A,,,B....C robótek czyli Uczę się robić na szydełku

1235721

Komentarz

• Wooohooo, wygląda jak czapka Bogdyhanów!
  • Kogo?Czego?
    A serio kto to Ci Bogdyhany
  • Dr Paj-chi-wo podarował czapkę bogdychanow...
    Podziękował(a) 1Nowa
  • Fajna ta czapka @Nowa
  • @nowa super Ci wychodzi to szydełkowanie! Ileż ja połamałam plastikowych szydełek.. teraz tylko metalowe i bambusowe używam, bo nie umiem tych z tworzywa, chociaż bardzo są wygodne.
  • @mamlu te z foto co wstawiłam są wygodne ja od całych metalowych mam odciski ,źle trzymam i się tego oduczyć nie mogę to mi znajoma poradziła takie szydełka z silikonową rączką i tak ok 16 ,cm dł całe z rączką
  • A i przy mniejszych dłoniach mogą być krótsze, mam takie o 2 cm krótsze i też super ważne żeby ten haczyk był głęboko w raczce,
  • Jaka nowinka , nie nie planuje kupić Ale ciekawa jak się sprawdza
  • A po nocach będzie używane? ;)
    Podziękował(a) 1Nowa
  • nie wiem to tylko ciekawostka
  • Nowa powiedział(a):
    Na grupach szydelkowych zdania sa podzielone, niektorzy mowia, ze kiepsko sie robi, a niektorzy uwielbiaja.
    Podziękował(a) 1Nowa
  • Zrobiłam sobie kurke i co i nic fotki nie zrobię bo mi zabrali ...i noszą jak ....
  • Albo zamiast ..

• Podziękował(a) 2Bea Nigella
  • Daj tutorial na tą czapkę. Dorota chce bezpomponową. I nie na drutach
  • Podziękował(a) 1Bea
  • edytowano grudnia 2021
    Ja zrobiłam niedawno pierwszy dzwoneczek na choinkę. Ale z filmiku. Nowa, podziwiam Cię, że tak sobie świetnie radzisz bez schematów. Kurka jest świetna, naprawde. Ciągle coś nowego, ciekawego wymyślasz. Ja to bez schematu czy filmiku nie istnieję.

Podziękował(a) 2Nowa ola_g
  • Kurka przesłodka, a św.Rodzina przeurocza.
    Podziękował(a) 2Ganna4 ola_g
  • Ja nie dziergam, ale podrzucam pomysł

Podziękował(a) 3Bea Ganna4 Nowa
  • Wspaniałe macie talenty!

• Podziękował(a) 2Aniuszka Mamaw
  • Tu część to próby nauki czytania wzorów -tak to się zwie? Ja tez ogladam wzory ,filmiki itp sama tego nie wymyslam no po za: kapciami, opaskami, czapkami i nie tymi z tych takich pufek , nie wyszło mi jeszcze ani razu nic tak dokładnie jak we wzorze ,czasem wyjdzie podobnie , czasem calkiem co innego , brak mi dokładności cierpliwosci talentu i jeszcze pasji a bez tego robienie na szydełku takich super rzeczy jak bluzki swetry chusty nie ma racjj .
    Chcialabym potrafić robic takie male misie takie dzwoneczki bombeczki , tak ogladama filmiki itp
    Tu KAŻDA rzecz przed wstawieniem.foto : 1 byla pruta poprawiana przynajmniej kilka razy 2 czesto miala wyglądać całkiem inaczej ale z racji xxxx razy pomylek prucia zostało tak jak jest - przecież zawsze moge powiedzieć że tak miało być,
  • Na Youtube jest kanal muzyczny pt -gdzieś to już słyszałem - są na tym kanale orginalne przeboje i mniejlub bardziej "inspirowane" nimi utwory , czasem inspiracja jest za zgodą autora czasem nie , czasem przypomina oryginał czasem nie itp
    U mnie powinno być - "gdzieś to już widziałam tylko gdzie? " a wiem.na Youtube, u kolezanki, na stronie z wloczkami itp , staram się korzystać z bezpłatnych wzorów, jak efekty moich dzieł będą lepsze bede wstawiać oryginał pomyslu jak bede umiala , tu gdzies jest torebka wstaawiona taka szaro-różowa? Chyba , miala być calkiem inna , taka jak pokazała Jola Mazurek , fakt scieg ma ten sam, kształt-troche mniej , część z tej torebki jest inspirowane na wzorze Karolina Szydełko, a część jeszcze gdzieś indziej no i po swojemu połączyłam te inspiracje
  • @Nowa to prucie to pewnie element nauki. Ile ja chlebów zepsułam, tzn zjadaliśmy takie gliniaste jako grzanki na przykład ;) ale to nie były chleby którymi chciałabym kogoś poczęstować. Teraz mogę już z zamkniętymi oczami :) Za rok będziesz miała najpiękniejszą choinkę na forum :)
    Podziękował(a) 2Madzikg Nowa
  • Potwierdzam. Poza tym wolę pruć robótkę na szydełku, nie na drutach, łatwiej kontynuować. @Nowa super dziergasz, nie poddawaj się . U mnie najgorzej z czapkami, ile razy muszę pruć, żeby na głowę pasowało...Kiedyś dla wnuka robiłam czapke- misia, ostatecznie na mnie pasowała...

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik