Od dawna mamy kuchenkę (z płytą ceramiczną) AEG, sprawdza się, tylko oznaczenia żarników się wytarły. Mamy suszarkę Miele, mało prądu ciągnie i nie psuje się. Odkurzacz Miele kosztował niewiele więcej niż te tanie. Lodówka Siemensa się obladza, trzeba kuć, ale nie psuje się, za to hałasuje jak traktor. Jak pralka to tylko bąbelkowa, kiedyś był taki spisek żeby ich nie produkować, chyba Samsung wyłamał się jako pierwszy. Nasza to Bloomberg, niezła, bardzo ją lubimy, duża.
A jak żywotność bąbelkowej? Bo moja niebąbelkowa już 13 lat i dalej pierze, mąż ma tylko amortyzatory (20 zł) wymienić, kolejna też bym chciała taka długowieczna. Teraz wypróbowuje sprzet Samsunga bo dużo osób chwali, zaczęłam od indukcji ale to chyba nie był dobry pomysł bo ja to jestem taka trochę sierotka niedelikatna
Myśmy kupili do kuchni cały sprzęt z Elektroluxa. Lodówka zwyczajna bez bajerów, zmywarka, płyta indukcyjna. Piekarnik miałam z IKEA. Na płycie odprysło tak dziwnie szkło, jakby się stopiło (?) wielkości opuszka palca. Zgłosiłam reklamację, ale pan z serwisu mnie wykpił i wmówił, że gotowałam coś niezgodnie z instrukcją. Odwołania nie pomogły. Dałam spokój, bo pole indukcyjne działało , ale odprysk szpecił. Jakoś nigdy nie idzie mi walka o swoje Powiedziałam im tylko tyle, że już więcej ich sprzętu nie kupię. Nie przejęli się Że zmywarki też jestem niezadowolona. Liche organizery, gumowe bolce na górnej półce ( do podtrzymywania szklanek, kubków) co do jednego odpadły. Organizery cienkie, niskie, duże talerze zawsze pochylone, oparte, jak jest ciasno - niedomyte. Jakieś problemy z pompką co chwila. Porównując ze starym Boschem u mojej mamy - beznadzieja. Do Boscha nawpycham szkła często ponad miarę, nic się nie przewraca, mocne organizery - zawsze umyte na błysk. Jak mi przyjdzie wymieniać raczej nie kupię Elektroluxa.
Na Miele mnie nadal nie stać kto zadowolony ze zmywarki do max.1,5/2 tysie ? Bo się złamię i zawołam pana Jana naprawcę, a on mi naprawi 20-letniego Siemensa i dalej będę w nim tłukła
Na Miele mnie nadal nie stać kto zadowolony ze zmywarki do max.1,5/2 tysie ? Bo się złamię i zawołam pana Jana naprawcę, a on mi naprawi 20-letniego Siemensa i dalej będę w nim tłukła
Bosh jest bardzo bezwzględny wobec konkurencji, także polskiej. Ale opinie o sprzęcie chodzą dobre, mieliśmy małą pralkę tej firmy. Mała, więc chodziła non-stop. Wytrzymała sporo. Teraz mamy Bloomberga 11 kg, bąbelkowa, niesamowicie spienia, trzeba lać mało płynu.
@EluniaSylwia u nas zmywarka Siemens katowana 8 lat, działa. Pamiętam, że szukałam z metalowym dnem, to może to wtedy nie był standard? Działa też ich lodówka lat 17, lat 8 i pralka w tym samym wieku. Piekarnik z Ikea pierwszy raz naprawiany po 7 latach, dogorywa.
Ja mam Bosha- najtańszy model jaki znalazłam z metalowym dnem- też tak mi ktoś doradził. Ma około 7 lat. Kupowałam dodatkową gwarancję 5 letnią, niepotrzebnie, bo działa bezawaryjnie. Domywa dobrze. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
Dziewczyny, która ma parownicę, taką z karchera na przykład bądź inną.
Służy, korzystacie, zadowolone ? Na co zwracać uwagę przy wyborze ?
Pomóżcie, chcę kupić, mam na próbę od siostry, z karchera, wszystko super, fugi myje rewelacyjnie. Tylko myślałam, że po takiej parze wszystko będzie od razu schło. A jednak podłoga czy kafelki w łazience są dosyć mokre Podłoga wysycha, ale kafle muszę wytrzeć ręcznikiem. Tak ma być ?
Ja kupiłam niecały rok temu i od tej pory nie zdarzyło mi się myć podłogi w kuchni mopem. Dzieci też chętniej myją płytkowe podłogi odkąd jest parownica. Czyszczą też nią łazienkę, ja rzadko, bo mi się wydaje, że za długo to trwa. Natomiast do podłogi super! Mam sc4
Dodam jeszcze, że do parkietu nie używam, nie mam odwagi.
Komentarz
Mamy suszarkę Miele, mało prądu ciągnie i nie psuje się. Odkurzacz Miele kosztował niewiele więcej niż te tanie. Lodówka Siemensa się obladza, trzeba kuć, ale nie psuje się, za to hałasuje jak traktor.
Jak pralka to tylko bąbelkowa, kiedyś był taki spisek żeby ich nie produkować, chyba Samsung wyłamał się jako pierwszy. Nasza to Bloomberg, niezła, bardzo ją lubimy, duża.
Na płycie odprysło tak dziwnie szkło, jakby się stopiło (?) wielkości opuszka palca. Zgłosiłam reklamację, ale pan z serwisu mnie wykpił i wmówił, że gotowałam coś niezgodnie z instrukcją. Odwołania nie pomogły. Dałam spokój, bo pole indukcyjne działało , ale odprysk szpecił. Jakoś nigdy nie idzie mi walka o swoje Powiedziałam im tylko tyle, że już więcej ich sprzętu nie kupię. Nie przejęli się
Że zmywarki też jestem niezadowolona.
Liche organizery, gumowe bolce na górnej półce ( do podtrzymywania szklanek, kubków) co do jednego odpadły. Organizery cienkie, niskie, duże talerze zawsze pochylone, oparte, jak jest ciasno - niedomyte. Jakieś problemy z pompką co chwila. Porównując ze starym Boschem u mojej mamy - beznadzieja. Do Boscha nawpycham szkła często ponad miarę, nic się nie przewraca, mocne organizery - zawsze umyte na błysk.
Jak mi przyjdzie wymieniać raczej nie kupię Elektroluxa.
Tęsknię za Boschem
Bo się złamię i zawołam pana Jana naprawcę, a on mi naprawi 20-letniego Siemensa i dalej będę w nim tłukła
Do jednej pakujesz brudy a z drugiej wyjmujesz czysty kubek jak chcesz napić się kawy
i szafki stają się zbędne
Działa też ich lodówka lat 17, lat 8 i pralka w tym samym wieku.
Piekarnik z Ikea pierwszy raz naprawiany po 7 latach, dogorywa.
Domywa dobrze. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
Służy, korzystacie, zadowolone ? Na co zwracać uwagę przy wyborze ?
Pomóżcie, chcę kupić, mam na próbę od siostry, z karchera, wszystko super, fugi myje rewelacyjnie. Tylko myślałam, że po takiej parze wszystko będzie od razu schło. A jednak podłoga czy kafelki w łazience są dosyć mokre Podłoga wysycha, ale kafle muszę wytrzeć ręcznikiem. Tak ma być ?
Używam od 9 albo 8. lat. Nadal lubię.
Dzieci też chętniej myją płytkowe podłogi odkąd jest parownica. Czyszczą też nią łazienkę, ja rzadko, bo mi się wydaje, że za długo to trwa.
Natomiast do podłogi super!
Mam sc4
Dodam jeszcze, że do parkietu nie używam, nie mam odwagi.
Ja bardziej myślałam o kuchni i łazience , ale faktem jest, że szybciej się tym nie posprząta.