Kochani, dziś na mszy dziękowałam Panu Bogu za kolejny miesiąc, w którym nasze róże trwały na modlitwie, ofiarując ja na chwałę Pana, przez ręce Maryi teraz szczególnie w intencji Olesia, Pawła, Oli i maluchów. Też w intencji wszystkich, którzy się za nich modlą. Dziękuję Wam, że jesteście, trwacie.
Kolejny miesiąc, więc idę robić rozpiski. Tu też uaktualnie za niedługo.
Zanim zrobię całą listę to zawołam tu jedną osobę do róży za chorych. i jedną do róży za mężów. Tak mało brakuje do pełnego różańca. Po jednej osobie tu i tu i będą całe pięknie rozkwitające róże. Jeśli czujesz, że może, ale boisz się zobowiązać, nie wiesz czy dasz radę to Ci tu mówimy, że dasz. I chodź.
To wynika taka sprawa - czy jest ktoś chętny do modlitwy w róży za dzieci? Zbieramy skład, dwie osoby chętne już są, jeszcze chociaż trzy i uruchomimy nową różę. Ktoś coś?
Modlimy się za wszystkie małżeństwa na forum, te polecone modlitwie, te które potrzebują. Uwielbiamy za wszystkie łaski sakramentu małżeństwa. Polecamy nasze własne małżeństwa.
Modlimy się za wszystkie dzieci użytkowników forum, dzieci w naszych rodzinach bliższych i dalszych, dzieci przyjaciół, znajomych, uwielbiając i dziękując za każde życie poczęte. Utracone - o życie wieczne, pociechę dla najbliższych, W ciąży - o ochronę, bezpieczną ciążę i poród Urodzone - małe i duże, zdrowe i chore - o wszelkie potrzebne łaski. Za dzieci chrzestne Za dzieci upragnione o łaskę rodzicielstwa Za dzieci zagrożone aborcją, odrzucone, skrzywdzone, samotne...
Szczególnie modlitwą otaczamy dzieci Tecumseha: Pawełka, Anię i Jasia.
Modlimy się za wszystkich chorych na ciele, na duszy i na umyśle, polecanych w wątkach modlitewnych i wszystkich, którzy potrzebują z forum, z rodzin, bliskich, przyjaciół znajomych. I za tych wszystkich, którzy chorym pomagają - za lekarzy, pielęgniarki, położne, salowe, farmaceutów, psychologów, terapeutów, wolontariuszy, bliskich. Też z naszego forum.
4. Za konających, zmarłych i dusze w czyśćcu - jest komplet
Modlimy się za konających, zmarłych z forum, z naszych rodzin, bliskich, przyjaciół, znajomych. Za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, zwłaszcza te, za które nikt się nie modli.
Szczególnie polecamy duszę Michała i Olesia
Prosimy też o utulenie w bólu dla pozostających w żałobie.
5. Za kapłanów i osoby konsekrowane - jest komplet
Uwielbiając za wszystkich powołanych kapłanów, siostry zakonne, osoby konsekrowane modlimy się za nich wszystkich - za papieża, biskupów, kapłanów, siostry zakonne - o potrzebne łaski dla żyjących, o łaskę życia wiecznego dla zmarłych. O nowe, liczne i święte powołania kapłańskie i zakonne. Za znajome, bliskie, ważne osoby konsekrowane, z naszych rodzin, za spowiedników, kierowników duchowych, duszpasterzy, opiekunów wspólnot.
Stajemy w bezinteresownym uwielbieniu i dziękczynieniu - za to forum, wszystkich użytkowników, za wszystkie łaski tu otrzymane. Za całe dobro jakiego doświadczamy.
8. Za ojczyznę- 3 części już w komplecie, do rozdania jeszcze tajemnice światła.
Prosimy o łaskę żywej wiary i nawrócenia dla wszystkich użytkowników forum, współmałżonków, dzieci, rodziców, bliskich, przyjaciół, znajomych. O wytrwanie w wierze w trudnych czasach...
Modlimy się za rodziców, teściów, rodziców chrzestnych - żyjących i zmarłych. Modlitwą ogarniajmy tez nas samych będących rodzicami, którzy potrzebują Bożej Opieki w procesie wychowywania naszych dzieci, aby świeci patronowie wspierali i wskazywali nam kierunek.
11. Za dzieci - wolne prawie wszystkie Intencje jak w drugiej róży
Jeśli ktoś chciałby gdzieś dołączyć, a nie pasują mu wolne tajemnice to koniecznie trzeba dać znać w wybranej róży. Jeszcze nie było sytuacji, żeby nie dało się jakoś dogodnie pozamieniać tajemnicami.
Jeśli ktoś chciałby poprosić o modlitwę za kogoś, w jakiejś intencji można zgłosić się w wybranej róży i polecić tą sprawę.
Bardzo zapraszam - potrzeba ludzi. A modlitwa w róży to wielki dar i łaska. I dla tych, za których się modlimy i dla modlących się też. Może nawet zwłaszcza. Zapraszamy!
Powiem Wam, że jak robiłam to zestawienie powyżej to mi się łzy w oczach zakręciły, bo aż w kilku różach, w których długo były braki wpisywane teraz te braki kasowałam i wpisywałam "w komplecie". Jak to cieszy! Bardzo Wam dziękuję! Jesteście kochani!
Ja tu tylko ogarniam i troszkę się modlę. Teraz to muszę dużo o pokorę
Wszystko na chwałę Pana Boga i dla zbawienia dusz! Dziękuję Wam bardzo, że chcecie się modlić i trwacie
Bardzo to miłe słowa - dziękuję @Skatarzyna i @Aneczka08 . I Wam wszystkim To Wy jesteście niesamowici! Sama to ja bym tu sobie mogla Dobrze, że jesteście i chcecie się modlić. Ja to, co tu robię codziennie na mszy na ołtarzu zostawiam, żeby to było Jego, nie moje. To jest Jego. I działanie i owoce. Dla mnie to jest cud. I łaska, że mogę w tym jakoś uczestniczyć. Tylko troszkę dać od siebie, a otrzymać nieskończenie więcej.
To mi pokazuje, jak ważny jest różaniec. Maryja woła, poleca, prosi żeby tak się modlić. I Wy na to wezwanie tak niesamowicie odpowiadacie. Indywidualne i tutaj w różach.
To ogromna łaska, że rozkwita ich tu już 12 edit. 13! i większość w komplecie!
I wiecie, co mam wrażenie, że Tecumseh się dopiero rozkręca Dla niego modlitwa, różaniec, róże były bardzo ważne. Dużo się modlił i bardzo zabiegał. Teraz już wie, jak ważne i potrzebne dla nas, dla Kościoła i świata. Bo każda nasza modlitwa, nawet ta bardzo osobista i w ukryciu buduje cały Kościół. Jest wielki skarbem Kościoła. Jest tak ważna. To też czuję zasługa Olusia i wiary, i oddania jego rodziców. W tym miesiącu skompletowały się róże, które miesiącami i latami miały braki i nie szło nijak uzupełnić. To dopiero radość!!! Mamy opiekunów i orędowników w niebie.
Jak już się rozpisałam to jeszcze
W jednym z pierwszych wpisów dwa lata temu, już nawet ponad dwa, gdy Michał zaczynał to miejsce budować, prosiłam, żebyśmy od samego początku oddali to miejsce Panu Bogu, żeby to On budował, żeby to była przestrzeń Jego łaski, Jego chwały. Michał był bardzo za. Ofiarowaliśmy, modliliśmy się. Ten mój wpis z początków był wyciągnięty przy okazji którejś burzy na forum, z rok temu chyba. Jest do odnalezienia. W wątku z humorem obrazkowym, a jakże:) off top górą:) Po dwóch latach ja nie mam wątpliwości, że jest to miejsce wyjątkowe, w którym Pan Bóg objawia Swoją chwałę. W świetle ostatnich wydarzeń, wobec tylu świętych, modlących się serc, tylu świadectw żywej wiary, które dajecie swoimi wpisami, a przede wszystkim życiem no nie da się tego nie widzieć, albo zaprzeczyć, że nieprawda i wymysły nawiedzonych. Chwała Panu! A Wam dziękuję.
A do róż dołączcie proszę. To tylko kilka minut dziennie, a skarby ogromne. Zobaczycie. Troszkę już tutaj, nieskończenie więcej w niebie. Kilka róż ma jeszcze braki. Powstają nowe. Potrzeba tych waszych kilku minut wytrwałej modlitwy dziennie. W kilka minut możecie bardzo dużo.... Chodźcie.
Kochani moi tak tu przypomnę, gdyby ktoś przeoczył, nie logował się w Wielkim Poście, albo dopiero przyszedł
Zbieramy skład na trzy nowe róże. Dwie pierwsze to kontynuacja, tych które już są, bo w tamtych zabrakło miejsc - Chwała Panu! Trzecia jest całkiem nowa:
- za dzieci (forumowe, własne, chrzestne, nienarodzone , zagrożone aborcją, krzywdzone)
- za konających, zmarłych, dusze w czyśćcu cierpiące, zwłaszcza te, za które nikt się nie modli.
- odpowiadamy na wołanie Maryi Królowej Pokoju, chcemy trwać na modlitwie prosząc o pokój dla świata
W kilku innych różach też jeszcze parę wolnych miejsc jest, gdyby ktoś chciał dołączyć to bardzo bardzo się ucieszymy Wszystko powyżej, łącznie z linkami do róż. Zapraszamy!
Chciałam kolejną zaproponować. Za rodzeństwo. Mamy za rodziców, mamy za dzieci. A tu bratu się rozpada małżeństwo, siostra zostaje ateistką. Inny brat może w nałogu? Siostra chora?
Gdyby ktoś chciał dołączyć to mamy jeszcze dużo wolnych miejsc, bardzo czekamy i bardzo gorąco zapraszamy
Kilka róż dopiero zbiera skład, (ale już się w nich w te kilka osób modlimy.)
Kilka ma komplet dzięki dobrym duszom, które odmawiają po kilka tajemnic i te "nadprogramowe" tajemnice są do rozdania.
Parę trwa w komplecie. Możemy rozpisać nowe
Jedna na razie jest propozycją (za rodzeństwo)
Pięknie jest!
Zapraszamy!
Można dołączyć do modlitwy za:
- dzieci - chorych - konających i dusze w czyśćcu - Ojczyznę - rodziców - rodzeństwo
Oraz do róż, w których modlimy się: - o pokój - o łaskę żywej wiary i nawrócenia - dziękując i uwielbiając
Z ogromną radością każdy z prowadzących dopisze nowe osoby. Nie każcie nam długo czekać Linki znajdziecie w tym wątku, albo po prostu piszcie tu- pokierujemy.
Modlimy się za wszystkie małżeństwa na forum, te polecone modlitwie, te które potrzebują. Uwielbiamy za wszystkie łaski sakramentu małżeństwa. Polecamy nasze własne małżeństwa.
2. Za dzieci - jest komplet - róża zaopiekowana przez @Bambidu
Modlimy się za wszystkie dzieci użytkowników forum, dzieci w naszych rodzinach bliższych i dalszych, dzieci przyjaciół, znajomych, uwielbiając i dziękując za każde życie poczęte. Utracone - o życie wieczne, pociechę dla najbliższych, W ciąży - o ochronę, bezpieczną ciążę i poród Urodzone - małe i duże, zdrowe i chore - o wszelkie potrzebne łaski. Za dzieci chrzestne Za dzieci upragnione o łaskę rodzicielstwa Za dzieci zagrożone aborcją, odrzucone, skrzywdzone, samotne...
3. Za chorych - jest komplet, ale tajemnice odmawiane "tymczasem" czekają jeszcze na nowe osoby. Róża utworzona przez Tecumseha, teraz opiekuję się nią ja, @AgataZi . Zapraszamy
Modlimy się za wszystkich chorych na ciele, na duszy i na umyśle, polecanych w wątkach modlitewnych i wszystkich, którzy potrzebują z forum, z rodzin, bliskich, przyjaciół znajomych. I za tych wszystkich, którzy chorym pomagają - za lekarzy, pielęgniarki, położne, salowe, farmaceutów, psychologów, terapeutów, wolontariuszy, bliskich. Też z naszego forum.
4. Za konających, zmarłych i dusze w czyśćcu - jest komplet - od teraz troskliwą opieką otoczona przez @Aneczka08 .
Modlimy się za konających, zmarłych z forum, z naszych rodzin, bliskich, przyjaciół, znajomych. Za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, zwłaszcza te, za które nikt się nie modli.
5. Za kapłanów i osoby konsekrowane - jest komplet - utworzona i zaopiekowana przez @Shrekowa
Uwielbiając za wszystkich powołanych kapłanów, siostry zakonne, osoby konsekrowane modlimy się za nich wszystkich - za papieża, biskupów, kapłanów, siostry zakonne - o potrzebne łaski dla żyjących, o łaskę życia wiecznego dla zmarłych. O nowe, liczne i święte powołania kapłańskie i zakonne. Za znajome, bliskie, ważne osoby konsekrowane, z naszych rodzin, za spowiedników, kierowników duchowych, duszpasterzy, opiekunów wspólnot.
6. Za mężów - jest komplet - tu opiekę sprawuje @kuria_domowa
Stajemy w bezinteresownym uwielbieniu i dziękczynieniu - za to forum, wszystkich użytkowników, za wszystkie łaski tu otrzymane. Za całe dobro jakiego doświadczamy.
8. Za ojczyznę- 3 części już w komplecie, do rozdania jeszcze tajemnice światła. Założyła i dzielnie pielęgnuje @Bambidu
Prosimy o łaskę żywej wiary i nawrócenia dla wszystkich użytkowników forum, współmałżonków, dzieci, rodziców, bliskich, przyjaciół, znajomych. O wytrwanie w wierze w trudnych czasach...
10. Za rodziców, teściów, rodziców chrzestnych - rozdajemy tajemnice: 2 i 4 światła, 1 bolesną i 4 chwalebną Inicjatywa i opieka - @Agmar
Modlimy się za rodziców, teściów, rodziców chrzestnych - żyjących i zmarłych. Modlitwą ogarniajmy tez nas samych będących rodzicami, którzy potrzebują Bożej Opieki w procesie wychowywania naszych dzieci, aby świeci patronowie wspierali i wskazywali nam kierunek.
11. Za dzieci - wolne prawie wszystkie tajemnice. Intencje jak w drugiej róży. Opiekun - ja @AgataZi
Trwamy na modlitwie w odpowiedzi na wołanie Maryi, prosimy o pokój dla świata.
14. Jest propozycja utworzenia róży otaczającej modlitwą rodzeństwo. Jeśli są chętni do modlitwy w tej intencji - powstanie rozpiska. Dajcie znać.
Jeśli ktoś chciałby gdzieś dołączyć, a nie pasują mu wolne tajemnice to koniecznie trzeba dać znać w wybranej róży. Jeszcze nie było sytuacji, żeby nie dało się jakoś dogodnie pozamieniać tajemnicami.
Jeśli ktoś chciałby poprosić o modlitwę za kogoś, w jakiejś intencji można zgłosić się w wybranej róży i polecić tą sprawę.
Bardzo zapraszam - potrzeba ludzi. A modlitwa w róży to wielki dar i łaska. I dla tych, za których się modlimy i dla modlących się też. Może nawet zwłaszcza. Zapraszamy!
Komentarz
Też w intencji wszystkich, którzy się za nich modlą.
Dziękuję Wam, że jesteście, trwacie.
Kolejny miesiąc, więc idę robić rozpiski.
Tu też uaktualnie za niedługo.
i jedną do róży za mężów.
Tak mało brakuje do pełnego różańca. Po jednej osobie tu i tu i będą całe pięknie rozkwitające róże.
Jeśli czujesz, że może, ale boisz się zobowiązać, nie wiesz czy dasz radę to Ci tu mówimy, że dasz. I chodź.
Róża za mężów już w komplecie!
Chwała Panu!
Chwała Panu!
za ojczyznę,
za rodziców,
wdzięczności i uwielbienia
O łaskę żywej wiary i nawrócenia
Bardzo zapraszamy
Zbieramy skład, dwie osoby chętne już są, jeszcze chociaż trzy i uruchomimy nową różę.
Ktoś coś?
https://mspanc.pl/discussion/1191/12-roza-za-konajacych-zmarlych-dusze-w-czy%C5%9Bccu-cierpiace#latest
1. Za małżeństwa - jest w komplecie
https://mspanc.pl/discussion/340/pierwsza-roza-za-malzenstwa-te-powiklane-i-te-co-bacza-by-nie-upa%C5%9Bc#latest
Modlimy się za wszystkie małżeństwa na forum, te polecone modlitwie, te które potrzebują.
Uwielbiamy za wszystkie łaski sakramentu małżeństwa.
Polecamy nasze własne małżeństwa.
2. Za dzieci - jest komplet
https://mspanc.pl/discussion/416/druga-roza-za-dzieci-patron-%C5%9Bw-jozef-sa-wolne-miejsca#latest
Modlimy się za wszystkie dzieci użytkowników forum, dzieci w naszych rodzinach bliższych i dalszych, dzieci przyjaciół, znajomych, uwielbiając i dziękując za każde życie poczęte.
Utracone - o życie wieczne, pociechę dla najbliższych,
W ciąży - o ochronę, bezpieczną ciążę i poród
Urodzone - małe i duże, zdrowe i chore - o wszelkie potrzebne łaski.
Za dzieci chrzestne
Za dzieci upragnione o łaskę rodzicielstwa
Za dzieci zagrożone aborcją, odrzucone, skrzywdzone, samotne...
3. Za chorych - jest komplet
https://mspanc.pl/discussion/428/trzecia-roza-za-chorych-patron-bl-o-michal-czartoryski-op-sa-wolne-miejsca#latest
Modlimy się za wszystkich chorych na ciele, na duszy i na umyśle, polecanych w wątkach modlitewnych i wszystkich, którzy potrzebują z forum, z rodzin, bliskich, przyjaciół znajomych.
I za tych wszystkich, którzy chorym pomagają - za lekarzy, pielęgniarki, położne, salowe, farmaceutów, psychologów, terapeutów, wolontariuszy, bliskich. Też z naszego forum.
4. Za konających, zmarłych i dusze w czyśćcu - jest komplet
https://mspanc.pl/discussion/449/czwarta-roza-za-konajacych-i-dusze-w-czy%C5%9Bccu-cierpiace-patron-%C5%9Bw-michal-archaniol#latest
Modlimy się za konających, zmarłych z forum, z naszych rodzin, bliskich, przyjaciół, znajomych.
Za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, zwłaszcza te, za które nikt się nie modli.
5. Za kapłanów i osoby konsekrowane - jest komplet
https://mspanc.pl/discussion/466/piata-roza-za-kaplanow-i-osoby-konsekrowane-nadal-zbieramy-ch%C4%98tnych#latest
Uwielbiając za wszystkich powołanych kapłanów, siostry zakonne, osoby konsekrowane modlimy się za nich wszystkich - za papieża, biskupów, kapłanów, siostry zakonne - o potrzebne łaski dla żyjących, o łaskę życia wiecznego dla zmarłych.
O nowe, liczne i święte powołania kapłańskie i zakonne.
Za znajome, bliskie, ważne osoby konsekrowane, z naszych rodzin, za spowiedników, kierowników duchowych, duszpasterzy, opiekunów wspólnot.
6. Za mężów - jest komplet
https://mspanc.pl/discussion/535/ch%C4%98tnych-nam-trzeba-wciaz-szosta-roza-pod-wezwaniem-matki-bozej-cierpliwie-sluchajacej-za-mezow/p6
W szóstej - za mężów o potrzebne łaski dla żyjących, łaskę życia wiecznego dla zmarłych.
Za przyszłych mężów naszych córek.
7. Wdzięczności i uwielbienia- wolne są tajemnice: 4 radosna, 2 i 4 bolesna i wszystkie światła
https://mspanc.pl/discussion/606/siodma-roza-wdzieczno%C5%9Bci-i-uwielbienia-patronka-bl-paulina-jaricot#latest
Stajemy w bezinteresownym uwielbieniu i dziękczynieniu - za to forum, wszystkich użytkowników, za wszystkie łaski tu otrzymane.
Za całe dobro jakiego doświadczamy.
8. Za ojczyznę- 3 części już w komplecie, do rozdania jeszcze tajemnice światła.
https://mspanc.pl/discussion/641/osma-roza-rozancowa-za-ojczyzne-pw-nmp-krolowej-polski-zapraszamy#latest
Modlimy się za ojczyznę, za wszystkich polaków, za rządzących, o potrzebne łaski.
O pokój w naszej ojczyźnie.
9. O łaskę żywej wiary i nawrócenia- potrzeba chętnych do tajemnic: 2, 3, 4 radosna, 3 bolesna
https://mspanc.pl/discussion/791/dziewiata-roza-patron-%C5%9Bw-jan-pawel-ii-na-trudne-czasy-o-laske-zywej-wiary-i-nawrocenia#latest
Prosimy o łaskę żywej wiary i nawrócenia dla wszystkich użytkowników forum, współmałżonków, dzieci, rodziców, bliskich, przyjaciół, znajomych.
O wytrwanie w wierze w trudnych czasach...
10. Za rodziców, teściów, rodziców chrzestnych - rozdajemy tajemnice: 1,3,5 światła, 3 chwalebną
https://mspanc.pl/discussion/1158/roza-za-rodzicow-teściow-i-rodzicow-chrzestnych-pw-św-zelii-i-ludwika-martin-szuka-chetnych#latest
Modlimy się za rodziców, teściów, rodziców chrzestnych - żyjących i zmarłych.
Modlitwą ogarniajmy tez nas samych będących rodzicami, którzy potrzebują Bożej Opieki w procesie wychowywania naszych dzieci, aby świeci patronowie wspierali i wskazywali nam kierunek.
11. Za dzieci - wolne prawie wszystkie
Intencje jak w drugiej róży
https://mspanc.pl/discussion/1190/11-roza-za-dzieci-zbieramy-sklad-zapraszamy-nowe-osoby#latest
12. Za konających, zmarłych i dusze w czyśćcu
Intencje jak w czwartej róży
https://mspanc.pl/discussion/1191/12-roza-za-konajacych-zmarlych-dusze-w-czy%C5%9Bccu-cierpiace#latest
Jeśli ktoś chciałby gdzieś dołączyć, a nie pasują mu wolne tajemnice to koniecznie trzeba dać znać w wybranej róży.
Jeszcze nie było sytuacji, żeby nie dało się jakoś dogodnie pozamieniać tajemnicami.
Bardzo zapraszam - potrzeba ludzi.
A modlitwa w róży to wielki dar i łaska.
I dla tych, za których się modlimy i dla modlących się też.
Może nawet zwłaszcza.
Zapraszamy!
Nie mam słów, ja to co robisz!
Jak to cieszy! Bardzo Wam dziękuję! Jesteście kochani!
Ja tu tylko ogarniam i troszkę się modlę.
Teraz to muszę dużo o pokorę
Wszystko na chwałę Pana Boga i dla zbawienia dusz!
Dziękuję Wam bardzo, że chcecie się modlić i trwacie
I Wam wszystkim
To Wy jesteście niesamowici!
Sama to ja bym tu sobie mogla
Dobrze, że jesteście i chcecie się modlić.
Ja to, co tu robię codziennie na mszy na ołtarzu zostawiam, żeby to było Jego, nie moje.
To jest Jego.
I działanie i owoce.
Dla mnie to jest cud. I łaska, że mogę w tym jakoś uczestniczyć. Tylko troszkę dać od siebie, a otrzymać nieskończenie więcej.
To mi pokazuje, jak ważny jest różaniec.
Maryja woła, poleca, prosi żeby tak się modlić.
I Wy na to wezwanie tak niesamowicie odpowiadacie.
Indywidualne i tutaj w różach.
To ogromna łaska, że rozkwita ich tu już 12 edit. 13!
i większość w komplecie!
I wiecie, co mam wrażenie, że Tecumseh się dopiero rozkręca
Dla niego modlitwa, różaniec, róże były bardzo ważne. Dużo się modlił i bardzo zabiegał.
Teraz już wie, jak ważne i potrzebne dla nas, dla Kościoła i świata. Bo każda nasza modlitwa, nawet ta bardzo osobista i w ukryciu buduje cały Kościół. Jest wielki skarbem Kościoła.
Jest tak ważna.
To też czuję zasługa Olusia i wiary, i oddania jego rodziców.
W tym miesiącu skompletowały się róże, które miesiącami i latami miały braki i nie szło nijak uzupełnić.
To dopiero radość!!!
Mamy opiekunów i orędowników w niebie.
Jak już się rozpisałam to jeszcze
W jednym z pierwszych wpisów dwa lata temu, już nawet ponad dwa, gdy Michał zaczynał to miejsce budować, prosiłam, żebyśmy od samego początku oddali to miejsce Panu Bogu, żeby to On budował, żeby to była przestrzeń Jego łaski, Jego chwały.
Michał był bardzo za.
Ofiarowaliśmy, modliliśmy się.
Ten mój wpis z początków był wyciągnięty przy okazji którejś burzy na forum, z rok temu chyba. Jest do odnalezienia.
W wątku z humorem obrazkowym, a jakże:) off top górą:)
Po dwóch latach ja nie mam wątpliwości, że jest to miejsce wyjątkowe, w którym Pan Bóg objawia Swoją chwałę.
W świetle ostatnich wydarzeń, wobec tylu świętych, modlących się serc, tylu świadectw żywej wiary, które dajecie swoimi wpisami, a przede wszystkim życiem no nie da się tego nie widzieć, albo zaprzeczyć, że nieprawda i wymysły nawiedzonych.
Chwała Panu!
A Wam dziękuję.
A do róż dołączcie proszę. To tylko kilka minut dziennie, a skarby ogromne. Zobaczycie.
Troszkę już tutaj, nieskończenie więcej w niebie.
Kilka róż ma jeszcze braki.
Powstają nowe.
Potrzeba tych waszych kilku minut wytrwałej modlitwy dziennie.
W kilka minut możecie bardzo dużo....
Chodźcie.
https://mspanc.pl/discussion/1192/13-roza-maryi-krolowej-pokoju-o-pokoj-dla-świata-zapraszamy
Zapraszamy chętnych
Zbieramy skład na trzy nowe róże.
Dwie pierwsze to kontynuacja, tych które już są, bo w tamtych zabrakło miejsc - Chwała Panu!
Trzecia jest całkiem nowa:
- za dzieci (forumowe, własne, chrzestne, nienarodzone , zagrożone aborcją, krzywdzone)
- za konających, zmarłych, dusze w czyśćcu cierpiące, zwłaszcza te, za które nikt się nie modli.
- odpowiadamy na wołanie Maryi Królowej Pokoju, chcemy trwać na modlitwie prosząc o pokój dla świata
Zapraszamy bardzo serdecznie nowe osoby
Wszystko powyżej, łącznie z linkami do róż.
Zapraszamy!
A tu bratu się rozpada małżeństwo, siostra zostaje ateistką. Inny brat może w nałogu? Siostra chora?
Chwała Panu!
Kilka róż dopiero zbiera skład, (ale już się w nich w te kilka osób modlimy.)
Kilka ma komplet dzięki dobrym duszom, które odmawiają po kilka tajemnic i te "nadprogramowe" tajemnice są do rozdania.
Parę trwa w komplecie. Możemy rozpisać nowe
Jedna na razie jest propozycją (za rodzeństwo)
Pięknie jest!
Zapraszamy!
Można dołączyć do modlitwy za:
- dzieci
- chorych
- konających i dusze w czyśćcu
- Ojczyznę
- rodziców
- rodzeństwo
Oraz do róż, w których modlimy się:
- o pokój
- o łaskę żywej wiary i nawrócenia
- dziękując i uwielbiając
Z ogromną radością każdy z prowadzących dopisze nowe osoby.
Nie każcie nam długo czekać
Linki znajdziecie w tym wątku, albo po prostu piszcie tu- pokierujemy.
Na naszym forum w tej chwili powstało 13 róż:
1. Za małżeństwa - jest w komplecie, opiekuje się nią @Rejczel
https://mspanc.pl/discussion/340/pierwsza-roza-za-malzenstwa-te-powiklane-i-te-co-bacza-by-nie-upa%C5%9Bc#latest
Modlimy się za wszystkie małżeństwa na forum, te polecone modlitwie, te które potrzebują.
Uwielbiamy za wszystkie łaski sakramentu małżeństwa.
Polecamy nasze własne małżeństwa.
2. Za dzieci - jest komplet - róża zaopiekowana przez @Bambidu
https://mspanc.pl/discussion/416/druga-roza-za-dzieci-patron-%C5%9Bw-jozef-sa-wolne-miejsca#latest
Modlimy się za wszystkie dzieci użytkowników forum, dzieci w naszych rodzinach bliższych i dalszych, dzieci przyjaciół, znajomych, uwielbiając i dziękując za każde życie poczęte.
Utracone - o życie wieczne, pociechę dla najbliższych,
W ciąży - o ochronę, bezpieczną ciążę i poród
Urodzone - małe i duże, zdrowe i chore - o wszelkie potrzebne łaski.
Za dzieci chrzestne
Za dzieci upragnione o łaskę rodzicielstwa
Za dzieci zagrożone aborcją, odrzucone, skrzywdzone, samotne...
3. Za chorych - jest komplet, ale tajemnice odmawiane "tymczasem" czekają jeszcze na nowe osoby.
Róża utworzona przez Tecumseha, teraz opiekuję się nią ja, @AgataZi .
Zapraszamy
https://mspanc.pl/discussion/428/trzecia-roza-za-chorych-patron-bl-o-michal-czartoryski-op-sa-wolne-miejsca#latest
Modlimy się za wszystkich chorych na ciele, na duszy i na umyśle, polecanych w wątkach modlitewnych i wszystkich, którzy potrzebują z forum, z rodzin, bliskich, przyjaciół znajomych.
I za tych wszystkich, którzy chorym pomagają - za lekarzy, pielęgniarki, położne, salowe, farmaceutów, psychologów, terapeutów, wolontariuszy, bliskich. Też z naszego forum.
4. Za konających, zmarłych i dusze w czyśćcu - jest komplet - od teraz troskliwą opieką otoczona przez @Aneczka08 .
https://mspanc.pl/discussion/449/czwarta-roza-za-konajacych-i-dusze-w-czy%C5%9Bccu-cierpiace-patron-%C5%9Bw-michal-archaniol#latest
Modlimy się za konających, zmarłych z forum, z naszych rodzin, bliskich, przyjaciół, znajomych.
Za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, zwłaszcza te, za które nikt się nie modli.
5. Za kapłanów i osoby konsekrowane - jest komplet - utworzona i zaopiekowana przez @Shrekowa
https://mspanc.pl/discussion/466/piata-roza-za-kaplanow-i-osoby-konsekrowane-nadal-zbieramy-ch%C4%98tnych#latest
Uwielbiając za wszystkich powołanych kapłanów, siostry zakonne, osoby konsekrowane modlimy się za nich wszystkich - za papieża, biskupów, kapłanów, siostry zakonne - o potrzebne łaski dla żyjących, o łaskę życia wiecznego dla zmarłych.
O nowe, liczne i święte powołania kapłańskie i zakonne.
Za znajome, bliskie, ważne osoby konsekrowane, z naszych rodzin, za spowiedników, kierowników duchowych, duszpasterzy, opiekunów wspólnot.
6. Za mężów - jest komplet - tu opiekę sprawuje @kuria_domowa
https://mspanc.pl/discussion/535/ch%C4%98tnych-nam-trzeba-wciaz-szosta-roza-pod-wezwaniem-matki-bozej-cierpliwie-sluchajacej-za-mezow/p6
W szóstej - za mężów o potrzebne łaski dla żyjących, łaskę życia wiecznego dla zmarłych.
Za przyszłych mężów naszych córek.
7. Wdzięczności i uwielbienia- wolne są tajemnice: 4 i 5 radosna, 1 i 5 bolesna i wszystkie światła
Opiekuje się @AgataZi .
https://mspanc.pl/discussion/606/siodma-roza-wdzieczno%C5%9Bci-i-uwielbienia-patronka-bl-paulina-jaricot#latest
Stajemy w bezinteresownym uwielbieniu i dziękczynieniu - za to forum, wszystkich użytkowników, za wszystkie łaski tu otrzymane.
Za całe dobro jakiego doświadczamy.
Założyła i dzielnie pielęgnuje @Bambidu
https://mspanc.pl/discussion/641/osma-roza-rozancowa-za-ojczyzne-pw-nmp-krolowej-polski-zapraszamy#latest
Modlimy się za ojczyznę, za wszystkich Polaków, za rządzących, o potrzebne łaski.
O pokój w naszej ojczyźnie.
9. O łaskę żywej wiary i nawrócenia- potrzeba chętnych do tajemnic: 3, 4 radosna, 4 bolesna
Opiekuję się ją @AgataZi
https://mspanc.pl/discussion/791/dziewiata-roza-patron-%C5%9Bw-jan-pawel-ii-na-trudne-czasy-o-laske-zywej-wiary-i-nawrocenia#latest
Prosimy o łaskę żywej wiary i nawrócenia dla wszystkich użytkowników forum, współmałżonków, dzieci, rodziców, bliskich, przyjaciół, znajomych.
O wytrwanie w wierze w trudnych czasach...
10. Za rodziców, teściów, rodziców chrzestnych - rozdajemy tajemnice: 2 i 4 światła, 1 bolesną i 4 chwalebną
Inicjatywa i opieka - @Agmar
https://mspanc.pl/discussion/1158/roza-za-rodzicow-teściow-i-rodzicow-chrzestnych-pw-św-zelii-i-ludwika-martin-szuka-chetnych#latest
Modlimy się za rodziców, teściów, rodziców chrzestnych - żyjących i zmarłych.
Modlitwą ogarniajmy tez nas samych będących rodzicami, którzy potrzebują Bożej Opieki w procesie wychowywania naszych dzieci, aby świeci patronowie wspierali i wskazywali nam kierunek.
11. Za dzieci - wolne prawie wszystkie tajemnice.
Intencje jak w drugiej róży. Opiekun - ja @AgataZi
https://mspanc.pl/discussion/1190/11-roza-za-dzieci-zbieramy-sklad-zapraszamy-nowe-osoby#latest
12. Za konających, zmarłych i dusze w czyśćcu.
Wolne prawie wszystkie tajemnice.
Intencje jak w czwartej róży. Opieka - ja, @AgataZi
13. O pokój - wolne prawie wszystkie tajemnice. Opiekun - ja, @AgataZi
https://mspanc.pl/discussion/1192/13-roza-maryi-krolowej-pokoju-o-pokoj-dla-świata-zapraszamy#latest
Trwamy na modlitwie w odpowiedzi na wołanie Maryi, prosimy o pokój dla świata.
14. Jest propozycja utworzenia róży otaczającej modlitwą rodzeństwo.
Jeśli są chętni do modlitwy w tej intencji - powstanie rozpiska. Dajcie znać.
Jeśli ktoś chciałby gdzieś dołączyć, a nie pasują mu wolne tajemnice to koniecznie trzeba dać znać w wybranej róży.
Jeszcze nie było sytuacji, żeby nie dało się jakoś dogodnie pozamieniać tajemnicami.
Bardzo zapraszam - potrzeba ludzi.
A modlitwa w róży to wielki dar i łaska.
I dla tych, za których się modlimy i dla modlących się też. Może nawet zwłaszcza.
Zapraszamy!
Jedno sprostowanie, w ósmej róży modlimy się za Polaków
No, to właśnie on, jego wina,.
Przypominam, że powstały nowe róże, które kompletują skład - zapraszamy do modlitwy:
za dzieci
za konających, zmarłych i dusze w czyśćcu cierpiące
https://mspanc.pl/discussion/1191/12-roza-za-konajacych-zmarlych-dusze-w-czyśccu-cierpiace#latest
o pokój
https://mspanc.pl/discussion/1192/13-roza-maryi-krolowej-pokoju-o-pokoj-dla-świata-zapraszamy#latest