@nowa super Ci wychodzi to szydełkowanie! Ileż ja połamałam plastikowych szydełek.. teraz tylko metalowe i bambusowe używam, bo nie umiem tych z tworzywa, chociaż bardzo są wygodne.
@mamlu te z foto co wstawiłam są wygodne ja od całych metalowych mam odciski ,źle trzymam i się tego oduczyć nie mogę to mi znajoma poradziła takie szydełka z silikonową rączką i tak ok 16 ,cm dł całe z rączką
Ja zrobiłam niedawno pierwszy dzwoneczek na choinkę. Ale z filmiku. Nowa, podziwiam Cię, że tak sobie świetnie radzisz bez schematów. Kurka jest świetna, naprawde. Ciągle coś nowego, ciekawego wymyślasz. Ja to bez schematu czy filmiku nie istnieję.
Tu część to próby nauki czytania wzorów -tak to się zwie? Ja tez ogladam wzory ,filmiki itp sama tego nie wymyslam no po za: kapciami, opaskami, czapkami i nie tymi z tych takich pufek , nie wyszło mi jeszcze ani razu nic tak dokładnie jak we wzorze ,czasem wyjdzie podobnie , czasem calkiem co innego , brak mi dokładności cierpliwosci talentu i jeszcze pasji a bez tego robienie na szydełku takich super rzeczy jak bluzki swetry chusty nie ma racjj . Chcialabym potrafić robic takie male misie takie dzwoneczki bombeczki , tak ogladama filmiki itp Tu KAŻDA rzecz przed wstawieniem.foto : 1 byla pruta poprawiana przynajmniej kilka razy 2 czesto miala wyglądać całkiem inaczej ale z racji xxxx razy pomylek prucia zostało tak jak jest - przecież zawsze moge powiedzieć że tak miało być,
Na Youtube jest kanal muzyczny pt -gdzieś to już słyszałem - są na tym kanale orginalne przeboje i mniejlub bardziej "inspirowane" nimi utwory , czasem inspiracja jest za zgodą autora czasem nie , czasem przypomina oryginał czasem nie itp U mnie powinno być - "gdzieś to już widziałam tylko gdzie? " a wiem.na Youtube, u kolezanki, na stronie z wloczkami itp , staram się korzystać z bezpłatnych wzorów, jak efekty moich dzieł będą lepsze bede wstawiać oryginał pomyslu jak bede umiala , tu gdzies jest torebka wstaawiona taka szaro-różowa? Chyba , miala być calkiem inna , taka jak pokazała Jola Mazurek , fakt scieg ma ten sam, kształt-troche mniej , część z tej torebki jest inspirowane na wzorze Karolina Szydełko, a część jeszcze gdzieś indziej no i po swojemu połączyłam te inspiracje
@Nowa to prucie to pewnie element nauki. Ile ja chlebów zepsułam, tzn zjadaliśmy takie gliniaste jako grzanki na przykład ale to nie były chleby którymi chciałabym kogoś poczęstować. Teraz mogę już z zamkniętymi oczami Za rok będziesz miała najpiękniejszą choinkę na forum
Potwierdzam. Poza tym wolę pruć robótkę na szydełku, nie na drutach, łatwiej kontynuować. @Nowa super dziergasz, nie poddawaj się . U mnie najgorzej z czapkami, ile razy muszę pruć, żeby na głowę pasowało...Kiedyś dla wnuka robiłam czapke- misia, ostatecznie na mnie pasowała...
Komentarz
A serio kto to Ci Bogdyhany
@Bea
Chcialabym potrafić robic takie male misie takie dzwoneczki bombeczki , tak ogladama filmiki itp
Tu KAŻDA rzecz przed wstawieniem.foto : 1 byla pruta poprawiana przynajmniej kilka razy 2 czesto miala wyglądać całkiem inaczej ale z racji xxxx razy pomylek prucia zostało tak jak jest - przecież zawsze moge powiedzieć że tak miało być,
U mnie powinno być - "gdzieś to już widziałam tylko gdzie? " a wiem.na Youtube, u kolezanki, na stronie z wloczkami itp , staram się korzystać z bezpłatnych wzorów, jak efekty moich dzieł będą lepsze bede wstawiać oryginał pomyslu jak bede umiala , tu gdzies jest torebka wstaawiona taka szaro-różowa? Chyba , miala być calkiem inna , taka jak pokazała Jola Mazurek , fakt scieg ma ten sam, kształt-troche mniej , część z tej torebki jest inspirowane na wzorze Karolina Szydełko, a część jeszcze gdzieś indziej no i po swojemu połączyłam te inspiracje