Myjka parowa

Może ktoś polecić mi jakąś dobrą, a nawet bardzo dobrą myjkę parową?
«13

Komentarz

• Karcher
    Podziękował(a) 1Madzikg
  • Karchera zobacz. Tylko nie ten najmniejszy zestaw sc1 bo opinie są że to zabawka. Ja mam sc2 i jestem zadowolona.
  • Ale bardzo dobre to pewnie jeszcze te silniejsze. Ale i odpowiednio droższe.
  • Z powodu ogarniczonego miejsca mam sc1 ze wszystkimi końcówkami. Uwielbiam. Małe, poręczne, pojemnik starcza na doczyszczenie jednego pomieszczenia tak na raz. Przy większym mieszkaniu wzięłabym wiekszy. Końcówka do okien my love, wąż parowy z końcówka ręczna <3 końcówka do podłogi, do parowania ubrań (ale nie skarpetek xD) cud miód. No jedno z lepiej wydanych 500zl. Mam go dwa lata, ciągle w ruchu ;)
  • @DorotaP jaka to końcówka do okien?
    Ja ma archiwalny już model sc1.020 i uwielbiam, tylko ostatnio dokupilam powłoczki i jestem zawiedziona, prawie dwa razy droższe a jakośc byle jaka, po jednym sprzątaniu postrzępiony się, ale ogólnie to Karcher najlepszy
  • Znajoma sprzedała mi pomysł że owinęła szmatką z mikrofibry i ściągnęła gumką recepturką. Jeszcze nie próbowałam ale ona poleca.
    Podziękował(a) 1Agmar
  • @Agmar taka, tylko polecam do niej kupić elastycznego węża parowego (w sc1 nie ma go w tym podstawowym zestawie). Mycie okien jest takie proste z tym ;)
  • Shrekowa powiedział(a):

Znajoma sprzedała mi pomysł że owinęła szmatką z mikrofibry i ściągnęła gumką recepturką. Jeszcze nie próbowałam ale ona poleca.

Też tak robię :D działa, dobry patent, tańszy i solidniejszy. Z tymi myjkami to trzeba uważać, czasem te dedykowane podróby karchera są okropnie słabej jakości.
    Podziękował(a) 1Shrekowa
  • W moim wąż elastyczny jest, a zamawiałam powłoczki na str karchera i to ich własne więc byłam bardzo zawiedziona jakością
  • Ja mam od niedawna myjkę więc jeszcze nie wymieniałam nic, ale też jakość tej powłoczki mnie zdziwiła. A jak zobaczyłam ceny nowych to szok. Mam zamiar wykorzystać patent znajomej (i @DorotaP ).
  • Takie szmatki mi się sprawdzają.
    Podziękował(a) 1Agmar
  • @Skatarzyna a one zbierają ładnie czy rozmazują? Ja myślałam o jakimś mocowaniu do tych ściereczek mops płaskiego z wiledy bo ładnie zbierają ale jakoś natchnienia nie ma
  • Dla mnie wystarczająco ładnie. Mam ich dużo i często zmieniam. Bardzo dobrze się piorą.
  • Shrekowa powiedział(a):

Ja mam od niedawna myjkę więc jeszcze nie wymieniałam nic, ale też jakość tej powłoczki mnie zdziwiła. A jak zobaczyłam ceny nowych to szok. Mam zamiar wykorzystać patent znajomej (i @DorotaP ).

Ja mam już z 6-7 lat, ostatnio przeżyła zalanie piwnicy tata rozebrał i przemył z mułu a mąż wymienił cos tam od węża bo nieszczelny (ale zły był bo trzeba było kupić z pistoletem a wymiana z pistoletem dużo więcej roboty więc zamiennik jakiś dał) i dziala lepiej niż na początku :)
  • A do czego ogólnie używacie tych myjek parowych? Zupełnie nie jestem w temacie, nie widziałam w użyciu.
  • Sylwik powiedział(a):

A do czego ogólnie używacie tych myjek parowych? Zupełnie nie jestem w temacie, nie widziałam w użyciu.

Płytki blaty okna szafki okapy, toaleta, piekarnik
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • Generalnie do mycia.
  • A takiego Bąbla, który rysuje sobie każdą część ciała długopisem i markerem też można tą myjką potraktować?? :mrgreen:
  • Honi powiedział(a):

A takiego Bąbla, który rysuje sobie każdą część ciała długopisem i markerem też można tą myjką potraktować?? :mrgreen:

No nie, a kąpiel w zwykłym płynie typu Nivea nie radzi? Moja Hania długopisy i flamastry to chwilę w wodzie posiedzi i schodzi
  • edytowano października 2021
    Ale mi się nie chce jej kąpac :joy: :p B)
    A tu raz dwa przeleciałabym parownicą i gotowe.

A tak serio,.czy dolewa się jakiś płyn czy czystą wodą się myje?
  • Tylko woda
  • Ja raz parownicą przejechalam fotel z drewnianymi podłokietnikami i lakier zszedł, od tego czasu mam uraz
    Kurka, nie wiem czy ta za 4oozl wystarczy czy trzeba ok 1000zl.zainwestowac
  • Spokojnie za 400 zl :)
  • Ale po myciu trzeba czymssuchym przecierać? A podłogi drewniane nie zniszczą się , panele się nie rozkleją?
  • Okno tylko przecieram dodatkowo, co do podłóg to u mnie płytki głównie myje, na różnych grupach dziewczyny piszą że na panelach stosują i jest ok, ale ja akurat panele jakoś się boje
    Akurat mi potrzebna jest do tego, żeby łatwiej, lżej zmyć trudne, ukryte w zakamarkach brudy. Nie zamierzam stosować myjki zamiast mopa.
  • Do pierwszego razu ;)
  • U mnie głównie w roli mopa. Ja przecieram do sucha płaskim mopem.
  • Skatarzyna powiedział(a):

Takie szmatki mi się sprawdzają.

A gdzie te szmatki kupujesz?

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik