W najbliższą niedzielę 19.09.2021 w Warszawie Marsz dla życia i rodziny. Początek o 11.30 na Placu Zamkowym. Na zakończenie o 13.00 uroczysta msza sw. sprawowana przez.ks.Dominika Chmielewskiego.
Ja nie pomogę z tymi słuchawkami do uszu, bo mam jakieś dziwne uszy i te wtykane słuchawki mnie bolą. Mogę mieć jedynie słuchawki z pałąkiem i też jest heca - muszę przymierzyć przed kupnem czy dobrze leżą i nie gniotą mnie w głowę.
Ja nie pomogę z tymi słuchawkami do uszu, bo mam jakieś dziwne uszy i te wtykane słuchawki mnie bolą. Mogę mieć jedynie słuchawki z pałąkiem i też jest heca - muszę przymierzyć przed kupnem czy dobrze leżą i nie gniotą mnie w głowę.
Ja też tak mam z tymi słusznymi słuchawkami! Okropny dyskomfort.
Kochani, dzisiaj jest dla mnie bardzo ważny dzień, 13 rocznica objawienia Cudu w Sokółce 19.X.2008 i premiera filmu "CUD" o tym właśnie Cudzie Eucharystycznym. Ten krótki dokument, stworzyliśmy razem z Studio AT za pozwoleniem Siostry Julii Dubowskiej, pierwszego świadka Cudu i Zgromadzenia Sióstr Służebnic Jezusa w Eucharystii.
Historia powstania tego filmu jest niesamowita, jak zresztą wszystko co działa Bóg w moim życiu. Bóg przychodzi do nas w najmniej oczekiwanym momentach, w prozaicznych czynnościach. Tak było i tym razem. Przy zmywaniu naczyń w kuchni usłyszałam głos: "Musisz nagłośnić Cud w Sokółce". Ten głos powtarzał się kilkukrotnie. Zadzwoniłam do mamy i mówię: "Mamo, chyba Bóg chce, żebym nagłośniła Cud w Sokółce, jak mam to zrobić? Jechać do Sokółki, szukać siostry Julii, pierwszego świadka cudu? Powiedzieć jej, że słyszę taki głos?". Mam powiedziała: "Idź do kościoła i to przemódl. Bóg da Ci znak". W najbliższą niedzielę poszłam do kościoła do św. Kazimierza w Pruszkowie. Tam siostra Magdalena z drugą siostrą zbierała na misje na Kubie. Nie miałam portfela, więc chciałam podejść i zapytać siostrę o nr konta misji i patrzę i oczom nie wierzę. Z puszką stoi SIOSTRA JULIA Z SOKÓŁKI (widziałam ją pięć lat wcześniej, kiedy dawała świadectwo w naszej parafii). No to sobie myślę, "Boże, to już KONKRETNY ZNAK!". Podeszłam do siostry i niedowierzając spytałam: "Czy siostra Julia z Sokółki?" - "Tak" - odparła siostra. "Ale na pewno?" niedowierzałam, "No na pewno!", zaśmiała się siostra.
I tak zaczęła się nasza przygoda z filmem CUD. Między czasie zdarzyło się wiele przeciwności zawał mojego męża, pobicie córki, choroby i operacja mojego najmłodszego synka, urwane koło w aucie męża, moje bardzo ciężkie przejście Covid, z którego cudem wyszłam. Jednak nie przeszkodziło to w powstaniu naszego filmu. To pierwsze dzieło, którego się podjęłam, choć po rozmowie z Matką Generalną Zgromadzenia, nie wiem czy nie szykują się kolejne
Mam nadzieję, że "CUD" poruszy Wasze serca, że przypomni Wam, jak WAŻNA JEST EUCHARYSTIA. Siostra Julia wzruszająco mówi w filmie, "Pan Jezus jest w tych czasach sponiewierany... i to jest straszne". Nasza rola chrześcijan, aby pamiętać i przekazywać innym to, że ŻYWY PAN JEZUS JEST WŁAŚNIE W EUCHARYSTII.
Pan Jezus powiedział: "JA JESTEM Z WAMI DO SKOŃCZENIA ŚWIATA."
Zapraszam Was do oglądania i udostępniania filmu. Z Panem Bogiem
@Shrekowa@Rejczel przekonałyście mnie, chociaz ja akurat nie lubię dużych słuchawek, bo źle się czuję jak jestem oddzielona od świata i nigdy z nich nie korzystam. Ale słuchawek bardzo potrzebuję, bo nie mam jak słuchać kazań ks. Piotra. To podpowiedzcie coś co można kupić bezprzewodowego.
@Rejczel myślałam że tylko ja mam tak i nikt mnie zrozumieć nie moze
Komentarz
*dousznymi
A tu świadectwo autorki:
Kochani, dzisiaj jest dla mnie bardzo ważny dzień, 13 rocznica objawienia Cudu w Sokółce 19.X.2008 i premiera filmu "CUD" o tym właśnie Cudzie Eucharystycznym. Ten krótki dokument, stworzyliśmy razem z Studio AT za pozwoleniem Siostry Julii Dubowskiej, pierwszego świadka Cudu i Zgromadzenia Sióstr Służebnic Jezusa w Eucharystii.
Historia powstania tego filmu jest niesamowita, jak zresztą wszystko co działa Bóg w moim życiu.
Bóg przychodzi do nas w najmniej oczekiwanym momentach, w prozaicznych czynnościach. Tak było i tym razem. Przy zmywaniu naczyń w kuchni usłyszałam głos: "Musisz nagłośnić Cud w Sokółce". Ten głos powtarzał się kilkukrotnie. Zadzwoniłam do mamy i mówię: "Mamo, chyba Bóg chce, żebym nagłośniła Cud w Sokółce, jak mam to zrobić? Jechać do Sokółki, szukać siostry Julii, pierwszego świadka cudu? Powiedzieć jej, że słyszę taki głos?". Mam powiedziała: "Idź do kościoła i to przemódl. Bóg da Ci znak". W najbliższą niedzielę poszłam do kościoła do św. Kazimierza w Pruszkowie. Tam siostra Magdalena z drugą siostrą zbierała na misje na Kubie. Nie miałam portfela, więc chciałam podejść i zapytać siostrę o nr konta misji i patrzę i oczom nie wierzę. Z puszką stoi SIOSTRA JULIA Z SOKÓŁKI (widziałam ją pięć lat wcześniej, kiedy dawała świadectwo w naszej parafii). No to sobie myślę, "Boże, to już KONKRETNY ZNAK!". Podeszłam do siostry i niedowierzając spytałam: "Czy siostra Julia z Sokółki?" - "Tak" - odparła siostra. "Ale na pewno?" niedowierzałam, "No na pewno!", zaśmiała się siostra.
I tak zaczęła się nasza przygoda z filmem CUD.
Między czasie zdarzyło się wiele przeciwności zawał mojego męża, pobicie córki, choroby i operacja mojego najmłodszego synka, urwane koło w aucie męża, moje bardzo ciężkie przejście Covid, z którego cudem wyszłam. Jednak nie przeszkodziło to w powstaniu naszego filmu. To pierwsze dzieło, którego się podjęłam, choć po rozmowie z Matką Generalną Zgromadzenia, nie wiem czy nie szykują się kolejne
Mam nadzieję, że "CUD" poruszy Wasze serca, że przypomni Wam, jak WAŻNA JEST EUCHARYSTIA. Siostra Julia wzruszająco mówi w filmie, "Pan Jezus jest w tych czasach sponiewierany... i to jest straszne". Nasza rola chrześcijan, aby pamiętać i przekazywać innym to, że ŻYWY PAN JEZUS JEST WŁAŚNIE W EUCHARYSTII.
Pan Jezus powiedział: "JA JESTEM Z WAMI DO SKOŃCZENIA
ŚWIATA."
Zapraszam Was do oglądania i udostępniania filmu.
Z Panem Bogiem
Halloweenowo polecam!
https://gloria.tv/post/iaUTGZRJM9mm3S3dUDYWj2diE
Homilia z pogrzebu malego Antosia.
Niektore z nas znaja Monike to jej syn
Jest na polsacie i tutaj:
O tym filmie, a na dole strony jest cały film:
https://film.interia.pl/wiadomosci/news-film-niepodleglosc-w-polsat-go-mamy-unikalna-mozliwosc-by-do,nId,5634832
O śp.O Tomzinskim
https://filmpolski.pl/fp/index.php?film=1236868
Zmarł dziś w wieku 103 lat
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-11-14/zmarl-o-jerzy-tomzinski-legendarny-paulin-z-jasnej-gory/