pies
Czym karmicie psy?
Nie mam psa, jutro prawdopodobnie jadę oglądać i rozmawiać, ale pojęcia nie mam jak się dziś karmi psy. Jeszcze nie mam 100% pewności, że to dobry pomysł, więc na razie robię research.
Nie mam psa, jutro prawdopodobnie jadę oglądać i rozmawiać, ale pojęcia nie mam jak się dziś karmi psy. Jeszcze nie mam 100% pewności, że to dobry pomysł, więc na razie robię research.
Komentarz
Ale nasz pies to mały kundelek bez alergii i wymagań.
Mi się jakoś tak wydaje że pies jest mięsożercą bardziej niż wszystkożercą, no i absolutnie żadnych słodyczy. Owoce jakoś mi do psa nie pasują.
Za komuny moja babcia gotowała kaszę, do tego sosy z obiadu, resztki i jakaś pasztetowa. Puszek nie było, karm też nie. Potem już psa nigdy nie miałam.
W sumie zależy co pies jadał od małego. Ja jadę oglądać psy 2-4 lata.
Jeszcze pani mnie zszokowała mówiąc, że jak pies byłby za długo sam w domu, to najlepiej dwa, żeby miał towarzystwo, bo może się bać samotności.
Ja się poważnie nad tym zastanawiam, żeby nas to nie przerosło....
Wątrobę, kości wołowe i wieprzowe, czasem z mięsem poślednia.
Nie daję surowego tego, co w okolicy hodowlane ( drób, baranina, króliki).
Karmię dobrej jakości paszą i warzywami/owocami.
Sąsiadka daje swojemu m.in. surowe mięso, bo twierdzi, że wtedy nie będzie ciągnąć do padliny.
Szyje tak.
Gotowane tak naprawdę to tylko wielkie wołowe.
Zaproponowano nam, po wywiadzie, jakie mamy warunki, jaka jest rodzina itp, albo samotną 5-letnią sukę, która przeżyła stratę i zauważono, ze lubi samotność, więc parę godzin sama da radę w domu.
Albo dwie siostry, 2-letnie.
W sumie nie wiadomo, jak te psy się zachowają w domu, bo nigdy nie były psami domowymi, nie mieszkały w domach. No, boję się.
Jak bym umiała to bym zdjęcia wstawiła.
Siostry nie biegały za dużo, bo nie miały do tego talentu.
Biała jest bardzo fajna, wzięliśmy ją na spacer i jako jedyny pies z oglądanych chciała skakac i się bawić. My chyba byliśmy bardziej przerażeni.