Nie wiem, jaki patent ma Elunia, ale ja czasem ryż po ugotowaniu w wodzie mieszam z posiekanymi drobno pomidorami w oleju i dodaje trochę tej zalewy ze słoika. Bardzo smaczne, jako dodatek do drobiu i mięs grillowanych.
Zdarzało mi się robić paszteciki albo mini-kulebiaki z ciasta francuskiego. Podsmażona cebula i koniecznie majeranek, nieraz suszone pomidory, do tego posiekane mięso. Czasem dodaję do spaghetti też posiekane, jako wypełniacz mięsny Czasem do ryżu a la potrawka czyli z białym sosem plus koperek
ja resztki z rosołu sukcesywnie mroże, po jakiś czasie wyciągam, rozmrażam, przekręcam przez maszynkę, podduszam cebulke, do tego mięsko i mielona gotowana marchewka (obowiązkowo), podlewam rosołem lub wodą, żeby ni ebyło suche, soprawiam i robię naleśniki z mięsem:-)
Pierogi bardzo często robimy Tak zapytałam się bo część zmielonego było już w lodówce i krokiety dziś z tego znów robiłam A to z rosołu z wczoraj dodałam do warzyw i przyprawiamy gyrosem i naleśniki Dobre bylo
Komentarz
Lub posiekane coś zielonego.
No chyba, że trafi się dobry ryż i wyjdzie na sypko, wtedy nic.
Oprócz śmietany co można dodać.
Chyba mi się wsypały spore dwie łyżeczki pieprzu
Jakies pomysły na mieso?
Co zrobić?
Czasem dodaję do spaghetti też posiekane, jako wypełniacz mięsny
Czasem do ryżu a la potrawka czyli z białym sosem plus koperek
A może jakąś sałątkę
Może naleśniki z warzywami i takimi kawałkami kurczaka?
Tak zapytałam się bo część zmielonego było już w lodówce i krokiety dziś z tego znów robiłam
A to z rosołu z wczoraj dodałam do warzyw i przyprawiamy gyrosem i naleśniki
Dobre bylo
Do trzech razy sztuka