@Duduś a może ta znajoma mogłaby dołączyć do nas tu na forum? Ja trochę obserwowałam w różach na orgu jak się tam sprawy organizacyjne układają i trudniej jest prowadzić róże z osobami spoza, nie mogą potwierdzać obecności i jest taka "wyrwa". Patrzę pod kątem pracy zelatorki, wolałabym te osobe tu mieć.
Nie chcę zbytnio się rządzić, może być tak że powiedzmy będzie jedna taka osoba spoza ale wolałabym, żeby tu w rozy byli ludzie z forum, łatwiej wtedy zadbać o trwałość róży, o jedność.
@Rejczel myślę, że fajnie by było, gdyby wszyscy byli z forum, ale jeśli nie ma chętnych, to nie ma co się zniechęcać. Ja też jestem w jednej róży z tamtego forum i mimo, że nie wchodzę tam często, to się modlę. Czasem też nie zdążę potwierdzić na czas na końcu miesiąca.
Nie wiem jak to napisać więc może napiszę szczerze: jak już się podejmuje to chce zająć się tym dziełem porządnie. Rozpiska będzie się pojawiała w ostatni dzień poprzedniego miesiąca lub najdalej w pierwszy dzień danego miesiaca. Zależy mi, by potwierdzenia obecności( w formie podziękowań pod rozpiska) pojawiały się w pierwszym, drugim lub najdalej trzecim dniu miesiąca. W razie potrzeby wysyłam na priva przypominajki. Ufam, że wszyscy trwają niezmiennie na modlitwie a ten podpis co miesiąc jest tylko przypomnieniem promesy ale widzę jak jest potrzebny.
Ja tez się od września chyba zdecyduję, choć trochę za dużo się robi, ale taka ważna intencja i im więcej różańca, tym lepiej. Obawiam się tylko, czy dam radę z Pompejanską, zawsze odmawiałam Pompejanska plus róże, a ostatnio już było dużo tego. Nie można chyba tajemnic z róż włączyć w Pompejanską? Jak to jest?
@Rejczel dostosuję się, Ty prowadzisz i ustalasz, jak to ma grać Choć nie napiszę, że rozumiem w sytuacji, gdy od paru tygodni nie możemy znaleźć składu (zapewne z powodu posiadanych już zobowiązań).
Wiecie co? Jeszcze tak myślę jakby to ułożyć najlepiej i tak pomyślałam czy byśmy tak nie zrobili, żeby przemienić i zamiast tajemnic światła odmawiać na razie tajemnice radosne i bolesne, jak się znajdą kolejne osoby chętne - odpalamy cześć chwalebna a jak już będziemy mieli te 3 części obsadzone - bierzemy się za tajemnice światła. Zgadzacie się? Ja bym zmieniła rozpiskę i byśmy od dziś startowali. I teraz: @mamababcia w takim układzie by mogła wziąć 1 tajemnice chwalebna. @Duduś skontaktowałabys mnie z Twoją koleżanka? Spróbuję ja przekonać do wpisania się na forum a jak się nie uda to chociaz będę miała namiar w razie czego, bo muszę mieć, tak to działa.
A może przenieść ten wątek do ogólnej? Żadnych sekretów tu chyba nie będzie? Raz, że ktoś może jeszcze zobaczy i się przyłączy, a dwa, że jest to świadectwo dla przypadkowych ludzi, którzy z czasem zaczną tu trafiać..?
Nie ma żadnego kłopotu, @Duduś, to raczej ja namieszalam światłami. Już daje nowa rozpiskę z tajemnicami bolesnymi, @Polly to podmienie Cię z Duduś - od jutra nowym rozkładem lecicie.
Tak pomyślałam @TecumSeh . No nie pamiętam tych nazw ogólna/ otwarta, dla mnie są zbyt podobne znaczeniowo. Ale chodziło o to, by każdy tu mógł trafić, niekoniecznie po zalogowaniu. Jeśli jednak komuś to przeszkadza, to nie.
Komentarz
Ja też jestem w jednej róży z tamtego forum i mimo, że nie wchodzę tam często, to się modlę. Czasem też nie zdążę potwierdzić na czas na końcu miesiąca.
Rozpiska będzie się pojawiała w ostatni dzień poprzedniego miesiąca lub najdalej w pierwszy dzień danego miesiaca. Zależy mi, by potwierdzenia obecności( w formie podziękowań pod rozpiska) pojawiały się w pierwszym, drugim lub najdalej trzecim dniu miesiąca. W razie potrzeby wysyłam na priva przypominajki. Ufam, że wszyscy trwają niezmiennie na modlitwie a ten podpis co miesiąc jest tylko przypomnieniem promesy ale widzę jak jest potrzebny.
Choć nie napiszę, że rozumiem w sytuacji, gdy od paru tygodni nie możemy znaleźć składu (zapewne z powodu posiadanych już zobowiązań).
I teraz: @mamababcia w takim układzie by mogła wziąć 1 tajemnice chwalebna. @Duduś skontaktowałabys mnie z Twoją koleżanka? Spróbuję ja przekonać do wpisania się na forum a jak się nie uda to chociaz będę miała namiar w razie czego, bo muszę mieć, tak to działa.
Mnie pomysł patrona bardzo odpowiada.
Pomysł, by na razie "zawiesić" Tajemnice Światła, też. Rozumiem, że zaczynamy już, ale zmiana nastąpi normalnie 1. września?
Gdyby to nikomu nie przeszkadzało, to poprosiłabym w sierpniu 3. albo 5. bolesną.
Sierpień 2021
Tajemnice radosne:
1. @Skatarzyna
2. @Honi
3. @TecumSeh
4. @Paulina
5. @Wela
Tajemnice bolesne:
1. @AgataZi
2. @Polly
3. @Duduś
4. @karolina
5. @Monika7
Zapraszamy do wspólnej modlitwy kolejne osoby, będziemy tworzyć obsadę do tajemnic chwalebnych. W imię Boże!