Ja się zgadzam z @katarzynamarta, że lepiej, żeby podstawowe 3 części były zawsze pełne a ewentualne dziury zostawić w tajemnicach światła. Nawet jeśli mi to zaburzy kolejność z innymi różami to jestem za. Ale może po prostu znajdą się brakujące osoby i problem sam się rozwiąże.
PS. MZ to słuszny kierunek dla wszystkich niepełnych róż
Moim zdaniem dobrze by było obsadzić pełne trzy części, a światła pierwsza tajemnice, druga i trzecia. Czwarta i piąta zostawić póki co jako wolne, aż się ktoś znajdzie Chetny. Bo tak to jest ni w 5 ni w 9 a miesiące mijają
Moim zdaniem dobrze by było obsadzić pełne trzy części, a światła pierwsza tajemnice, druga i trzecia. Czwarta i piąta zostawić póki co jako wolne, aż się ktoś znajdzie Chetny. Bo tak to jest ni w 5 ni w 9 a miesiące mijają
Czyli spore zamieszanie i chaos przy zmianach..... Jak dla mnie
Dlaczego chaos? Z z 3 tajemnicy światła przeskakujesz na 1 radosna. Nie wiem co w tym trudnego. Reszta przesuwa się normalnie.
Zaraz, @katarzynamarta chciałaś "ordung", a proponujesz takie coś? No nie wiem, ja lubię jak tajemnice mam kolejno, chronologicznie, jakoś tak łatwiej rozważać, pamiętać, ...z 3 światła na 1 radosną... Głoszenie Ewangelii i wzywanie do nawrócenia i siup Zwiastowanie? To jest ten porządek? Acha. No ja tego tak nie widzę.
Jak dla mnie robisz sztuczny problem. Chyba że chcecie głosować no to zrób głosowanie. Ja nie mam kiedy tym się zająć.
Dlaczego sztuczny? Nie można poddać nic dyskusji? Propozycja to byla na zamknięcie róży. Tylko tyle. Widzę jednak, ze masz problem z odmiennym zdaniem. Moim zdaniem tak było logiczniej. Spójniejsza. Ty możesz uwazac inaczej.
Potem są sytuacje jak z marca. Nikt nie odmawia 1 radosnej. Tam są modlitwy wstępne. Napisałam już wtedy, ze pierwsze trzy części to priorytet i ty się z tym zgodziłas
Potem są sytuacje jak z marca. Nikt nie odmawia 1 radosnej. Tam są modlitwy wstępne. Napisałam już wtedy, ze pierwsze trzy części to priorytet i ty się z tym zgodziłas
Jaki problem z marca? Nie było żadnego problemu, modlitwy wstępne były odmawiane. Rozpisuję 4 róże, (tylko 1 jest kompletna), jeśli w którejś nie ma akurat obstawionej 1 radosnej no to dla mnie oczywiste, że ja modlitwy wstępne wtedy odmawiam. Także nie obawiaj się, że tu w razie czego będzie luka. Róża funkcjonuje prawie rok. Wiele osób jest w różnych innych różach, ma już jakiś ład w tych tajemnicach i rozwalać teraz to, co ogarnięte bo Ty masz taką wersje "ordungu". I sobie będziemy przeskakiwać? Nie mam problemu z odmiennym zdaniem, ale mam też swoje, którego bronię. Tym bardziej, że to funkcjonuje myślę w porządku przez tyle czasu...
Przepraszam @katarzynamarta, ale jako osoba odpowiedzialna za tą różę mam chyba głos decydujący. Czy nie? Chociaż jeśli chcesz wywołaj wszystkich z tej róży nickami i poproś o ustosunkowanie się.
I to nie jest mój porządek. Z jakichś powodów tajemnice różańca idą chronologicznie wydarzeniami z życia Maryi, Jezusa, Kościoła. Najpierw zadziały się tajemnice radosne, płynnie przechodzą w wydarzenia z tajemnic światła, potem bolesne i kończą rozważania chwalebne. Nie rozumiem czemu chcesz zakłócać ten porządek, zmieniać kolejność, coś wyrzucać... Bo brakuje dwóch osób? Może za chwile się zgłoszą. Zresztą już powiedziałam, że wpiszę siebie na ten czas, żeby nie było luk. Czekam tylko na decyzję @AnetaSe.
Jeszcze tylko słowo - tajemnice światła są od 20 lat częścią różańca. Nie dodatkiem do ewentualnego wyrzucenia. Są częścią. Nie zależnie czy kto polubił, czy się podobają czy nie. Są. wszystkie.
I róża nie jest "poszarpana", "mi w 5 mi w9". Jest piękna, bo aż tyle osób się zgłosiło i wspólnie już tyle miesięcy modli.
I te dwie brakujące też przyjdą.
Dzięki Wam, że trwacie.
A wiecie jaka jest antyfona na komunię, na którą celebransi zerkają w mszałach przez cały ten tydzień?
- „Ja jestem światłością świata. Kto idzie za Mną, nie będzie chodził w ciemności, lecz będzie miał światło życie” (J 8,12)
I jeszcze dwóch osób... 1 i 2 tajemnica chwalebna czekają na chętnych. Dzieci na modlitwę jeszcze bardziej - chodźcie do nas Ładnie się uśmiecham i pięknie zapraszam...
Komentarz
PS. MZ to słuszny kierunek dla wszystkich niepełnych róż
Jak dla mnie
No nie wiem, ja lubię jak tajemnice mam kolejno, chronologicznie, jakoś tak łatwiej rozważać, pamiętać,
...z 3 światła na 1 radosną... Głoszenie Ewangelii i wzywanie do nawrócenia i siup Zwiastowanie? To jest ten porządek? Acha.
No ja tego tak nie widzę.
Jak dla mnie robisz sztuczny problem.
Chyba że chcecie głosować no to zrób głosowanie. Ja nie mam kiedy tym się zająć.
Róża funkcjonuje prawie rok. Wiele osób jest w różnych innych różach, ma już jakiś ład w tych tajemnicach i rozwalać teraz to, co ogarnięte bo Ty masz taką wersje "ordungu".
I sobie będziemy przeskakiwać?
Nie mam problemu z odmiennym zdaniem, ale mam też swoje, którego bronię.
Tym bardziej, że to funkcjonuje myślę w porządku przez tyle czasu...
Przepraszam @katarzynamarta, ale jako osoba odpowiedzialna za tą różę mam chyba głos decydujący. Czy nie?
Chociaż jeśli chcesz wywołaj wszystkich z tej róży nickami i poproś o ustosunkowanie się.
I to nie jest mój porządek. Z jakichś powodów tajemnice różańca idą chronologicznie wydarzeniami z życia Maryi, Jezusa, Kościoła. Najpierw zadziały się tajemnice radosne, płynnie przechodzą w wydarzenia z tajemnic światła, potem bolesne i kończą rozważania chwalebne.
Nie rozumiem czemu chcesz zakłócać ten porządek, zmieniać kolejność, coś wyrzucać...
Bo brakuje dwóch osób?
Może za chwile się zgłoszą. Zresztą już powiedziałam, że wpiszę siebie na ten czas, żeby nie było luk. Czekam tylko na decyzję @AnetaSe.
Nie dodatkiem do ewentualnego wyrzucenia.
Są częścią.
Nie zależnie czy kto polubił, czy się podobają czy nie.
Są.
wszystkie.
I róża nie jest "poszarpana", "mi w 5 mi w9".
Jest piękna, bo aż tyle osób się zgłosiło i wspólnie już tyle miesięcy modli.
I te dwie brakujące też przyjdą.
Dzięki Wam, że trwacie.
A wiecie jaka jest antyfona na komunię, na którą celebransi zerkają w mszałach przez cały ten tydzień?
- „Ja jestem światłością świata. Kto idzie za Mną, nie będzie chodził w ciemności, lecz będzie miał światło życie” (J 8,12)
Stąd nazwa tajemnic światła
Pozostałe dwie tajemnice odmawiam, nie wpisuję się, żeby potencjalni chętni tu zaglądający nie zniechęcili się brakiem wolnych miejsc.
Także dwie osoby mile widziane. Bardzo gorąco zapraszamy chętnych.
Tajemnice radosne
1. @Ida
2. @TecumSeh
3. @Bambidu
4. @Katanna
5. @mąż groszek
Tajemnice światła
1. @Duduś
2. @mamababcia
3. @katarzynamarta
4. @Ewa
5. @Ganna4
Tajemnice bolesne
1. @Juka
2. @Isako
3. @Honi
4. @AnetaSe
5.
Tajemnice chwalebne
1.
2. @groszek
3. @Mamaw
4. @AgataZi
5. @ZielonaKawa
A miesiąc październik w naszej róż wygląda tak:
Tajemnice radosne
1. @ZielonaKawa
2. @Ida
3. @TecumSeh
4. @Bambidu
5. @Katanna
Tajemnice światła
1. @mąż groszek
2. @Duduś
3. @mamababcia
4. @katarzynamarta
5. @Ewa
Tajemnice bolesne
1. @Ganna4
2. @Juka
3. @Isako
4. @Honi
5. @AnetaSe
Tajemnice chwalebne
1.
2.
3. @groszek
4. @Mamaw
5. @AgataZi
Modlitwy początkowe w tym miesiącu odmawia @ZielonaKawa
Dajcie proszę znać pod rozpiską, że trwacie
Zapraszamy do nas. Mamy dwa ostatnie wolne miejsca...
Jeszcze tylko brakuje nam do pełni szczęścia klika od:
@katarzynamarta, @Ewa , @Isako.
I jeszcze dwóch osób...
1 i 2 tajemnica chwalebna czekają na chętnych.
Dzieci na modlitwę jeszcze bardziej - chodźcie do nas Ładnie się uśmiecham i pięknie zapraszam...