Bardzo Was przepraszam, nie dałam rady z modlitwą przez ostatnie ileś dni. Nawet nie dałam rady tu zajrzeć, żeby Wam o tym szybciej napisać. Bardzo mi przykro. Nie chcę rezygnować, ale nie bardzo sobie wyobrażam inne opcje. Jeszcze raz przepraszam.
@pustynny wiatr przez ostatnie dni tak mi się kręciło z różami, że tę kilkakrotnie odmówiłam podwójnie. Zawsze wtedy sobie myślę, że ta dodatkowa dziesiątka to nieprzypadkowo, pewnie potrzebna. Na pewno nie chcesz spróbować? Jak Ci trudno znaleźć te kilka minut, czy skupić sie w trakcie innych czynności, to domyślam się, że dzieci bardziej potrzebują modlitwy. Bo prawdopodobnie mają niejaki związek z Twoim brakiem czasu Bardzo nam będzie Ciebie brakowało. Przemyśl proszę.
Mi też szkoda. Nie wiem co robić. Na razie nie jestem w stanie. Nie chodzi o czas, chodzi o warunki i siły. Jeśli ktoś może mnie zastąpić na kilka dni dopóki się sytuacja nie poprawi, to może byłaby alternatywa.
@pustynny wiatr ja sobie myślę tak, że w różach, którym i tak brak do kompletu sporo osób to nie jest jakimś problemem. Jeśli możesz to chociaż jakiś akt strzelisty w intencji róży, chociaż krótka modlitwa w myśli. Jedna Zdrowaś jeśli nie dasz rady dziesięciu. Nie rezygnuj. Przetrwaj.
Ja wiem, tu jest komplet, co trochę zmienia postać rzeczy. Jeśli jednak takie rozwiązanie i tu byłoby OK choć na parę dni, to może nie musicie mnie wykreślać. Dałam znać, bo nie chcę zawieźć Waszego zaufania. Na razie jestem w trybie przetrwania.
Dzięki @pustynny wiatr! Nie zamierzam wyrzucać, chyba że stanowczo tego zażądasz Myślę, że wszyscy czasem nie wyrabiamy, a czasem mamy możliwość wiecej. Wierzę, że dla Pana Boga liczy się to, że sie staramy i co robimy, a nie to co nam się nie uda. Nie uważam, żeby było słuszne wymieniane kogoś, kto chce i wytrwale próbuje, choć nie zawsze daje radę. A do innych prośba - jeśli czasem macie moce przerobowe, dorzućcie dziesiątkę za tych, ktorzy akurat teraz mają trudniej. Myślę, że to takie wsparcie budujące wspólnotę modlitwy. @mamababcia
Tak jak napisałam w drugim wątku, okoliczności się w końcu trochę poprawiły i udało mi się wrócić do modlitwy. Mam nadzieję, że już będzie normalnie. Dziękuję za zrozumienie. Bardzo to z Waszej strony podstępne, ciężko stąd uciec @mamababcia dziękuję i tu!
@Bambidu nie chcę „żerować” na cudzej dobroci, jeśli można to tak nazwać Zobaczyłam, że się znowu udaje, to zwalniam zastępcę od razu, zwłaszcza, że @mamababcia ma też inne zobowiązania modlitewne, wydaje mi się. Tym bardziej jestem jej wdzięczna. Po tygodniu kompletnego chaosu nie miałam już pojęcia, czego się spodziewać, wolałam zgłosić mój zastój modlitewny na wypadek gdyby sytuacja się przedłużała.
Ciężki cały ten miesiąc tak ogólnie, ale już ostatni tydzień to jakaś kumulacja. Nadal nie jest zupełnie dobrze, ale już powinnam dać radę. W razie czego znowu się odezwę.
Panie i Panowie, od jutra tajemnice nowe. Zapraszam i dziękuję, że jesteście! (ale potwierdźcie że tak jest! ) Do @Lavender prośba o modlitwy początkowe.
>LISTOPAD 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Lavender 2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Bambidu 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Ewasz 3. 4.Ofiarowanie w świątyni - @Ganna4 5. Odnalezienie w świątyni - @Juka
Tajemnice Światła - 1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Milamama 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @awia 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @AnetaSe 4. Przemienienie na górze Tabor - @jan_u 5. Ustanowienie Eucharystii - @olgal
Od jutra modlimy się za dzieci nowymi tajemnicami. O modlitwy początkowe prosimy tym razem @Duduś
>GRUDZIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Duduś 2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Bambidu 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Lavender 4.Ofiarowanie w świątyni - @Ewa 5. Odnalezienie w świątyni - @Ganna4
Tajemnice Światła:
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Juka 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @Milamama 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @awia 4. Przemienienie na górze Tabor - @AnetaSe 5. Ustanowienie Eucharystii - @jan_u
Dzień dobry. A dlaczego dostałam 3 tajemnice radosną, jeśli poprzednio miałam pierwszą? W każdym razie ja się modlę obecnie drugą i tak mam poustawiane różne róże (również w Kościele), że 3 radosną mam w innej intencji. Wolałabym się trzymać tej kolejności, chyba że jest jakaś pilna potrzeba zamiany..
Dlatego, że coś pomieszałam wklejając, @Lavender. Bardzo przepraszam. Oczywiście masz drugą a ja trzecią i też tak się modlilam. Termin edycji minął, więc wklejam jeszcze raz. Mam nadzieję, że bez wpadek tym razem
>GRUDZIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Duduś 2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Lavender 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Bambidu 4.Ofiarowanie w świątyni - @Ewa 5. Odnalezienie w świątyni - @Ganna4
Tajemnice Światła:
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Juka 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @Milamama 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @awia 4. Przemienienie na górze Tabor - @AnetaSe 5. Ustanowienie Eucharystii - @jan_u
W ogóle to jestem bardzo podbudowana sprawnymi potwierdzeniami, bez nagabywania i przypominania. Ogromnie Wam dziękuję! Chyba tylko jeszcze @awia nam brak ale ona teraz raczej usprawiedliwiona.
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - mąż @groszek 2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Duduś 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Lavender 4.Ofiarowanie w świątyni - @Bambidu 5. Odnalezienie w świątyni - @Ewa
Tajemnice Światła:
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Ganna4 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @Juka 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @Milamama 4. Przemienienie na górze Tabor - @awia 5. Ustanowienie Eucharystii - @AnetaSe
O modlitwy początkowe prosimy @Katanna. Wdzięczna będę za potwierdzenia bez przypominania, bo zapominam przypomnieć.
LUTY 2024
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Katanna 2. Nawiedzenie św. Elżbiety - mąż @groszek 3. Narodzenie Pana Jezusa - @Duduś 4.Ofiarowanie w świątyni - @Lavender 5. Odnalezienie w świątyni - @Bambidu
Tajemnice Światła:
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Ewa 2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @Ganna4 3. Głoszenie Królestwa Bożego - @Juka 4. Przemienienie na górze Tabor - @Milamama 5. Ustanowienie Eucharystii - @awia
Komentarz
(I za, a nawet przeciw )
Na pewno nie chcesz spróbować? Jak Ci trudno znaleźć te kilka minut, czy skupić sie w trakcie innych czynności, to domyślam się, że dzieci bardziej potrzebują modlitwy. Bo prawdopodobnie mają niejaki związek z Twoim brakiem czasu Bardzo nam będzie Ciebie brakowało. Przemyśl proszę.
Wejść w różę różańcową to jak wpaść w sidła mafii, już cię nie puszczą!
Bardzo Wam dziękuję. Mam nadzieję, że za kilka dni się odezwę z wolnymi mocami przerobowymi – bo i tak długo tak, jak jest, nie pociągnę.
A do innych prośba - jeśli czasem macie moce przerobowe, dorzućcie dziesiątkę za tych, ktorzy akurat teraz mają trudniej. Myślę, że to takie wsparcie budujące wspólnotę modlitwy.
@mamababcia
Ciężki cały ten miesiąc tak ogólnie, ale już ostatni tydzień to jakaś kumulacja. Nadal nie jest zupełnie dobrze, ale już powinnam dać radę. W razie czego znowu się odezwę.
Zapraszam i dziękuję, że jesteście!
(ale potwierdźcie że tak jest! )
Do @Lavender prośba o modlitwy początkowe.
>LISTOPAD 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Lavender
2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Bambidu
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Ewasz 3.
4.Ofiarowanie w świątyni - @Ganna4
5. Odnalezienie w świątyni - @Juka
Tajemnice Światła -
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Milamama
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @awia
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @AnetaSe
4. Przemienienie na górze Tabor - @jan_u
5. Ustanowienie Eucharystii - @olgal
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @groszek
2. Biczowanie - @Mamaw
3. Cierniem ukoronowanie - @pustynny wiatr
4. Droga krzyżowa - @ZielonaKawa
5. Ukrzyżowanie - Mama @groszek
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - @Madzikg
2. Wniebowstąpienie - @mamababcia
3. Zesłanie Ducha Świętego - @Katanna
4. Wniebowzięcie NMP - mąż @groszek
5. Ukoronowanie NMP - @Duduś
>GRUDZIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Duduś
2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Bambidu
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Lavender
4.Ofiarowanie w świątyni - @Ewa
5. Odnalezienie w świątyni - @Ganna4
Tajemnice Światła:
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Juka
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @Milamama
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @awia
4. Przemienienie na górze Tabor - @AnetaSe
5. Ustanowienie Eucharystii - @jan_u
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @olgal
2. Biczowanie - @groszek
3. Cierniem ukoronowanie - @Mamaw
4. Droga krzyżowa - @pustynny wiatr
5. Ukrzyżowanie - @ZielonaKawa
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - Mama @groszek
2. Wniebowstąpienie - @Madzikg
3. Zesłanie Ducha Świętego - @mamababcia
4. Wniebowzięcie NMP - @Katanna
5. Ukoronowanie NMP - mąż @groszek
A dlaczego dostałam 3 tajemnice radosną, jeśli poprzednio miałam pierwszą? W każdym razie ja się modlę obecnie drugą i tak mam poustawiane różne róże (również w Kościele), że 3 radosną mam w innej intencji. Wolałabym się trzymać tej kolejności, chyba że jest jakaś pilna potrzeba zamiany..
Termin edycji minął, więc wklejam jeszcze raz. Mam nadzieję, że bez wpadek tym razem
>GRUDZIEŃ 2023
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Duduś
2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Lavender
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Bambidu
4.Ofiarowanie w świątyni - @Ewa
5. Odnalezienie w świątyni - @Ganna4
Tajemnice Światła:
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Juka
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @Milamama
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @awia
4. Przemienienie na górze Tabor - @AnetaSe
5. Ustanowienie Eucharystii - @jan_u
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @olgal
2. Biczowanie - @groszek
3. Cierniem ukoronowanie - @Mamaw
4. Droga krzyżowa - @pustynny wiatr
5. Ukrzyżowanie - @ZielonaKawa
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - Mama @groszek
2. Wniebowstąpienie - @Madzikg
3. Zesłanie Ducha Świętego - @mamababcia
4. Wniebowzięcie NMP - @Katanna
5. Ukoronowanie NMP - mąż @groszek
Chyba tylko jeszcze @awia nam brak ale ona teraz raczej usprawiedliwiona.
O modlitwy początkowe prosimy męża @groszek.
STYCZEŃ 2024
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - mąż @groszek
2. Nawiedzenie św. Elżbiety- @Duduś
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Lavender
4.Ofiarowanie w świątyni - @Bambidu
5. Odnalezienie w świątyni - @Ewa
Tajemnice Światła:
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Ganna4
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @Juka
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @Milamama
4. Przemienienie na górze Tabor - @awia
5. Ustanowienie Eucharystii - @AnetaSe
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @jan_u
2. Biczowanie - @olgal
3. Cierniem ukoronowanie - @groszek
4. Droga krzyżowa - @Mamaw
5. Ukrzyżowanie - @pustynny wiatr
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - @ZielonaKawa
2. Wniebowstąpienie - Mama @groszek
3. Zesłanie Ducha Świętego - @Madzikg
4. Wniebowzięcie NMP - @mamababcia
5. Ukoronowanie NMP - @Katanna
Do kompletu brakuje nam jeszcze @awia, @AnetaSe, @olgal, @Mamaw i @Madzikg
O modlitwy początkowe prosimy @Katanna.
Wdzięczna będę za potwierdzenia bez przypominania, bo zapominam przypomnieć.
LUTY 2024
Tajemnice Radosne:
1. Zwiastowanie NMP (i modlitwy początkowe) - @Katanna
2. Nawiedzenie św. Elżbiety - mąż @groszek
3. Narodzenie Pana Jezusa - @Duduś
4.Ofiarowanie w świątyni - @Lavender
5. Odnalezienie w świątyni - @Bambidu
Tajemnice Światła:
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - @Ewa
2. Wesele w Kanie Galilejskiej - @Ganna4
3. Głoszenie Królestwa Bożego - @Juka
4. Przemienienie na górze Tabor - @Milamama
5. Ustanowienie Eucharystii - @awia
Tajemnice Bolesne:
1. Modlitwa w Ogrójcu - @AnetaSe
2. Biczowanie - @jan_u
3. Cierniem ukoronowanie - @olgal
4. Droga krzyżowa - @groszek
5. Ukrzyżowanie - @Mamaw
Tajemnice Chwalebne:
1. Zmartwychwstanie - @pustynny wiatr
2. Wniebowstąpienie - @ZielonaKawa
3. Zesłanie Ducha Świętego - Mama @groszek
4. Wniebowzięcie NMP - @Madzikg
5. Ukoronowanie NMP - @mamababcia
@Juka, @awia, @AgataSe, @olgal, @pustynny wiatr i @mamababcia.