Jeja, to wygląda extra, @Monika. Nie wiem jak ja to myślałam do tej pory, że galaretki to czerwone, zielone, żółte, niebieskie ale ze bezbarwne to na to nie wpadłam. I zastanawiałabym się, widząc ten tort owocowy - jak to zostało zrobione, że tak się lsni? Może wodą to polali tuż przed zrobieniem zdjęcia?
@EluniaSylwia ratunku! Ten mus mango z galaretką i mlekiem sojowym to się całkiem ścina, czy zostaje taki półpłynny? Jak wyleję na płaski spód, to da się kroić po zastygnięciu, czy będzie spływał? Ile mniej więcej czasu trzymać w lodówce przed przełożeniem na spód?
Ścina się do takiej pianki, którą można kroić. Wylewaj półpłynne na ciasto. Pilnuj proporcji płynów na galaretki. Np.na 3 galaretki 1,5 litra całego płynu.
Nie mam teraz jak sprawdzić. Ale Pilos są tańsze, jednak rzadsze, mają skrobię modyfikowaną oraz mają thermophilusa. Plantony miały lepszy skład, a przez to że gęstsze to na to samo wychodziło. Nie wiem jak teraz,bo składy się mógł zmienić.
Ale i tak najlepsza jest śmietana Planton Creamo. Najlepszy skład, gęsta. Wolę tłuszcz w składzie niż zagęstniki.
Komentarz
Pilos Bio:
Planton zwyczajny z cukrem:
Pilos zwykły najtańszy:
Planton bez cukru:
Śmietanka
Mleko
Pycha, tylko chciałabym zamienić cukier na daktyle, są jakieś przeliczniki? Czy trzeba samemu kombinować?