Co do szydełku to tak jak @Monika pisze najlepiej na początku kupić w pasmanteria ja dostałam w prezencie zestaw metalowych szydełk- taki wypasiony bo z miarka na szydelka znacznikami agrafkami do oczek i etuii itp I co - szydelka oddałam tzn ponad połowę zostawiłam kilka bo błyszczące i kolorowe - ale też pewnie je oddam No nie lubię metalowych z tego zestawu używam tylko miarki- mierze rozmiar drutów , znaczniki są plastikowe szybko pękają- znaczę nitka w innym kolorze
Bo to chyba wszystko bardzo indywidualna kwestia, też bym nie inwestowała w cały zestaw na początku. Osobiście uwielbiam szydełka metalowe, najzwyklejsze bez rączki, a znaczniki plastikowe to moje odkrycie życia. Nie lubię za to szydełek bambusowych, są dla mnie zbyt szorstkie, ale np. na początku przygody to może być plusem, bo robótka się tak szybko nie zsuwa i łatwiej się nauczyć
Dobrze mi się też pracowało na szydełkach z tworzywa (plastik, akryl), ale niestety łamałam je nagminnie przy sznurkach, jak robiłam np. koszyki.
Jeszcze @Duduś jest taki świetny sznurek gruby T-shirt Yarn. Jest bardzo elastyczny, miękki i pracuje się nim na dużym szydełku. Można też z niego zrobić torbę, albo mały dywanik, to też może być dobry pomysł na początek.
Komentarz
Jeszcze @Duduś jest taki świetny sznurek gruby T-shirt Yarn. Jest bardzo elastyczny, miękki i pracuje się nim na dużym szydełku. Można też z niego zrobić torbę, albo mały dywanik, to też może być dobry pomysł na początek.
Jaką metodą zrobiona jest aureola aniołka
Może wiecie gdzie zdobędę wzory na te cuda?
Policz oczka. Widac jakim sciegiem i do dzieła