Instrumenty muzyczne
Nie wiem czy jest taki wątek, ale może się przyda.
Moja córka, chce sama uczyć się gry na ukulele. Jaki instrument będzie odpowiedni, trochę tego jest w internecie i nie wiem na co zwrócić uwagę.
Moja córka, chce sama uczyć się gry na ukulele. Jaki instrument będzie odpowiedni, trochę tego jest w internecie i nie wiem na co zwrócić uwagę.
Komentarz
Na YouTube jest mnóstwo testów ukelele. Na tym etapie i w wieku córki pewnie można poszaleć i wybrać wg wyglądu (z tego zakresu cenowego) i będzie dobrze. Całkiem dobre a odjechane są też niedrewniane, ale jakoś mnie starej (choć brałam dla dziecka ) to nie leży.
Ja wybrałam Arrow MH10 i nauczyciel powiedział, że super brzmi, rozważałam jeszcze EVER PLAY UK24-30, bo też miało dobre opinie a ładniejsze.
Takie by jej się spodobały. W tym wieku efekt wizualny jest ważny.
@MAFJa?
@AB_ a powiesz dlaczego sprzedał? Bo to na prezent niby miałoby być, ale nie wiem czy ma sens.
Czy potrzebne?
Zosia jest po ponad roku przygody z instrumentem, Pan dziś zwrócił uwagę, że przydałaby się poduszka, żeby trochę wyżej siedziała, bo krzywi ręce.
A może warto jednak kupić ten stołek?
Jeśli tak to jaki?
Ale to były czasy, kiedy nie było worków na śmieci tylko kubeł wyłożony starymi gazetami, więc może nie ma co brać przykładu Gdyby u Was kilkoro dzieci grało, to może warto kupić kręcony stołek, żeby każdy mógł sobie ustawić pod siebie. No i zabawa zawsze świetna z tymi stołkami
Także raczej nie w tę stronę pójdziemy Jednak dziękuję za Twój wpis, bo może to jednak będzie poduszka/koc.
Po 315pln są różne regulowane:
https://sklep-muzyczny.com.pl/EVER-PLAY-PB2-PB-2-LAWA-DO-PIANINA-CZARNY-MAT
https://sklep-muzyczny.com.pl/STAGG-PB36-BKP-VBK-LAWA-PIANINOWA
@Bambidu podnóżek chyba nam się nie nada, bo to chodzi o wysokość rąk... ale może jakieś inne podnóżki widziałam.
Także albo poduszka/kocyk, albo regulowane.
Np. skacząc z niej na kanapę
Sam mechanizm regulaownia raczej (z naciskiem na raczej) krzywdy nie zrobi, bo chodzi dość powoli.
Przypadkiem nie zmiażdżysz paluszków. Celowo się da
Przynajmniej w tej którą my mamy. Kupowaliśmy w sklepie stacjonarnie.
Po kilku latach wytarł się materiał na dłuższych bokach (tzn. porozdzieral się wzdłuż). Więc takiego bym nie polecała. Ale teraz widzę są raczej takie, które mają mniej tkaniny, za to dodatkową ramę przy siedzisku, może będą trwalsze.
Edit: spojrzałam w Twoje linki i ten drugi to w typie naszego.
@ryjek007 mogłabyś wrzucić linka do aukcji olx?
Ale tam sporo modeli i kształt nóg, kolory oraz rodzaj obicia można sobie skonfigurować wedle życzenia.
Ceny dla mnie zabójcze. Podobno z powodu wzrostu kosztu materialow. Sam przyznał ze się obawia czy będą klienci. 780 za aksamit 880 za skórę, najprostsza Sonata bez przetłoczeń itp.