Mam dobre życie, ale sporo w rozjazdach. Jedyne czego mi brakuje to psa, cudne są wszystkie. Na bordera jestem już za stara niestety. Minka i oczka psicy od Zuzapola rozczulające, normalnie topię się patrząc na taką niunię.
@Szczurzyca przy rodzinie z dziećmi pewnie wzięłabym szczeniaka odpowiedniej rasy z hodowli. Z drugiej strony to dobry uczynek wziąć psa po przejściach i sunia może być przecudna, wdzięczna i kochana. Pytanie czy pozostawiona sama jeśli nie mieszkała w domu nie będzie niszczyć, ujadać i podgryzać dzieci. Dwóch sporych psów po przejściach, a do tego pewnie skłonnych do ucieczek, nigdywżyciu.
My mieliśmy 13 lat trudnego psa, bardzo dużo nas nauczył, ale łatwo nie było.
Najpierw dowiedz się co dana rasa jada, czego potrzebuje i na co ma alergie. Potem dopiero jedzenie. Kupuj najlepiej suche. Najlepsza jest względna monodieta, żeby Ci nie sraczkował.
Tak No właśnie też się zachwycamy i państwo od Angusa tak samo, że tak się nasze psy zaprzyjaźniły. A mamy bardzo dużo psów na osiedlu. I o każdym z nich można powiedzieć słówko jaki ma charakter i czy się lubi z naszą Tulą. Wśród najlepsiejszych jest Bunia dalmatynka, Winter beagle, Dusia goldenka i oczywiście na pierwszym miejscu jej ukochany Angus Ed.lit.
Is 5 old for a greyhound? Greyhounds are typically retired from racing between the ages of 2 and 5 years old. Many racing Greyhounds have a racing career that lasts about 3 to 5 years, depending on their performance and health. After retirement, they often transition to being pets and can live for another 10 to 15 years with proper care. 15 lis 2017
Ten pies zarobił niewyobrażalne pieniądze dla kasyn gry, które to są tak samo pożyteczne jak plantacje tytoniu. W nagrodę zesłano ją do schroniska, gdzie warunki miała b. dobre, ale nie nazywajmy domu starców inaczej niż na to zasługuje.
To najszybsza rasa, biegają do 45 mph, to 72.42048 km/h. To spore psy, gdyby z taką prędkością wpadł od przodu na człowieka to kolano (ludzkie) złamane na stałe.
Koń jest w stanie biec przez pewien czas 70.76285568 km/h, ale na b. krótkim dystansie zapewne szybciej.
Rower poziomy z karoserią i kolarzem amatorem ale świetnie wytrenowanym przekroczy 88 mph (De Lorean/Powrót do przyszłości) = 141.622272 km/h.
Prędkość bełtu ze średniowiecznej kuszy to zwykle max. 219.456 km/h, strzała z łuku kompozytowego ok.: 321.8688 km/h.
The fastest race speed ever recorded was by Winning Brew, a 2-year-old filly who at Penn National Racecourse on 14th May 2008 covered 2 furlongs (440 yards) in 20.57 secs, clocking an average speed for the distance of 43.97 mph.
440 yards czyli 402.336 metrów, pewnie na krótszym dystansie biegłby nieco szybciej. Podano prędkość średnią, a przecież musiał się stopniowo rozpędzać, więc pewnie konie są zauważalnie szybsze od psów. Teoretycznie wilki nie powinny móc polować na konie.
Tak, to border collie. Wymarzył mi się ten psiak, dużo czytałam o rasie, pytałem nawet tutaj. Jestem zadowolona z wyboru, wychowujemy go konsekwentnie ( tylko ja popełniam drobne grzeszki w tym zakresie).
Wróciliśmy że sklepu. Nawet spokojnie było. Weszła do Pets@home, gdzie wolno, w końcu to sklep dla zwierząt. Na zdjęciu czeka aż się ją wyjmie z samochodu. Nie umie wchodzic ani wychodzic z bagazn. Po schodach też nie wejdzie. Trzeba będzie nauczyć.
Ja wciąż się waham co do wyboru rasy i w ogóle decyzji.
Chciałabym kupić psa ze względu na dzieci (tonujący wpływ na emocje nastolatki, towarzysz zabaw dla najmlodszej), ale slabo widzę wszelkie rasy gubiące sierść (mąż pedant podłogowy, ja też - i tak wciąż odkurzamy podlogę, lubimy czyste). Nie mam przekonania, ze będzie komu przez długie lata zapewniac długie spacery psu potrzebującemu dużo ruchu i stymulacji, więc rasy typu border collie z żalem odrzucam. Do tego nigdy nie miałam psa i nie czuję się kompetentna wychowawczo, nie chcę ryzykować trudnej rasy.
Jak się do tego doda alergie w rodzinie to zostaje chyba maltańczyk. Ale corka nastolatka kręci nosem, jak to mowi "nie czuje z nim więzi". Any other ideas?
Komentarz
Jedyne czego mi brakuje to psa, cudne są wszystkie.
Na bordera jestem już za stara niestety. Minka i oczka psicy od Zuzapola rozczulające, normalnie topię się patrząc na taką niunię.
Z drugiej strony to dobry uczynek wziąć psa po przejściach i sunia może być przecudna, wdzięczna i kochana.
Pytanie czy pozostawiona sama jeśli nie mieszkała w domu nie będzie niszczyć, ujadać i podgryzać dzieci.
Dwóch sporych psów po przejściach, a do tego pewnie skłonnych do ucieczek, nigdywżyciu.
My mieliśmy 13 lat trudnego psa, bardzo dużo nas nauczył, ale łatwo nie było.
Niestety skłonność do ucieczek miał.
Wśród najlepsiejszych jest Bunia dalmatynka, Winter beagle, Dusia goldenka i oczywiście na pierwszym miejscu jej ukochany Angus
Ed.lit.
Greyhounds are typically retired from racing between the ages of 2 and 5 years old. Many racing Greyhounds have a racing career that lasts about 3 to 5 years, depending on their performance and health. After retirement, they often transition to being pets and can live for another 10 to 15 years with proper care.
15 lis 2017
To najszybsza rasa, biegają do 45 mph, to 72.42048 km/h. To spore psy, gdyby z taką prędkością wpadł od przodu na człowieka to kolano (ludzkie) złamane na stałe.
Koń jest w stanie biec przez pewien czas 70.76285568 km/h, ale na b. krótkim dystansie zapewne szybciej.
Rower poziomy z karoserią i kolarzem amatorem ale świetnie wytrenowanym przekroczy 88 mph (De Lorean/Powrót do przyszłości) = 141.622272 km/h.
Prędkość bełtu ze średniowiecznej kuszy to zwykle max. 219.456 km/h, strzała z łuku kompozytowego ok.: 321.8688 km/h.
A tu sobie leży.
Chciałabym kupić psa ze względu na dzieci (tonujący wpływ na emocje nastolatki, towarzysz zabaw dla najmlodszej), ale slabo widzę wszelkie rasy gubiące sierść (mąż pedant podłogowy, ja też - i tak wciąż odkurzamy podlogę, lubimy czyste). Nie mam przekonania, ze będzie komu przez długie lata zapewniac długie spacery psu potrzebującemu dużo ruchu i stymulacji, więc rasy typu border collie z żalem odrzucam. Do tego nigdy nie miałam psa i nie czuję się kompetentna wychowawczo, nie chcę ryzykować trudnej rasy.
Jak się do tego doda alergie w rodzinie to zostaje chyba maltańczyk. Ale corka nastolatka kręci nosem, jak to mowi "nie czuje z nim więzi". Any other ideas?