(a):

No tak, bo trzeba się na wszystko zgadzać i robić jak każą, wtedy sporu nie ma...

Każde państwo ma swoje interesy i o mnie walczy. U nas jest ten pech, że mamy piąta kolumnę, dzięki której pół społeczeństwa , o mocnych kompleksach, trzyma z Niemcami.
    Podziękował(a) 3Barbasia Rogalikowa Zuzapola
  • Postaw Polski YT.
    Banbye.pl
  • edytowano grudnia 2021
    pawelk powiedział(a):

Jak niszczona

Przypomnij sobie co się stało, gdy UK nie chciała podpisać złego traktatu z UE.
    W ciągu dnia grzecznie podpisali.
    Nie pamiętam.
    Pamiętam ze się bawili z tematem zamiast się z nim zmierzyć, do chwili upłyniecia terminu.
  • Pamiętasz wariant brytyjski i zablokowanie granicy z UE? Na drugi dzień UK podpisała wszystko.
  • "Zamknięte granice. Jest porozumienie między Francją a Wielką Brytanią- Money.pl" https://www.money.pl/gospodarka/zamkniete-granice-jest-porozumienie-miedzy-francja-a-wielka-brytania-6589090935352096a.html?amp=1
    To?
    Są poza ue to muszą się liczyć z tego typu akcjami
  • edytowano grudnia 2021
    No o tym mówię, że mają możliwość nacisku i szantażu.
    Dwa dni później Wielka Brytania na kolanach podpisała narzucony układ, a brytyjski wariant covida zniknął w odmętach historii.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • pawelk powiedział(a):

No o tym mówię, że mają możliwość nacisku i szantażu.
    Dwa dni później Wielka Brytania na kolanach podpisała narzucony układ, a brytyjski wariant covida zniknął w odmętach historii.

Uczciwe było w terminie dogadać się o warunkach wyjścia i tego nie zrobili.
    No właśnie widać ile znaczy sam jeden.
  • Co rozumiesz przez zdanie, uczciwie się dogadać?
    Przychodzę do ciebie z ofertą 10 tysięcy za twoje mieszkanie i umowa musi być zawarta do końca roku, bo ci je zabiorę.
    Ty uczciwie możesz się zgodzić na te 10 tysięcy lub zostaniesz z niczym :)

Co to ma wspólnego z uczciwością?
    Podziękował(a) 2Agmar Rogalikowa
  • edytowano grudnia 2021
    pawelk powiedział(a):

Co rozumiesz przez zdanie, uczciwie się dogadać?
    Przychodzę do ciebie z ofertą 10 tysięcy za twoje mieszkanie i umowa musi być zawarta do końca roku, bo ci je zabiorę.
    Ty uczciwie możesz się zgodzić na te 10 tysięcy lub zostaniesz z niczym :)

Co to ma wspólnego z uczciwością?

@pawelk chcieli wyjść z ue, był czas na dogadanie się. Wiedzieli co robią, z kim będą negocjować. Czas minął a umowa nie została zawarta. Widocznie mają kiepskich negocjatorów.
    Moim zdaniem Johnson chciał na tym ugrać kapitał polityczny. Myślał że sobie wyjdą a wszystko będzie po staremu. Coś jak mieć dziecko i zostać dziewicą. No cóż.
    Rozumiem że tu masa eurosceptyków więc się pewnie nie dogadamy.
  • Pokaż mi dobrych negocjatorów, którzy wybrnęli by z wyżej postawionej sytuacji z mieszkaniem :)

Masz rację ze wszystkim, UE zagrała z pozycji siły, bo mogła i jej prawo. I o tym pisałem.

Sugerowanie, że w takiej sytuacji mogły być uczciwie negocje jest naiwne.
    Nie było na nie miejsca.
    Podziękował(a) 4Agmar Antonina Rogalikowa Zuzapola
  • Jak myślicie, jakie są szanse na powrót dzieci do szkoły w styczniu?
    Chyba niewielkie, co?
  • pawelk powiedział(a):

Pokaż mi dobrych negocjatorów, którzy wybrnęli by z wyżej postawionej sytuacji z mieszkaniem :)

Masz rację ze wszystkim, UE zagrała z pozycji siły, bo mogła i jej prawo. I o tym pisałem.

Sugerowanie, że w takiej sytuacji mogły być uczciwie negocje jest naiwne.
    Nie było na nie miejsca.

Oni wyszli wcześniej i się dziumdziali bo myśleli że mogą no i przestrzelili.
  • Szkoda, że nie rządzi Regan.
    Na Ukrainie byłaby już masa amerykańskiego sprzętu i wiadomość do Putina byłaby jednoznaczna.
  • https://www.facebook.com/100007611934926/posts/2909511912645845/

Język postu może zbyt gorący, ale jakże piękna treść... Rozmarzylam się :)
  • Rogalikowa powiedział(a):

https://www.facebook.com/100007611934926/posts/2909511912645845/

Język postu może zbyt gorący, ale jakże piękna treść... Rozmarzylam się :)

Mój M o tym od dawna mówi.
  • Jaki udostępnił grafikę dot cen energii

• Czy ktoś byłby tak dobry, i streścił mi w dwóch słowach, o co chodzi z tym "lex TVN"? Jak nie oglądam telewizji to może mi być wszystko jedno, czy to jakaś kwestia zasadnicza?
  • Chodzi o to, że amerykańska korporacja omija prawo poprzez podstawioną spółkę z Amsterdamu, której siedziba to kiosk na lotnisku.
    I ludzie domagają się, żeby dalej mieli prawo robić sobie jaja z prawa.
    A ustawa tego zabrania.
  • edytowano grudnia 2021
    Polskie rolnictwo ledwo zipie ale widzę państwo nic z tym nie robi a kopie leżącego
    https://kurierlubelski.pl/rolnik-z-lubelszczyzny-stracil-hodowle-swin-i-nie-chcial-zaplacic-mandatu-swieta-spedzi-w-areszcie/ar/c8-15966483
    Krzysztof Stefaniak przez prawie 40 lat zajmował się hodowlą świń w podlubelskim Dysie. Kłopoty zaczął mieć latem 2019 roku, kiedy w jego gospodarstwie wykryte zostało ognisko Afrykańskiego Pomoru Świń. Rolnik musiał zutylizować 300 sztuk świń. Nie otrzymał jednak odszkodowania, bo podczas jednej z kontroli stwierdzono nieprawidłowości w oznakowaniu zwierząt. W dodatku nie mógł już hodować świń. – Dostałem zakaz prowadzenia hodowli, ale kredyty wzięte na taką działalność muszę spłacać. Nikogo nie obchodzi, czy mam z czego – tłumaczył w środę Krzysztof Stefaniak.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik