Ciastka zdrowsze i mniej zdrowe

124»

Komentarz

• edytowano maja 2021
    @Rejczel, patrz jakie cudo. Chyba z jakimś alkoholem, ale wygląda cudnie.
    Podziękował(a) 1Rejczel
  • Jeja, to wygląda extra, @Monika. Nie wiem jak ja to myślałam do tej pory, że galaretki to czerwone, zielone, żółte, niebieskie ale ze bezbarwne to na to nie wpadłam. I zastanawiałabym się, widząc ten tort owocowy - jak to zostało zrobione, że tak się lsni? Może wodą to polali tuż przed zrobieniem zdjęcia? o:) :)
  • Zobaczcie jakie fajne proste ciacho:
  • @EluniaSylwia ratunku! Ten mus mango z galaretką i mlekiem sojowym to się całkiem ścina, czy zostaje taki półpłynny? Jak wyleję na płaski spód, to da się kroić po zastygnięciu, czy będzie spływał? Ile mniej więcej czasu trzymać w lodówce przed przełożeniem na spód?
  • Ścina się do takiej pianki, którą można kroić. Wylewaj półpłynne na ciasto. Pilnuj proporcji płynów na galaretki. Np.na 3 galaretki 1,5 litra całego płynu.
    Podziękował(a) 1Bagata
  • edytowano maja 2021
    Duduś powiedział(a):

Nie mam teraz jak sprawdzić. Ale Pilos są tańsze, jednak rzadsze, mają skrobię modyfikowaną oraz mają thermophilusa.
    Plantony miały lepszy skład, a przez to że gęstsze to na to samo wychodziło. Nie wiem jak teraz,bo składy się mógł zmienić.

Ale i tak najlepsza jest śmietana Planton Creamo. Najlepszy skład, gęsta. Wolę tłuszcz w składzie niż zagęstniki.

@Duduś nie znam się aż tak, dzis byłam w Lidlu:

Pilos Bio:

Planton zwyczajny z cukrem:

Pilos zwykły najtańszy:

Planton bez cukru:

• edytowano maja 2021
    Robiłam wczoraj piankę malinową na mleku owsianymi dla baristów i na śmietance owsianej. Całkiem, całkiem, chociaż sojowe trochę sztywniejsze

Śmietanka

Mleko

• edytowano stycznia 2022
    Robiłam ciastka gryszane wczoraj, https://aniagotuje.pl/przepis/czekoladowe-ciasteczka-z-maki-gryczanej
    Pycha, tylko chciałabym zamienić cukier na daktyle, są jakieś przeliczniki? Czy trzeba samemu kombinować?

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik