Obwąchaj wszystko. Nam weszła mysz do kompa stacjonarnego i zeszła. Zalęgły się tam muchy. Dobrze,że Zu.robi gorsze rzeczy i się nie brzydzi. Rozkręciła kompa, wysprzątała. Doszliśmy po zapaszku.
Pomocy, bo zwariuję! Kto mi odpowie skąd u mnie w domu plaga much? Tych niebieskich. Zabiłam juz trzy. A wciąż mi gdzieś brzęczą. W pobliżu nie ma żadnych obór/zwierząt/kompostownika. Nie kojarzę, zeby gdzieś zalegało psujace się jedzenie. Zwykłą muchę zobaczyć to tu na szczęście rzadkość. Skąd one? I jak je wytępić???
Myśmy tak mieli - schowaliśmy z zewnętrznego parapetu kwiatki na czas wakacji. Wróciliśmy a w domu kilkadziesiąt czy więcej zdechłych niebieskich much.
Sąsiadka która nam podlała kwiatki mówiła że aż musiała okno otworzyć żeby wyleciały, ale oczywiście nie wszystkie wyleciały.
Kosze były opróżnione, żadnego syfu ani niczego - zostały z podejrzanych tylko te kwiatki z parapetu. Tam się musiało coś zalęgnąć i w zasadzie przynieśliśmy to do domu.
Najpierw niech mi tego męża do domu przywiezie. Krzysztof z Mikołajem na mecz gdzieś za Błonie pojechali i auto zdechło. Także tak. Czekają na pomoc. Sąsiedzką.
Kto tu się zna na tym całym włosingu? @DorotaP , chyba Ty byłaś w tym obcykana na prawo i lewo? Zakupiłam stosowne do porowatości (!) moich włosów odżywki proteinową, humektantową i emolientową i teraz za Chiny Ludowe nie rozumiem, jak mam je stosować, poza tym, że jakoś na przemian.
I pytanie numer 2. Coś kojarzę, że Katia uczy angielskiego? Ktoś może wie, czy nie szuka uczniów od września? Przyjaciółka poszukuje solidnego nauczyciela dla córki 11-letniej, zdolnej i ambitnej.
Komentarz
Sąsiadka która nam podlała kwiatki mówiła że aż musiała okno otworzyć żeby wyleciały, ale oczywiście nie wszystkie wyleciały.
Kosze były opróżnione, żadnego syfu ani niczego - zostały z podejrzanych tylko te kwiatki z parapetu. Tam się musiało coś zalęgnąć i w zasadzie przynieśliśmy to do domu.
Krzysztof z Mikołajem na mecz gdzieś za Błonie pojechali i auto zdechło. Także tak. Czekają na pomoc. Sąsiedzką.
https://pl.aleteia.org/2016/06/29/ojciec-pio-jak-obchodzic-sie-z-aniolem-strozem/?utm_source=facebook&utm_medium=bbq_profile
Zakupiłam stosowne do porowatości (!) moich włosów odżywki proteinową, humektantową i emolientową i teraz za Chiny Ludowe nie rozumiem, jak mam je stosować, poza tym, że jakoś na przemian.
Najlepiej sprawdzone miejsce w necie