ja wrecz uwazam ze nasz rzad jest za miekki i za bardzo sie daje UE wozić za nos. Całkowicie zgadzam sie z Narodowcami w kwesti nazewnictwa tego burdelu Eurokołchozem .
Spoko. Premier pojedzie i przewiezie następną dżentelmeńską umowę. Niestety z wyjściem też jest problem. Zobaczcie jak jest niszczona UK. A oni są dużo silniejsi i mają prawdziwe wsparcie z USA.
Spoko. Premier pojedzie i przewiezie następną dżentelmeńską umowę. Niestety z wyjściem też jest problem. Zobaczcie jak jest niszczona UK. A oni są dużo silniejsi i mają prawdziwe wsparcie z USA.
Jesteśmy w d.
wiec co pozostaje? bo niedługo zrobią z nas kolonie i skansen do oglądania?
Izka, sorry, ale bzdury. Europejski stolik należy wywrócić jak najprędzej. To nieuczciwa,.niszcząca gra. Kogo niby obraża nasz rząd? Nie jestem miłośnikiem (mówiąc delikatnie), ale bez przesady już w tej krytyce.
No tak, bo trzeba się na wszystko zgadzać i robić jak każą, wtedy sporu nie ma...
Każde państwo ma swoje interesy i o mnie walczy. U nas jest ten pech, że mamy piąta kolumnę, dzięki której pół społeczeństwa , o mocnych kompleksach, trzyma z Niemcami.
No o tym mówię, że mają możliwość nacisku i szantażu. Dwa dni później Wielka Brytania na kolanach podpisała narzucony układ, a brytyjski wariant covida zniknął w odmętach historii.
No o tym mówię, że mają możliwość nacisku i szantażu. Dwa dni później Wielka Brytania na kolanach podpisała narzucony układ, a brytyjski wariant covida zniknął w odmętach historii.
Uczciwe było w terminie dogadać się o warunkach wyjścia i tego nie zrobili. No właśnie widać ile znaczy sam jeden.
Co rozumiesz przez zdanie, uczciwie się dogadać? Przychodzę do ciebie z ofertą 10 tysięcy za twoje mieszkanie i umowa musi być zawarta do końca roku, bo ci je zabiorę. Ty uczciwie możesz się zgodzić na te 10 tysięcy lub zostaniesz z niczym
Co rozumiesz przez zdanie, uczciwie się dogadać? Przychodzę do ciebie z ofertą 10 tysięcy za twoje mieszkanie i umowa musi być zawarta do końca roku, bo ci je zabiorę. Ty uczciwie możesz się zgodzić na te 10 tysięcy lub zostaniesz z niczym
Co to ma wspólnego z uczciwością?
@pawelk chcieli wyjść z ue, był czas na dogadanie się. Wiedzieli co robią, z kim będą negocjować. Czas minął a umowa nie została zawarta. Widocznie mają kiepskich negocjatorów. Moim zdaniem Johnson chciał na tym ugrać kapitał polityczny. Myślał że sobie wyjdą a wszystko będzie po staremu. Coś jak mieć dziecko i zostać dziewicą. No cóż. Rozumiem że tu masa eurosceptyków więc się pewnie nie dogadamy.
Czy ktoś byłby tak dobry, i streścił mi w dwóch słowach, o co chodzi z tym "lex TVN"? Jak nie oglądam telewizji to może mi być wszystko jedno, czy to jakaś kwestia zasadnicza?
Chodzi o to, że amerykańska korporacja omija prawo poprzez podstawioną spółkę z Amsterdamu, której siedziba to kiosk na lotnisku. I ludzie domagają się, żeby dalej mieli prawo robić sobie jaja z prawa. A ustawa tego zabrania.
Polskie rolnictwo ledwo zipie ale widzę państwo nic z tym nie robi a kopie leżącego https://kurierlubelski.pl/rolnik-z-lubelszczyzny-stracil-hodowle-swin-i-nie-chcial-zaplacic-mandatu-swieta-spedzi-w-areszcie/ar/c8-15966483 Krzysztof Stefaniak przez prawie 40 lat zajmował się hodowlą świń w podlubelskim Dysie. Kłopoty zaczął mieć latem 2019 roku, kiedy w jego gospodarstwie wykryte zostało ognisko Afrykańskiego Pomoru Świń. Rolnik musiał zutylizować 300 sztuk świń. Nie otrzymał jednak odszkodowania, bo podczas jednej z kontroli stwierdzono nieprawidłowości w oznakowaniu zwierząt. W dodatku nie mógł już hodować świń. – Dostałem zakaz prowadzenia hodowli, ale kredyty wzięte na taką działalność muszę spłacać. Nikogo nie obchodzi, czy mam z czego – tłumaczył w środę Krzysztof Stefaniak.
Komentarz
Niestety z wyjściem też jest problem. Zobaczcie jak jest niszczona UK. A oni są dużo silniejsi i mają prawdziwe wsparcie z USA.
Jesteśmy w d.
Przypomnij sobie co się stało, gdy UK nie chciała podpisać złego traktatu z UE.
W ciągu dnia grzecznie podpisali.
Banbye.pl
Pamiętam ze się bawili z tematem zamiast się z nim zmierzyć, do chwili upłyniecia terminu.
To?
Są poza ue to muszą się liczyć z tego typu akcjami
Dwa dni później Wielka Brytania na kolanach podpisała narzucony układ, a brytyjski wariant covida zniknął w odmętach historii.
No właśnie widać ile znaczy sam jeden.
Przychodzę do ciebie z ofertą 10 tysięcy za twoje mieszkanie i umowa musi być zawarta do końca roku, bo ci je zabiorę.
Ty uczciwie możesz się zgodzić na te 10 tysięcy lub zostaniesz z niczym
Co to ma wspólnego z uczciwością?
Moim zdaniem Johnson chciał na tym ugrać kapitał polityczny. Myślał że sobie wyjdą a wszystko będzie po staremu. Coś jak mieć dziecko i zostać dziewicą. No cóż.
Rozumiem że tu masa eurosceptyków więc się pewnie nie dogadamy.
Masz rację ze wszystkim, UE zagrała z pozycji siły, bo mogła i jej prawo. I o tym pisałem.
Sugerowanie, że w takiej sytuacji mogły być uczciwie negocje jest naiwne.
Nie było na nie miejsca.
Chyba niewielkie, co?
Na Ukrainie byłaby już masa amerykańskiego sprzętu i wiadomość do Putina byłaby jednoznaczna.
Język postu może zbyt gorący, ale jakże piękna treść... Rozmarzylam się
I ludzie domagają się, żeby dalej mieli prawo robić sobie jaja z prawa.
A ustawa tego zabrania.
https://kurierlubelski.pl/rolnik-z-lubelszczyzny-stracil-hodowle-swin-i-nie-chcial-zaplacic-mandatu-swieta-spedzi-w-areszcie/ar/c8-15966483
Krzysztof Stefaniak przez prawie 40 lat zajmował się hodowlą świń w podlubelskim Dysie. Kłopoty zaczął mieć latem 2019 roku, kiedy w jego gospodarstwie wykryte zostało ognisko Afrykańskiego Pomoru Świń. Rolnik musiał zutylizować 300 sztuk świń. Nie otrzymał jednak odszkodowania, bo podczas jednej z kontroli stwierdzono nieprawidłowości w oznakowaniu zwierząt. W dodatku nie mógł już hodować świń. – Dostałem zakaz prowadzenia hodowli, ale kredyty wzięte na taką działalność muszę spłacać. Nikogo nie obchodzi, czy mam z czego – tłumaczył w środę Krzysztof Stefaniak.