Pizza
Przepis na pizzę ktoś posiada?
Cienkie ciasto, ale żeby się dużo składników na nim utrzymało. W sensie żeby się nie rozlatywalo.
Cienkie ciasto, ale żeby się dużo składników na nim utrzymało. W sensie żeby się nie rozlatywalo.
Komentarz
Ja robię x2
Z tego przepisu wychodzi jedna średnia pizza, okrągła. Z podwójnej porcji cienka duża blacha od piekarnika.
Jest idealna.
to mąka typu 00 jest najlepsza na pizzę.
Tak właśnie nie umiem
Mikołaj wałkuje.
A też się.dowiedzoalam.ze mąka wloska 00 najlepsza.
Takie pizze wczoraj znalazłam i zrobiły na mnie wrażenie
To nie jest bardziej foccacia.
500 ml wody
1 g drożdży świeżych
30 ml oliwy
15 g soli
To przepis syna.
Mówi, że mąka 450 tez jest w porządku.
Nie umiem improwizować w kuchni.
Jak już robię coś kilkadziesiąt razy tak jak pierogi, to wtedy robię tak jak mi się wydaje że będzie dobrze. Na "wyczuj".
A jeśli jest jakas potrawa która robię sporadycznie a jeszcze po raz pierwszy to już w ogóle muszę znać szczegóły.
To też coś nowego, co muszę wprowadzić.