kazałam mezowi przywizc parownice ze wsi i bede testować, mamy tę parownice z 4 lata a użyłam jej może ze 3x, na razie najbardziej nietrafiony zakup ale może musze się przekonać.
Jak mam to wszystko nalewać czekać az się nagrzeje to jadę mopem i mam po sprawie. z oknami podobnie szybciej papierem niż parownica.
Pewne rzeczy tylko parownica daje u mnie radę np pleśń na oknach (no może środki chlorowe ale to pot śmierdzi i przy pracy nawdychać się trzeba )
A to tylko co z grubsza rama ruszona , sciany niestety nie odplesnie
kazałam mezowi przywizc parownice ze wsi i bede testować, mamy tę parownice z 4 lata a użyłam jej może ze 3x, na razie najbardziej nietrafiony zakup ale może musze się przekonać.
Jak mam to wszystko nalewać czekać az się nagrzeje to jadę mopem i mam po sprawie. z oknami podobnie szybciej papierem niż parownica.
Pewne rzeczy tylko parownica daje u mnie radę np pleśń na oknach (no może środki chlorowe ale to pot śmierdzi i przy pracy nawdychać się trzeba )
A pokażesz zdjęcie tej myjki i końcówki której do tych okien używasz?
Uruchomiłam te myjkę po 3 latach. Kuchenka, piekarnik, podłogi z kaflami, lustra to ja, a okna myła 11,5 latka bo jej się podobalo. Może się przekonam....
Ja dokładnie tak samo, uruchomiłam poleciała kuchenka, kafelki itp @Agmar ja myłam tak samo i też nie leci woda ani nic, jednak ścieranie ręcznikami tego to tony papieru, więc poleciałam ściągaczką tą elektryczną i wszystko było super do póki nie wyszło słońce... Czym wycierasz do sucha? Po płynie karcher tego nie mam... Smugi, chciałam pokazać na zdjęciu jednak nie wychwytuje tego...
Ja dokładnie tak samo, uruchomiłam poleciała kuchenka, kafelki itp @Agmar ja myłam tak samo i też nie leci woda ani nic, jednak ścieranie ręcznikami tego to tony papieru, więc poleciałam ściągaczką tą elektryczną i wszystko było super do póki nie wyszło słońce... Czym wycierasz do sucha? Po płynie karcher tego nie mam... Smugi, chciałam pokazać na zdjęciu jednak nie wychwytuje tego...
Ściereczka do szkła, ta zielona z Anny zaradnej - mam kilka sztuk bo super przy indukcji się sprawdza i nie zostają te okruszki po papierze (że o ilości nie wspomnę), Vileda też ma do szkła tylko kolor chyba fioletowy, te sciereczki naprawdę są super https://allegro.pl/oferta/az-sciereczka-mikrofibra-do-okien-czysci-bez-smug-9839440546 Tu pisze że żółta ale dla mnie to jasno zielony jest
Dziękuję, to po Świętach wrócę i umyję ostatnie okno, po zakupie tych ściereczek oczywiście, no i super!!! A o tych ściereczkach pisałaś bo ja już pytałam i teraz dopiero olśniło mnie @Agmar.
Dziękuję, to po Świętach wrócę i umyję ostatnie okno, po zakupie tych ściereczek oczywiście, no i super!!! A o tych ściereczkach pisałaś bo ja już pytałam i teraz dopiero olśniło mnie @Agmar.
Czas bilobil na pamięć?
Z własnego doświadczenia: nie pomaga Ale relaks książka, ciepła herbatka, mogą być krzyżówki i puzzle serwowane codziennie działa dużo lepiej
@Aneczka08 wiem o co ci chodzi bo ja też mam tą gumową ściągaczkę i z niej po prostu woda leci, bo takie są prawa fizyki. Ja dokańczam ściereczką z mikrofibry do szyb. Nie mam poczucia podwójnej roboty, przeciwnie, idzie to błyskawicznie, aż miło.
Komentarz
U mnie różnica między przetarte mopem a przejechane kersiurem jest kolosalna.
Szybko się nagrzewa.
Tu re okrągłe szczoteczki super do ram okiennych
https://youtube.com/shorts/0CnTE7LsZU8?feature=share
A tu same okna dysza ręczna w powlocCe
https://youtube.com/shorts/fxHqyMxaMuQ?feature=share
@Agmar ja myłam tak samo i też nie leci woda ani nic, jednak ścieranie ręcznikami tego to tony papieru, więc poleciałam ściągaczką tą elektryczną i wszystko było super do póki nie wyszło słońce... Czym wycierasz do sucha? Po płynie karcher tego nie mam... Smugi, chciałam pokazać na zdjęciu jednak nie wychwytuje tego...
https://allegro.pl/oferta/az-sciereczka-mikrofibra-do-okien-czysci-bez-smug-9839440546
Tu pisze że żółta ale dla mnie to jasno zielony jest
Czas bilobil na pamięć?
Ale relaks książka, ciepła herbatka, mogą być krzyżówki i puzzle serwowane codziennie działa dużo lepiej