Czym się straszy kobiety przed porodem?

13»

Komentarz

• Co to za film
  • Żony ze Stepford
    Podziękował(a) 1pawelk
  • Wracając do adremu. Czym się straszy? Oczywiście: wewnątrzmacicznym zgonem. Jak się ma takie kwasy żółciowe choćby o 1 powyżej normy to w oczach doktorów ten zgon od razu się pojawia.

Wystarczyło zainwestować około 30 zł w lekturę fachowego artykułu, żeby dowiedzieć się że cholestaza i owszem groźna ale dopiero przy kwasach tak powyżej 30-40.... (Norma 10)
  • Katarzyna powiedział(a):

Żony ze Stepford

Tylko finalna scena. Skojarzyło mi się, bo tam właśnie za idealnym dla mężczyzn (a mniej idealnym dla pań) światem stała ku zaskoczeniu wszystkich kobieta ;)
  • Mnie lekarz straszył rodzeniem po terminie.
    Zwolnienie dał tylko na tydzień po wyliczonej dacie porodu i w razie gdyby nic nie ruszyło kazał się zgłosić na wywoływanie. Z tego co wiem, urodzić można od 37 do 42 tygodnia :tongue:
    Na szczęście mała postanowiła wyjść w terminie.
    Bardziej mam za złe straszenie przy początkach karmienia piersią w szpitalu. Jaśka za dużo z wagi spadła (11% chyba) i czułam się z tym podle, "pomocne" uwagi położnych na temat zbyt małej ilości mleka i dokarmiania dużo nie pomagały. Tyle dobrze, że jak zaczęłam przystawiać prawie cały czas, to waga ruszyła i puścili mnie do domu. Tam duża część stresu puściła i dalej poszło gładko. Teraz już bez problemu przybiera, ale cały czas mam z tyłu głowy, że za mało je i podświadomie przeliczam pieluchy :neutral:
    Podziękował(a) 1Izka
  • @Libelulla, nie rozumiem takiego podejścia. Spotkałam się z takim zamordyzmem laktacyjnym. Jak tylko nie przybiera zgodnie z tabelka, to laktator, takie niepotrzebne straszenie. .... nie dotyczyło to mnie, a innej pani z sali.....

Znow u mnie, dziecko urodzone w piątek, w poniedziałek na obchodzie przybrało przez weekend. I to też źle ;) wg pani neonatolog, w sensie tak ja to zaskoczyło, że przyczepiła się, że dziecko słabo oliwkowane i ma łuszczącą skórę....

Fakt, że nie mylam i nie natluszczalam, ponieważ skupilam się na kp :), czego efekt wskazała waga
    Podziękował(a) 2Ewaklara Libelulla

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik