Piąta Róża za kapłanów i osoby konsekrowane pod wezwaniem bł. kard. Wyszyńskiego
Długo rozważałam bo na razie w pozostałych jeszcze kompletów nie ma. Jednak składam taką propozycję, bo intencja ważna. Jest sporo głosów w ostatnich czasach o ogromnej potrzebie modlitwy za kapłanów. Większej niż kiedykolwiek.
Czy ktoś jest chętny się modlić w Róży za kapłanów świętych i nieświętych? Za jednych o umocnienie i wytrwałość, za drugich o nawrócenie...
Ed. I jeszcze o powołania. Bo jest coraz gorzej.
Czy ktoś jest chętny się modlić w Róży za kapłanów świętych i nieświętych? Za jednych o umocnienie i wytrwałość, za drugich o nawrócenie...
Ed. I jeszcze o powołania. Bo jest coraz gorzej.
Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
Otagowano:
Komentarz
Ja też tu chcę.
Dołączam, wbrew rozsądkowi, że nie podołam.
Zaczniemy już?
Chętnie bym wzięła trzecią Radosną. Jeśli się zgodzicie.
RADOSNE
1. @Agmar
2. @AgataZi
3. @Shrekowa
4. @Rien
5. @Honi
BOLESNE
2. @Bambidu
Ja prawie codziennie do moich pozostałych róż dokładam dziesiątkę za Kościół, biskupów i wszystkich kapłanów. Znanych mi, nieznanych, upadających i tych, którym co rusz ktoś nogę podstawia, a oni idą mimo to.
Ale to "prawie codziennie" budzi moje obawy, że z systematycznością nie podołam. A jednak - to nie może być przypadek, że powstają róże w moich codziennych intencjach. Dopiszcie mnie proszę. Najwyżej za jakiś czas będę prosić o zastępstwo jak się okaże, że nie wyrabiam.
Skoro 3 radosna już zajęta to poproszę 2 bolesną.