Tak, w SF są pomysły, jak będzie wyglądać przyszłość, gdy uzyska się nowe technologie. Obawiam się, że jak ktoś będzie chciał adoptować zarodek dziecka z SMA to będzie musiał samodzielnie pokrywać koszty leczenia.
Kiedyś czytałam, że jeśli oboje rodzice mają ten gen, to jest 25% szans, że dziecko urodzi się chore. Czytałam o małżeństwie, które miało dziecko z sma,zdecydowali się na drugie, mieli badanie genetyczne w czasie ciąży i okazało się, że drugie dziecko też ma sma, więc dostało leczenie chyba drugi dzień po urodzeniu. W Polsce to było, parę miesięcy temu. Może coś przekręcam, ale idea mniej więcej taka.
Myślisz, że się przejmują tym? Kto im zabroni? Dlatego wszystko zależy od trybunału w Niemczech, mają znaleźć sposób by tam wprowadzić obowiązek do tej pory niby ich konstytucja to wyklucza, ale kombinują jak to obejść.
Nie uwierzysz, właśnie chciałam Ci wypomnieć naiwność Ale MSP i SP
Chwała ci, dobra kobieto, za twą powściągliwość i niekopanie leżącego.
Chociaż aż tak bardzo nie leżę... Ten przymus taki jakby z dziurami sporymi, może zamierzonymi (dobra, tlą się we mnie te niedobitki naiwności i wiary ). Gdybym była rządem (najlepiej jednoosobowym, coby się z debilami nie użerać ) lawirowałabym jak mogła i wciskała takie gnioty dla zmyły towarzyszki unii, a w praktyce g...o warte
W związku z tym, że na naszą granicę wschodnią ciągnie pół naszej armii to dobrze, bo z ruskimi trzeba gadać tylko jak się wcześniej pokaże własną siłę, czy źle, bo to znaczy, że niedługo wojna?
Ja bym była za tym, żeby od wschodu granice całą zaminować, a od zachodu (na wypadek, gdyby się muzułmanom przestało podobać u Niemców) wybudować mur á la Trump
I mam szczerą nadzieję, że w końcu przestaliśmy być politycznymi naiwniakami i nie liczymy już na żadnych naszych sojuszników!
Jesteśmy w NATO, uratują nas Amerykanie i Francuzi i w ramach ekspiacji Anglicy. A Czesi podeślą nam prowianty.
Putin ma w dupie tych kastratów z zachodu i ma armię. I zasady też ma w dupie.
Ma Ukrainę do obrabowania która nie jest w NATO. I interes z Zachodem co dadzą aby nie poszedł dalej. Co do polskiej armii to mam nadzieję że jest ona potężna ale Putina nie odstraszy samodzielnie. Natomiast interesujący był wyciek maili Dworczyka odnośnie na zasad działania PGZ które działało na jej szkodę.
Rosję hamuje każda stanowczosc. Wielkość armii nie ma tu nic do rzeczy. Ukraińcy mają w prywatnych rękach tyle broni, że z palcem w nosie mogliby wkroczyć do Polski. A jednak Putin gromadxi siły na jej granicach. Pokaz siły i wysokiego morale - a nie miękkie faje z towarzyszki unii albo jakiś Bidet. A ruski minister spraw zagranicznych zżera zachodnich na śniadanie, a ci się jeszcze cieszą, że niby coś ugrali.
Rosję hamuje każda stanowczosc. Wielkość armii nie ma tu nic do rzeczy. Ukraińcy mają w prywatnych rękach tyle broni, że z palcem w nosie mogliby wkroczyć do Polski. A jednak Putin gromadxi siły na jej granicach. Pokaz siły i wysokiego morale - a nie miękkie faje z towarzyszki unii albo jakiś Bidet. A ruski minister spraw zagranicznych zżera zachodnich na śniadanie, a ci się jeszcze cieszą, że niby coś ugrali.
Ciekawa teza z pierwszego zdania. Edit: czy każda to bym wątpiła. W wiki informacje że jednaka armie USA (niezależnie od fajki która akurat stoi na jej czele), Rosji, Niemiec najpotężniejsze. Polska ma jakoś 7 razy mniej żołnierzy niz Rosja. Aczkolwiek oczywiście koniecznie trzeba aby była potężna nasza armia ale jak mysz uważa się za słonia i że wszystkimi jest skłócona to nie jest dobrze.
W związku z tym, że na naszą granicę wschodnią ciągnie pół naszej armii to dobrze, bo z ruskimi trzeba gadać tylko jak się wcześniej pokaże własną siłę, czy źle, bo to znaczy, że niedługo wojna?
Komentarz
Ale MSP i SP
Jałta i Teheran nic nie nauczyły.
Nad naszymi głowami bidet klepnął Putinowi nord stream dwa.
Chociaż aż tak bardzo nie leżę... Ten przymus taki jakby z dziurami sporymi, może zamierzonymi (dobra, tlą się we mnie te niedobitki naiwności i wiary ). Gdybym była rządem (najlepiej jednoosobowym, coby się z debilami nie użerać ) lawirowałabym jak mogła i wciskała takie gnioty dla zmyły towarzyszki unii, a w praktyce g...o warte
I mam szczerą nadzieję, że w końcu przestaliśmy być politycznymi naiwniakami i nie liczymy już na żadnych naszych sojuszników!
Putin ma w dupie tych kastratów z zachodu i ma armię. I zasady też ma w dupie.
Co do polskiej armii to mam nadzieję że jest ona potężna ale Putina nie odstraszy samodzielnie. Natomiast interesujący był wyciek maili Dworczyka odnośnie na zasad działania PGZ które działało na jej szkodę.
Edit: czy każda to bym wątpiła.
W wiki informacje że jednaka armie USA (niezależnie od fajki która akurat stoi na jej czele), Rosji, Niemiec najpotężniejsze. Polska ma jakoś 7 razy mniej żołnierzy niz Rosja. Aczkolwiek oczywiście koniecznie trzeba aby była potężna nasza armia ale jak mysz uważa się za słonia i że wszystkimi jest skłócona to nie jest dobrze.