@Shrekowa a napiszesz jak magnez bierzesz? Mam takie doświadczenie, że jak nie lek, to suplement z polecenia. Zanim zrobili leki po 100 mg w tabletce, brałam suplementy np chela mag albo w sytuacjach podbramkowych zdrovitu magnum forte
Zupełnie nie kojarzę. Ale byłabym ostrożna w mieszaniu z serotoniną. @Juka masz jakieś doświadczenie z tryptofanem? Jakoś mi się wydaje że skoro ingerujemy w ilość wytworzonej serotoniny, to niewiele się różni od hamowania jej wychwytu zwrotnego czyli od zażywania antydepresantów. Ale mogę się mylić. Tak tylko głośno myślę...
Sama nie mam doświadczenia @pawelk , ake rodzinni sercowcy chwalą sobie bardzo Kelicardinę. Tylko to na alkoholu więc trzeba skonsultować jesli się inne leki bierze. I badanie skąd ból.
Na serce nie kombinujemy, dobrze @pawelk ? Bo nie chcę potem żałować że nie zdążyłam z Tobą tej kawy wypić... Zrób sobie dobre badania ogólne, kardiolog, internista. Krew, mocz. A już szczególnie nie polecam eksperymentów z kroplami nasercowymi, kelikardiną itd, bo zawierają glikozydy nasercowe, a te z kolei mają niewielką różnicę między dawką terapeutyczną a toksyczną
Jeśli człowiek strasznie napięty i zestresowany dobrze działa kąpiel w solach magnezu.Siarczan magnezu albo chlorek magnezu. Do kupienia w sklepach zielarskich. Najpierw dobrze umyć ciało pod prysznicem, potem wymoczyć się w wannie z solą.Magnez doskonale wchłania się przez skórę. Albo przynajmniej stopy wymoczyć w miednicy z wodą i magnezem. Oczywiście zabieg powtarzać przynajmniej kilka dni, żeby odczuć ulgę. Najlepiej przed snem. I plus suplementacja.
W zielarskim do kupienia 0,5 kg ok. 15-18 zł. Tyle, że do wanny trzeba szklankę wsypać więc sporo idzie. Do miednicy - 2 łyżki. Ale jak napięcie i stres duży warto kilka razy całe ciało wymoczyć. Potem kontynuować moczeniem stóp i suplementacja.
Super i tania jest oliwka magnezowa. Trzeba wymieszać wodę destylowaną z chlorkiem magnezu ( ta od kąpieli), dobrze rozmieszać, przelać do atomizera. Używać pod pachy, można zamiast dezodorantu ( zabija bakterie, pot nie wydaje brzydkiego zapachu) a magnez prawie w całości wchłania się przez skórę. Albo zraszać nadgarstki po wewnętrznej stronie. Oliwka nie jest absolutnie tłusta, mieszanka jest specyficznie " śliska" stąd takie określenie.
Komentarz
Mam takie doświadczenie, że jak nie lek, to suplement z polecenia. Zanim zrobili leki po 100 mg w tabletce, brałam suplementy np chela mag albo w sytuacjach podbramkowych zdrovitu magnum forte
Cytrynian magnezu 800mg
w tym 128mg jonów magnezu.
Wit.B6 600mcg
Biorę dziennie 2 - 3 szt. Nigdy sensacji nie miałam.
Ile tych jonów można brać ?
Nadmiar i tak wydali się z moczem, czy tak ?
@Juka masz jakieś doświadczenie z tryptofanem? Jakoś mi się wydaje że skoro ingerujemy w ilość wytworzonej serotoniny, to niewiele się różni od hamowania jej wychwytu zwrotnego czyli od zażywania antydepresantów. Ale mogę się mylić. Tak tylko głośno myślę...
Pamiętam, że dawniej był jakiś lek, a potem wycofali chyba.
Porządnie z EKG, USG serca, holterem i badania laboratoryjne.
Robiłeś?
I badanie skąd ból.
Mnie waleriana pomaga na bóle serca.
Ale myślę, że to na tle nerwowym.
Zrób sobie dobre badania ogólne, kardiolog, internista. Krew, mocz.
A już szczególnie nie polecam eksperymentów z kroplami nasercowymi, kelikardiną itd, bo zawierają glikozydy nasercowe, a te z kolei mają niewielką różnicę między dawką terapeutyczną a toksyczną
Serio pytam
Magnez, coś jeszcze?
Nie mam możliwości teraz zbadać poziomu.
nasz pediatra dzieciom takim 9 w góre zaleca 4-6 tyś czyli 8-12 kropli
4,6 lat
I niemowlę 5 mcy?
co do niemowlaka to się nie wypowiem,
Albo przynajmniej stopy wymoczyć w miednicy z wodą i magnezem. Oczywiście zabieg powtarzać przynajmniej kilka dni, żeby odczuć ulgę. Najlepiej przed snem.
I plus suplementacja.
W zielarskim do kupienia 0,5 kg ok. 15-18 zł. Tyle, że do wanny trzeba szklankę wsypać więc sporo idzie. Do miednicy - 2 łyżki. Ale jak napięcie i stres duży warto kilka razy całe ciało wymoczyć. Potem kontynuować moczeniem stóp i suplementacja.
Super i tania jest oliwka magnezowa.
Trzeba wymieszać wodę destylowaną z chlorkiem magnezu ( ta od kąpieli), dobrze rozmieszać, przelać do atomizera. Używać pod pachy, można zamiast dezodorantu ( zabija bakterie, pot nie wydaje brzydkiego zapachu) a magnez prawie w całości wchłania się przez skórę. Albo zraszać nadgarstki po wewnętrznej stronie. Oliwka nie jest absolutnie tłusta, mieszanka jest
specyficznie " śliska" stąd takie określenie.
Co tam jeszcze macie, żeby poczuć się dobrze ?